Torku No On Reklamı 2021 – Müziği Analizler

Torku No On Reklamı 2021 – Müziği Analizler

June 10, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Torku No On reklamı büyük ihtimalle reklam müziği ile çok ilgi çekecek. Aslına bakarsanız tam snippet koymalık bir durum ama koymuyorum çünkü tamamen müzik kulağına göre bir tahmin yağacağım. Hatalıysam yorumlara doğru kişiyi yazın hemen düzeltirim.

 

Torku No On reklam müziğini kim seslendiriyor?

Torku No On reklamını ünlü şarkıcı Edis seslendirmektedir.

 

Edis Görgülü kimdir?

Torku No On Reklamı: 5’li Analiz

No On Reklam Yorumları

Şunu en baştan bir kere daha vurgulamama izin verin. İthal ürünlerin yerine geçebilecek ve tüketiciye fayda sağlayacak her ürünün destekleyicisiyim. Bizler yerli malı haftasını kutlayarak büyüdük. Dolayısıyla reklamda ilk ilgimi çeken yerli bir ürünün üstü kapalı dünya devine kafa tutması. Zaten reklam bu noktayı vurgulayarak açılıyor: “burada yabancı yok!”.

Ancak, bu meydan okumanın içine gazoz’un eklenmesi hatalı olmuş. Gazoz baya bize özgüdür, yabancı değildir. Niğde, Sarıyer, Ankara, Uludağ…Bence gerek yoktu!

Diğer ilgimi çeken konu, No On ürününün farklı yanlarının iyi belirlenmiş ve reklamda sunulmuş olması. Yani katkı yok, renklendirici yok, yapay-sentetik içerik değil!

Ayrıca, kültürümüze ait seçilmiş bazı başlıkları da iyi işlemiş reklam. Mesela çaydan, kıymalı pideden bahsediyor, tavla oynayanlar… Bunlar ilgi çeken ve güzel taraflar. Geçelim sorguladığım noktalara.

İlk olarak reklamın uzunluğu ve No On ürününün bitmeyen sunumu kafaları karıştırıyor. Yani herkes de No On içecekmiş gibi bir sunum var. Ev buluşmasındaki teyzelerimizden, üniversite gençliğine, orta genç nüfustan çocuklara…Böyle bir ürün idiasıyla çıkmak çok fazla değil mi? Ayrıca riskli değil mi? Özellikle çocukları da katınca!

Aynı şekilde No On ile sunulan ürün yelpazesi de abartı geliyor. Aklınıza ne geliyorsa No On ile gider…Böyle bir durum yok. Coca Cola reklamlarında benzer bir durumu gözlemiş olabilirsiniz. O reklamlarda öne çıkan asla ürün değildir, ortamdır, arkadaşlık, aile, huzurlu güzel özel günler, macera, özgürlüktür. Reklamdaki bu herşeye gider durumu şuna benziyor. “Abi jöle! Hem saçınızı besler, hem nemlendirir, hem taş gibi yapar, hem kalın saçlara, hem düz, hem kıvırcık saçlara gider”. Siz böyle bir ürünle karşılaşsanız nasıl hissedersiniz?

Ayrıca, işin aslı en çok ilgi çeken de balık masasında No On ürününün önerilmesi. Bence tüketicinin yanlış anlayabileceği vurgulardan kaçınılmalı. Gerek yok! Benzer şekilde başka Torku ürünlerine bu reklamda reklamının yapılmaya çalışılması için de şunu söylemem yeterli: Gerek yok!

Anlıyorum herkes için her yiyecekle No On demek istiyorsunuz. iyi de zaten sadece kolanın yerine geçme iddianız devam ettikçe bu kendiliğinden olmayacak mı? Bu kadar açılmaya, risk almaya gerek var mı?

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Değil. Slogan net ama reklamda o kadar çok şey var ki…Mesaj peki akılda kalıyor mu? Ne akılda kalmalı? İçerik mi, herşeyle gider mi, yerli mi, çocuk da içer teyzeler de ne akılda kalmalı? Benim aklımda kalacak olan müziği ve kolanın yerine yerli bir ürün sunulması! Tüketici ne mesaj alıyor? “Ya olum bırak şu kolayı bari şu torkunun çıkardığını al”. Bu mesajı alması için bu reklam daha nokta atışı akılda kalıcı olamaz mıydı? Rakiplerden farkı? Bilemiyorum kola gazoz değil diyor zaten. Kendi kulvarını açmak istiyor belki de.  Tüketiciye fayda? Var, reklamda sayıyor: yapay, sentetik değil, tatlandırıcı, renklendirici yok. Ancak, dediğim gibi risk alıyorlar. Çocuklara önermek doğru mu?

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Reklam müziği gerçekten yakalıyor bir kaç kere dinleyince.

Torku No On Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 5.

Bulaşıcılık Analizi

Torku tarafından 4 gün önce konmuş Youtube kanalına. 4 bin izlenme. Hemen bakalım.

  • sosyal bir kazancım olur mu? hayır.
  • duygusal bir bağ kurar mıyım? yerli ürün olması, belki biraz.
  • akıllarda dolaşan bir şey? yok.
  • toplumsal görünürlük? var, hayat normal kaldığı sürece. yani gerçekten biri balığın yanına No On söylerse belki biri görüp özenebilir.
  • hayatı kolaylaştıran bir bilgi? yok.
  • paylaşılacak dokunaklı/komik/çarpıcı bir hikaye? yok.

Bu ilginç bir öngörü olacak. Biliyorsunuz önceden hazırladığım bulaşıcılık raporu ünlü isimlerin bulaşıcılığı 1 seviye etkileyebildiğini göstermişti (rapora buradan ulaşabilirsiniz). Bu reklamda bu yok ama ünlü biri (tahminen Edis) tarafından söylenen bir şarkı var. Ben bu reklam çok düşük bulaşıcılıkta kalır yani 250 bini geçemez diyorum. Bakalım reklam müziği ne kadar etkili?

Çok teşekkürler. Görüşmek üzere.