Yayla 2022 Reklamı – Reklam Yüzü, Yorumlar

Yayla 2022 Reklamı – Reklam Yüzü, Yorumlar

April 9, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhaba. Yayla 2022 reklamı ile beraberiz. Yayla daha önce sayfamda yer verdiğim bir marka. Önceki yazımda sorguladığım şeyler olmuştu. Hepsi düzeltilmiş diyelim. Gel gör ki reklamda çok gariplik var. Anlatayım.

Yayla reklamında oynayan adam kim? 

Yayla reklamlarının reklam yüzü Murat BOZ oldu.

Murat Boz kimdir? 

Yayla 2022 Reklamı: Genel Bakış

Yayla Reklam Yorumları

Önceki Yayla reklamında temel olarak Murat Boz’un canlandırdığı karakteri sorgulamıştım. Murat Boz’a uygun değildi. Bakıyorum bu reklam tam da Murat Boz. Yerli yerine oturmuş. Yakışıklı, içten ve değerlerine (annesine) bağlı. Menajeri önceki yazımı okumuş belli ki.

Gelelim reklama. aydınlık reklamlara bayılıyorum. Ürün ortada. Ferah ve pozitif enerji. Reklamda ama gariplikler var.

Hazır yemeklerin dolapta işi ne? Anne evinde bence olmazlar.

Yayla ile kafiyeli bir anne ismi kullanmak yaratıcı mı? Komik mi? Sıradan değil mi bu bakış? Şimdi bakın bu tür sıradan ve basit işlere yer verirseniz o markada sıradan olma yoluna girer. Yayla çok ciddi bir markamız ve çok önemli bir iş yapıyor. Bu pazar yabancıların elindeyken dim dik duruyor. Yapmayın markanın karizmasını bozmayın.

Ayrıca, masada konuşan misafir kadın üst perdeden bir üslup ile konuşuyor. 10 kişiden 8 tanesi itici bulur o konuşmayı. Ne gerek vardı? Amaç ne? Zengin tayfaya mı satmaya çalışıyorsunuz? İyi de zengin tayfa o kadar parayla hazır yemek mi alır? Yapmayın. Çok bariz hatalar bunlar ve zarar veriyorsunuz markaya.

Geçen yazımda söylediğim gibi. Firmaların üst yöneticileri kesin izlemiyor bu reklamları. Biri çıkıp benim sorduğum soruları sormaz mı? En azından şunu sorar: Arkadaş hazır ve lezzetli yemeği anneler üzerinden sunmak hangi stratejimize ya da amaca uygun? Ne alaka? Annelere hazır yemek satacak kişi anasının karnından doğmadı daha.

Gerçekten ben bu reklam işini çözemiyorum. Milletin fazla parası var napsak diye düşünüyorlar sanırım. Bu kadar ilgisiz yöneticilik olur mu? Bir yöneticinin temel amacı firmayı yaşatmaktır. Mümkünse bunu yaparken de sahiplerine para kazandırmaktır. Markaya dolayısıyla gözün gibi bakacaksın. Reklam da markana oynuyor ve senin haberin yok, ilgin yok. Çok garip ya.

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? evet çabuk ve lezzetli

akılda kalıyor mu? hayır çok sıradan

tüketici ne alıyor? zengin tayfanın almadığı kesin de… “geçen denedim özellikle çorbalar iyi” “abi mikroda 5 dk ve fena değil ya”

rakiplerden farkı? yok

tüketiciye fayda? zaman kazandırmak

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Murat bey çok iyi görünüyor

Yayla 2022 Reklamı Puanı Verdi

10 üzerinden 5

Bulaşıcılık Analizi

Firması 2 gün önce Youtube kanalına yüklemiş. 23 bin izlenme. Sıradan. Bakalım nereye gider:

  • toplumsal kazanç? yok
  • akıllarda olan bir şey? yok
  • duygusal bağ? yok
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok
  • toplumsal görünürlük? yok
  • hikaye? yok.

Şaşırmıyorum. Murat Boz ile reklam yapıp 100 binlerde kalmak ayrı bir başarı gerçekten. 250 bini geçerse başarı.

Çok teşekkürler. Görüşürüz.