Altınyıldız Reklamı 2021 – Oyuncular Analizler

Altınyıldız Reklamı 2021 – Oyuncular Analizler

May 29, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Altınyıldız reklam yüzü:

Altınyıldız Classic reklamlarının reklam yüzü Burak ÖZÇİVİT oldu. 

Burak ÖZÇİVİT kimdir? 

Altınyıldız Reklamı 2021: 5’li Analiz

Reklam Yorumları

“Size bir sır vereyim mi? Bazıları başarının varılacak bir hedef olduğunu düşünür. Bazıları ise nereye giderse gitsin başarıyı üstünde taşır. Altınyıldız Classics her yerde başarılı.”.

Bu ne mi, reklam senaryosu. Bütün reklam bunu dinliyoruz. Ne anladınız? Ben kayboldum!

Şimdi belki “bu kadar takılma, çok da önemli değil” diyen olabilir. Ama o zaman televizyonun gücünü/etkisini optimize edememiş oluyorsunuz. Şey gibi; elinizde harika bir araç var, parasını da vermişsiniz diyorsunuz ki salla bilgisayar sistemi çalışmasa da olur.

TV halen en etkili araç (bunu şu raporları okuyarak söylüyorum). Bana sorarsanız bunun açık bir sebebi var: insana dair bilinen bir çok duyuya aynı anda dokunabilmesi ve yaratıcı ellerden geçerek bu dokunuşlarla kitleleri yönlendirebilmesi. Bu yönlendirme için şunları kullanabiliyoruz:  görseller, müzik, sesler, yazılar…

Mesela geçenlerde Cornetto Gül Aşka reklamını yaptım ve şunu vurgulamıştım yazımda: slogan gül aşka ve dondurmanın şekli de gül. Yani senaryo görsellerle buluşup akılda kalma etkisini arttırıyor.  Üzerine bir de iki “aşık genç ve yaz ortamı” koyduğunuzda marka her yönüyle (özellikle yaşattığı güzel duygularla eşleştirilip) hafızaya atılıyor. Uzun lafın kısası Altınyıldız reklamı kafadan geride başlıyor.

Ayrıca, benim hep takıldığım bir nokta var bilirsiniz. Derim ki reklamları yaparken firmaya/markaya da bakmak gerek. Reklam ile markanın kimliği hatta kurum kültürü uyumlu olmalı. Sizden ricam, Altınyıldız markasının etkileyici geçmişine kendi sayfasından bir göz atmanız (resmi siteye gitmek için tıklayın). Ben de bilmiyordum bu kadar Avrupa’da büyük olduklarını, Network ve Que markalarına sahip olduklarına. Bir de yarım asır devirmişler.

Bunları neden anlatıyorum? Altınyıldız ciddi ve güçlü bir marka, bir geçmişi, duruşu, karizması olan bir marka. Reklamı da karizmatik olacak HER YÖNÜYLE. Burak bey doğru, kitap okumak, camping, jeep, deniz kıyısı hepsi tamam ama senaryo? Hiç bir şey anlaşılmıyor!

Aynı konuyla ilgili olarak, sahilde kumların içinde kim perdede internete bağlanıp bir çeşit törene katılır? En sonunda da papyon çıkmış, ayakkabılar atılmış ama tek el cepte sahilde yürüyüş! Ben çözemedim reklamda ne oluyor!

Anlaşılıyor ki Burak Özçivit beyin varlığına çok güçlü karizmasına güvenilmiş ve maalesef çok özenilmemiş reklama.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Ne ki mesaj? Akılda kalıyor mu? Ne olduğu belli değil ki ne akılda kalacak? Tüketici ne mesaj alıyor? Altınyıldız diye bir erkek takım elbise markası var. Bu Altınyıldız markasına yeterli olmamalı. Rakiplerden farkı? Hiç bir fikrim yok. Tüketiciye faydası? Bilmem reklamda ne veriyorlarsa onu yorumluyorum.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Bilemiyorum.

Altınyıldız Reklamı 2021 Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 4.

Bulaşıcılık Analizi

21 Mayıs 2021, Youtube yüklenme tarihi. 123 bin izlenme, yani çok düşük seviye bulaşıcılık. Bakalım hemen.

  • sosyal kazanç? yok.
  • duygusal bağ? yok.
  • akıllarda mı? bir ezber var ya “düğün sezonu açıldı” diye işte bu sebeple akıllarda olabilir diyorum.  Neyi açıldıysa anlamıyorum da neyse. Halen yasak!
  • toplumsal görünürlük? yok.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok.
  • hikaye? yok.

Geçen yayınladığım bulaşıcılık analizi raporunda (rapora buradan göz atabilirsiniz) şunu gördüm: bazı isimler (güncel ekranlarda olan) bulaşıcılık seviyesine 1 seviye kazandırabiliyor. Bana sorarsanız Burak bey bunu kazandırmış bile yoksa 123 bin çok bu reklam için.

Öngörüm şu: 1 ayın sonunda düşük seviyeye gelir!

Görüşürüz. Teşekkürler.