Garaj11 Reklamı – Oyuncuları Analizler

Garaj11 Reklamı – Oyuncuları Analizler

June 12, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Garaj11 reklamı eğlenceli bir reklam olmuş. Bence buna çok ihtiyacımız var ekranlarda. Size de fenalık gelmedi mi dizilerin bitmeyen “acı fışkırtmasından”. Diğer ekrandaki şeyler zaten tam bir …Neyse. Yaz geliyor yüzler gülsün!

Garaj11 reklam oyuncuları:

Garaj11 2021 reklamlarının yeni reklam yüzü Mustafa Sandal oldu. 

 

Garaj11 reklam müziği:

Garaj11 reklamlarında Mustafa Sandal’ın meşhur şarkısı Onun Arabası Var kullanılmaktadır. 

Garaj11 Reklamı: 5’li Analiz

Garaj11 Reklam Yorumları

Öncelikle ilgimi çeken şu soru oldu? Ülkemizin başta gelen ve paranın dibine vuran e-ticaret firmaları neden alakasız işlere giriyorlar? Mesela Çiçek Sepeti gayet güzel ülkemizin çiçek platformuydu. Market ürünleri falan satmaya başladı. N11 aynı şekilde şimdi araba işine giriyor. Soru basit: bu işi yıllardır yapan e-platformlar varken nereden aklınıza geldi? Ne gördünüz merak ediyorum o pazarda?

Örneğin Garaj11 reklamlarında öne çıkan unsurları sağlayan sadece araba üzerine yoğunlaşmış e-platformlar zaten var. Ciddi sponsorların kanatları altındalar üstelik. Örneğin VaVa Cars (resmi sayfalarına buradan bakabilirsiniz) Bizzat kendim tecrübe ettim.

Diğer bir konu ilgimi çeken, neden dansçıların arasından gerçekten etkileyici dansçılar çıkmıyor? Reklamda arabasını satmak isteyen hanımefendi daha iyi dans ediyor. Anlamak çok zor gerçekten! Belki de bu koreografi sorunudur! Ben dansçıların yetenekli olduklarına inanıyorum, neden olmasınlar. Ama gelin görün ki yok yok yok…

Reklam gerçekten eğlenceli bir hikayeye sahip. Biraz böyle Austin Powers modu aklıma geldi. Mustafa Sandal süper kahraman gibi hemen yardıma ihtiyacı olanlara yardımına koşuyor. Teknolojik unsurlar gayet başarılı kullanılmış. Arabanın cebe girmesi, Mustafa beyin ışınlanır gibi gitmesi…

Ayrıca Mustafa Sandal klasiği olan şarkının yeni versiyonunu da beğenmemek zor.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Evet. Arabanı Garaj11’de sat. Akılda kalıyor mu peki mesaj? Evet Mustafa Sandal ve şarkısı sayesinde. Tüketici ne mesaj alıyor? “Başka bir araba sayfası çıkmış.”. Sizin istediğiniz N11 güvencesiyle mesajının tüketici tarafından hatırlanması için daha güçlü olması, ön plana çıkması gerekirdi. Hepsinden önemlisi FARK YARATMASI gerekirdi. Diğer isim yapmış platformlardan farklı nasıl bir güvence bu? Bunun daha ön plana çıkması gerekirdi.

Rakiplerden farkı? Belli değil. Tüketiciye faydası? Tam sunulmuyor. Güven olduğu söyleniyor ama…

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Arabasını satmak isteyen hanımefendinin enerjisi. Mustafa Sandal’ın asla yaşlanmaması.

Garaj11 Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 6.

Bulaşıcılık Analizi

Garaj11 reklamı, N11 tarafından 28 Mayıs tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. Çoktan çok yüksek seviyeyi devirmiş. 3.8 milyon izlenme. Bakalım bu durum çıkıyor mu ve geri kalan 2 haftada ne olur.

  • sosyal bir kazancım olur mu Garaj11 kullanırsam? hayır.
  • duygusal bir bağ? eğlenceli bir reklam. klasik bir şarkı. Mustafa Sandal bir çok bağ sunuyor.
  • akıllarda mı? araba alım satış işleri ne zaman akıllarda olmadı ki. İsterse 10 TL olsun litresi. Lütfen itibar arabayla, masaya konan anahtar, cep, cüzdan ile oluyor!
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yani dolaylı yoldan evet. araba alım satımına dair.
  • toplumsal görünürlük kazandırır mı? hayır. belki yarın öbür gün bu platformdan satılan arabalara bir Garaj11 çıkartması koyarlarsa bilemem…
  • hikayesi anlatılır mı? bence güzel bir hikaye yakalamışlar. bunu diğer reklamları da birlikte düşünerek söylüyorum.

Bu durumda çok yüksek olmasını bekleyebilirdim. Ama açık söylemem gerekirse 4 milyonu zorlayacağı aklıma gelmezdi. 5 milyonu geçer mi? Bence hayır. Zaten yapacağı etkiyi de yapmış.

Çok teşekkürler. Görüşmek üzere.