Prima Reklamı 2021 Oyuncular Analizler

Prima Reklamı 2021 Oyuncular Analizler

May 27, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Prima reklamı 2021 oyuncuları:

2021 yılında Prima’nın yeni reklam yüzü Fahriye EVCEN oldu. 

Fahriye EVCEN kimdir? 

Prima Reklamı 2021: 5’li Analiz

Reklam Yorumları

Reklamda ilk ilgimi çeken Fahriye Evcen hanımın reklamlardaki yükselişi. Bu sayfada yer verdiğim Divanev reklamında büyük beğeni kazanmışken şimdi de yeni Prima reklamıyla ekranlarda (Divanev yazıma buradan ulaşın). Elbette bu yeni reklamda rol almasının harika bir çocuğa sahip olmasıyla da ilgisi var (nazar değmesin).

Diğer ilginç bir konu farklı reklamlarda farklı bir Fahriye Evcen görmemiz. Bu bana Yayla reklamındaki yorumlarımı hatırlattı (Yayla Reklamı – Murat Boz buradan göz atabilirsiniz). Şunu söylemiştim özetle: “Ünlü birinden olmadığı birini çıkarmaya çalışmak kimseye fayda sağlamaz. En çok da o ünlü kişinin imajı yara alır”. Bu reklamda anne karakteriyle karşımıza çıkan Fahriye hanım için bu söz konusu değil çünkü  kendisi gerçekten de anne. Umarım bu “gerçek kimlik” çizgisini bozmaz. 

Reklamda sorguladığım nokta ise reklamın merkeze koyduğu mesajın sunumu. Reklamın merkezinde “iki kat emicilik özelliği” var. Peki bunu vurgulamak için nasıl bir yol izlenmiş? Reklamın 24-28 saniyelerinde bir test yapılıyor ve sol tarafta “en yakın rakipler*” yazısını görüyoruz.

Birincisi başka birinin üstüne basarak yükselmek bu kültürde hoş karşılanmaz. İkincisi sunum mu yapılıyor yıldız işareti nedir? Bu büyük ihtimalle açıklama yapılması için konmuş (yasal açıklamadır eminim). Hangi açıklama, açıklamaya ihtiyaç duyuyorsan farkındasın? Ayrıca, kimmiş bu yakın rakipler? Tek tek test mi yapıldı? Kim kontrol etti objektif bir test olması için? Uzatmayayım. Tercih hiç olmamış, hiç yakışmamış.

Kaldı ki çocuklarla ilgili bir reklam; saf, doğal, tertemiz…hiç olmamış bu tür bir tercih!

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Evet. Prima’nın iddiası iki kat emicilik ve pişiğe karşı koruma. Akılda aklıyor mu mesaj? 9 günlük bir kız bebişi olan biri olarak biliyorum ki pişik, isilik, cilde olumsuz etkiler bez kullanırken bebişlerimiz için çok önemli. Dolayısıyla algımız zaten bu kelimelerde. Ancak, ikna edici oldu mu? Yani aklımın ucuna yazdım mı? Çok net Hayır! Çünkü sunum çok hatalı. Abartı olan bir şey ya da içinde saflık olmayan bir atmosfer anne babalarda anında güven kırılmasına sebep olur. Uzaklaşırız.

Tüketici ne mesaj alıyor? Pişik problemi olan anne-babalar belki kremle istediklerine ulaşamazlarsa bir arayışa girebilirler. Akıllarına Prima gelir mi? Şunu çok net söyleyebilirim: Bu kadar çok rekabetin olduğu pazarda yerli markalar da pay almaya başlamışken bundan daha iyisini yapması gerek Prima’nın. Rakiplerden farkı? Reklamda söylenen o ki “iki kat daha emici”. Tüketiciye faydası? Elbette bebişlerimizin altı kuru kalsın isteriz.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Fahriye hanımın oğluna sarılışı!

Prima Reklamı 2021 Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 6.

Bulaşıcılık Analizi

Prima 2021 yeni reklamı 21 Mayıs 2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. İzlenme 240 bin. Bakalım hemen:

  • sosyal kazanç? Yok. Bu bana çok şaşırtıcı geliyor. Çocuklar için ürün yapıyorsun kitlen belli ama mesela çocuklar için bir sosyal sorumluluk patlatmıyorsun! Şunu şimdiden söylememe izin verin: bu kadar marka arasında sosyal sorumluluk yapan öne geçer. Görürsünüz markaların gidecekleri nokta o! 
  • duygusal bağ? Maalesef. Sahneler kopuk kopuk, devam eden yoğunlaşan bir duygu akımı yok.
  • akıllarda mı? Benim aklımda her gün çocuk bezi. Bunun için özel bir şey yapmaları gerekmez. 2 yaş altı bebişiniz olsun yeter. Ürün avantajı!
  • toplumsal görünürlük? Yok.
  • hayatı kolaylaştıran bir bilgi? Yok.
  • hikaye? Yok.

Bu durumda Prima reklamının çok düşük bulaşıcılıkta olmasını beklerim. Ama geçen yaptığım bulaşıcılık analizinin geçmişe dönük taraması gösterdi ki (çok ilginç sonuçlar var yazıma buradan bakabilirsiniz), bazı ünlü yüzler 1 seviye artış sağlayabiliyor. Fahriye hanım bu yüzlerden biri. Düşük seviyede kalır!

Görüşmek üzere. Teşekkürler!