Altınyıldız Reklam – Oyuncuları, Puanlama

Altınyıldız Reklam – Oyuncuları, Puanlama

October 20, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Altınyıldız yeni reklam filmi ile ekranları doldurmayı başarıyor. Hemen ilgi çekiyor. Ben daha önceki reklamlarını baya sorgulamıştım (önceki yazıma göz atın).  O yazımda üstüne basa basa senaryoyu sorgulamıştım. Hiç bir şey anlaşılmıyor? Ayrıca gerçekle alakası olmayan sırf havalı dursun diye yapılan sahneleri de… Yine denk gelmiş olabilir ama tam da dediklerim düzeltilmiş yep yeni karizmatik ama neşeli ağır ama renkli bir reklam gelmiş. Resmen sessizlik var reklamda. Son sahnede sadece slogan geçiyor “Başarıyı üstünde taşı”.

 

Altınyıldız reklam oyuncuları:

2021 yılında Altınyıldız Classic reklamlarının reklam yüzü başarılı oyuncu Burak ÖZÇİVİT oldu. 

Burak ÖZÇİVİT kimdir? 

Öncelikle Dünyanın en iyi ikinci erkek mankeninden bahsediyoruz. Yani bazıları bu tür şeyleri hafife alıyor ya da başarının boyutunu anlamıyor olabilir ama…Dünya arenasında hiç yarışmayan nereden bilecek gerçi. Büyük baya büyük bir olay! Gönül isterdi ki eğitimi de oyunculukla ilgili olsun Burak beyin.

Gerçi şöyle bir durum var! Siz hiç çok yakışıklı ve sinemaya imza atmış birini hatırlıyor musunuz? Yani çok yakışıklı olmak ve role girmek çok çok zordur. Adam suratını ne yaparsa yapsın yakışıklı oluyor. Nasıl korkacaksın, iğreneceksin, nefret edeceksin…

Ama ben Burak beyin yeteneğine güvenerek şunu söylüyorum…Suratında makyajla değişikliğe gidilecek her rolde parlar. Mesela Filmde model Burak bey gayet kolay kendini oynasın. Ama sonra trafik kazası ve yüzüne atılan dikişler. Birden değişen hayat. O çıkmaz o değişim…Çatır çatır oynar bence. Düşünsenize dikişler var ama hafiften de o güzellik orda halen…miss gibi film olur.

Reklama geçelim…

Altınyıldız Reklam Filmi: 5’li Analiz

Altınyıldız Yeni Reklam Yorumlar

Öncelikle ben reklamı gayet yaratıcı buldum. Ne giyerse tüm dünya onu giymiş oluyor. Neden? E başarılı çünkü kim giymek istemez ki? Mesela en son motor sahnesinde (motor olayına çok sıcak bakmasam da) instagrama resim atıyor bir bakıyor herkes aynı gömlekten…İnce düşünmüş reklam takımı.

Ayrıca, reklamın sessiz geçmesi ve olayın kıyafetlere ve FİYATLARINA odaklanması züper. Olay budur! Reklam filmi Burak beyin, reklamın çekildiği mekanın, reklam ekibinin, reklamını yapmıyor ki: ürün ve marka nokta! Gayet doğru bir seçim olmuş.

Ayrıca, Burak bey hem canlı neşeli renkli hem de ağır ve karizmatik. Tam Altınyıldızlık bir sunum. Reklam ekibi bu sefer gayet iyi hazırlanmış.

Garip gelen tek bir nokta oldu: Son sahne. Diyor ki reklam ekibi aslında “Smokin o kadar başarılı ki, bırak davetteki herkesin giymesini Burak beye eşlik eden kadın bile giymiş”. Yani zorlama değil mi? Zaten o kadar yaratıcı bir şekilde bu mesajı verdiniz. Herkes giyiyor… Buna gerek var mı?

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi?  Evet herkes giyiyor dendiğinde o mesaj net!

akılda kalıyor mu? yani…

tüketici ne mesaj alıyor? “Mont güzelmiş fiyat da normal bir bakılır”.

rakiplerden farkı? Cartttt diye fiyatları çekmeleri. Cesur hareketler her türlü prim yapar.

tüketiciye fayda? fiyat veriyorlar kafana cebine uyarsa gezinme doğrudan git bak!

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Sarı mont gerçekten güzele benziyor.

Altınyıldız Yeni Reklamı Verdi Paun

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

Bir kaç saat çmce düştü. Hemen heyecanla koştum. Gerçi 4 ay ara verdikten sonra artık maalesef Google baba günlük örümcek gönderip gün içerisinde yazımı endekslemiyor ama olsun. Heyecanla yazıyorum. 225 izlenme 1 saatte. Bakalım:

  • sosyal kazanç? yok.
  • duygusal bağ? yok.
  • akıllarda olan bir şey? yani.
  • toplumsal görünürlük? olabilir fena değil koleksiyon.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? Olmaz mı fiyat var!
  • hikaye? VAr bir hikayeleri “Başarıyı üstünde taşı” olayı. Ama yani yansıtılıyor mu bu hikaye akılda kalıyor mu sürükleyici mi? Yani…

Toparlarsak Burak bey (reklamdaki kadın arkadaşı kim bulamadım) ve fiyat olayı bulaşıcılığı belirleyecek. Burak bey 1 milyonluk etki yapar mı? Pek sanmıyorum. Fiyat olayı da keza… Uzun lafın kısası en iyi skor 500bine dayanmak olur. Yani orta bulaşıcılık seviyesine ulaşırlarsa ne ala!

Çok teşekkürler. Görüşmek üzere.