Arko Nem Reklamı Oyuncuları Yorumlar Analizler

Arko Nem Reklamı Oyuncuları Yorumlar Analizler

April 15, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Arko Nem reklamında oynayan kadın:

Arko Nem reklamlarında 2020 yılında beri başarılı oyuncu Burcu Özberk rol almaktadır. 

 

Burcu Özberk reklamları:

Burcu Özberk yakın zamanda, Arko Nem, Mini Countryman reklamlarında oynamıştır. 4 yıl önce Menajerimi Ara dizisinin Dicle karakteriyle birlikte Yedigün reklamında da rol aldığını biliyor muydunuz? 

Arko Nem Reklamı 2021: 5’li Analiz

Reklam Yorumları

Daha önceki bir yazımda belirtmiştim: Emotion – Burcu Biricik Reklamı! Doğal, canlı, sağlıklı, duru ve güzel havası estirecek kadın oyuncular kimler diye bana sorsanız;  Burcu Özberk, Burcu Biricik bir de Ahsen Eroğlu derim kafadan. Yani reklamda ilk ilgimi çeken bu doğru karar oldu: Burcu Özberk kararı.

İkinci ilgimi çeken ve benim için çok önemli, bir reklamda “vegan” kelimesinin geçmesi. Arko Nem kreminin doğal içeriklerden oluştuğu vurgulanırken kullanılmış. Ama demek zorundayım çünkü maalesef kendi sayfalarında henüz böyle bir vurgu yok! Resmi sayfalarında Arko Nem Ürünleri vegan kelimesi nerede?

Ayrıca, Burcu hanımın portre içine alınması çok akıllıca ve yaratıcı bir karar. “Resim gibi kadın”!! Dolayısıyla Burcu Özberk güzelliği en iyi şekilde sunulmaya çalışılmış ve üstüne (tamamlayıcı) Arko New kreminin vegan olduğu eklenmiş. Doğal güzellik için doğal ürün mesajı. Güzel olmuş. Slogana özel parantez açmalıyım bana göre çok çok çarpıcı: “En değerli giysiniz cildiniz!”.

Gelelim ilgimi çeken bazı garip yanlara. Burcu hanımın vücut dilini kullandığı bazı sahneler tam oturmuyor gibi, fazla geliyor reklamdan kopuyor. Hadi özelliklerini sayarken 1-2 parmak olayı çok önemli değil (dünyanın ikon güzelliklerini düşünün hiç bu şekilde sunum yaptıklarını hatırlıyor musunuz?), ya da portreden çıkarken eliyle yaptığı sunum hareketi. Ama otururken “hazırsanız maddeler halinde veriyorum” ve işaret parmağı…yok bu çok taşıyor reklamın temasından ve ana fikrinde. Böylesine doğal bir güzellikse odak nokta bu hareketler olmamış çok net bana göre! Bilemiyorum kimin tercihiydi.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Evet. Doğal güzellik için doğal/vegan Arko Nem kremi. Akılda kalıyor mu? Evet yaratıcı hareketler ve Burcu Özberk tercihi sayesinde. Tüketicinin aldığı mesaj ne olabilir? Bu doğal güzellik için bu ürünü kullanabilirim! Rakiplerden farkı? Bir çok marka, ki çoğu dev yabancı markalar, doğal ürünlere vurgu yapar ama Arko “vegan” kelimesiyle fark yaratıyor. Yerli olması ayrıca bence çok güzel. Tüketiciye faydası? Vegan!

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Kesin kadın eli var: Kolunda kalp işaretinin çıkması ve onu krem sürer gibi yapması.

Arko Nem Yeni Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7.

Arko Nem Reklamı: Bulaşıcılık Analizi

18 Mart 2021 tarihinde yüklenmiş Youtube kanalına. Neredeyse 1 ay olmak üzere. 510 bin izlenme. Bakalım hemen:

  • Sosyal bir etiket? Vegan kelimesinin kullanılması çok önemli. Küçümsemeyin derim. Örneğin, hayvan hakları savunucularının ilgisini çeker. Sağlıklı yaşam diyenlerin ilgisini de… Yani sosyal bir kazanç sağlar mı kullanıcıya? Evet sağlar. Reklamların %99’u bu başlıkta sınıfta kalıyor. Ama görüyorum ki gün geçtikçe özellikle kadınlar üzerinden bir sosyal akım reklamlara nüfus etmeye başlıyor. Mesela şu yazılarıma bakın derim: Supradyn Reklamı – Peugeot Logo reklamı. 
  • Duygusal bir bağ? kuvvetli değil. Yok.
  • Akıllarda mı burcu hanım, Arko, nemlendirici? Yani tam doğru zamanlama mı bilmiyorum çünkü yaz güneşi daha kurutmuyor. Belki maske olayı denebilir ama o zaman da çok geç kalınmış. Her şeye rağmen firma bence bilinçli olarak 18 Mart’ta bu ürünü tanıtmayı seçmiş. Tebrikler bu duyarlılık için.
  • Sosyal görünürlük? evet var. Küçük çantada taşınır. Hemen sürersin hatta mis gibi kokabilir. İnsanlar görünce taklit etmek ister yani.
  • Hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok.
  • Hikaye? yok. aslında bu çok ilginç. Çünkü 2020 yılından beri Arko New reklam yüzü Burcu Özberk. Bir hikaye çıkmaz mıydı? Çıkardı bence.

Toparlarsak Arko Nem reklamı şuan orta bulaşıcılık seviyesine geçmiş. Yüksek olur mu? Sanmam.

Görüşmek üzere. Teşekkürler.