Kurukahveci Mehmet Efendi Reklamı – Logo Şov

Kurukahveci Mehmet Efendi Reklamı – Logo Şov

April 12, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Çok keyifliyim. Kurukahveci Mehmet efendi reklamı sebebi. İlk defa sayfama misafir oluyor bu marka. Hadi başlayalım.

Kurukahveci Mehmet Efendi Reklamı: Genel Bakış

Reklam Yorumları

Öncelikle 3.17 dk uzun versiyonla bu kısa versiyonu ayıralım. Uzun versiyon izlenmeyi almış olabilir. Bence güzel olan kısa versiyon.

Öncelikle logonun her sahnede ekranda belirmesi ve bunun dahice yapılması gerçekten…hiç böyle bir yaratıcılık, zeka hatırlamıyorum bir reklamda. Sanmayın Meksika sıradan bir seçim. Logonun kullanımı için özellikle seçilmiş. Ölüler festivali, Aztek ve Maya tapınakları ve maskeleri, dağdaki iz, şelaledeki hayalet ve şehrin ışıkları… Çok iyi tebrik ederim her kimse bunu yapan, tanışmak isterdim.

Ayrıca müzik de Meksika kültürüne uygun. Uzun versiyonu çok uzatıyorken kısa versiyonu tam 12den. Bu durumda kısa versiyona karar veren beyinlere de hayranlık duymamak mümkün değil.

Son olarak da oyuncular. Bu kadar güzel aşkları izleyiciye geçebilirdi. Yönetmen killed it! Baştan aşağıya tam bir ekip çalışması ve ekip üyeleri özel insanlar! Bu tür bir ekiple çalıştığınızı düşünsenize? Sabah ofise geliyorsun bir heyecan rüzgarı alıp götürüyor…

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? çok net değil ama ilmek ilmek işliyor. Hayatın tadında, o logo arkanızda. Her yerde…

akılda kalıyor mu? evet. Meksika’ya gittik bildiğin. Ayrıca, oyuncular ve aralarında yaratılan aşk nefis.

tüketici ne alıyor? “Kahve içer misin canım?”

rakiplerden farkı? çıtayı koydu. rakipler düşünsün bence bu noktadan sonra.

tüketiciye fayda? belli değil.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Logonun kullanılışı tabi ki. Süper. Biliyor musunuz 1932 yılında meşhur bir grafiker tarafından çizilmiş. Vay be…

Kurukahveci Mehmet Efendi Reklamı Aldı Puan

10 üzerinden 9.

Bulaşıcılık Analizi

Firması 1 hafta önce 5/04/2022 tarihinde yüklemiş. Ana versiyonu (çok uzun gereksiz uzun) 5.7 milyon izlenmiş. Bu kısa versiyon da 6000 izlenme. E tabi uzun versiyona doydu insanlar. Bu bence bir hata olmuş. Bunu hep yapıyor markalar. Uzun versiyon arkasından kısa versiyonlar. Ne gerek var? 1 dk civarı neyi anlatamıyorsunuz ki? Neyse bakalım nereye gider:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? evet çiftin arasındaki aşk ve kahve keyfi.
  • akıllarda olan bir şey? kahve fiyatlarının uçması şeklinde. çok konuşuluyor
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok
  • toplumsal görünürlük? reklamda var ama dışarıda ne bardakları var ne de satıcı hangi kahveyi kullanıyor sorusuna cevap.
  • hikaye? tek reklam da olsa kurmuşlar hikayeyi.

Böyle bakılınca duygusal bağ alıp götürüyor reklamı. 10 milyon rekorunu kırar mı? Hayır çünkü versiyonu değiştirdiler. Örneğin Arzum Anneler günü reklamı kırmıştı. Tek reklam. Örneğin, Yemeksepeti 20. yıl reklamı. Tek reklam. Ve her ikisi de 1 dk 20 sny civarında derdini anlatmıştı. Bu yazdıklarım bu büyük başarıya gölge düşürmesin. Kısa versiyona bayıldım. Uzun versiyon bana göre değil.

Görüşmek üzere. Teşekkürler.