Yeni Duru Duş Jeli Reklamı – Oyuncular Analizler

Yeni Duru Duş Jeli Reklamı – Oyuncular Analizler

May 13, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Bu tür reklamlar için akla gelen bir kaç isim daha önce saymıştım. Burcu Biricik (Emotion reklamı yazıma göz atın), Burcu Özberk (Arko Nem reklamı yazıma göz atın) mesela. Yeni Duru Duş Jeli reklamı unuttuğum bir ismi hatırlattı bana. Başarılı oyuncu duru ve doğal güzellik listesine girmiş bulunmaktadır.

Yeni Duru Duş Jeli reklamında oynayan kadın: 

Yeni Duru Duş Jeli reklamında başarılı ve güzel oyuncu Alina BOZ rol almaktadır.

Alina BOZ kimdir? 

Yeni Duru Reklamı: 5’li Analiz

Yeni Duru Duş Jeli Reklamı Yorumlar

Öncelikle reklamda ilgimi çeken reklamın çekildiği yer oldu. Keşke daha çok vakti olup gezebilen bir adam olsaydım da o şelaleyi hemen tanısaydım. Gerçekten seçilen mekan cuk oturmuş.

Bununla bağlantılı olarak, Alina hanımın saçı, makyajı, elbisesi, saç tokası, Helenistik dönemden kalma tacı bu kadar güzel mekana ve reklama uygun olabilir.

Başka ilgimi çeken bir konu Duru’nun renginin reklama yedirilmesi. Toka, bornoz…

Son olarak da, dikkatli bir gözün yakalayacağı, ürünün üzerinde en büyük yeri kaplayan bilgi: silikon, paraben Sls içermez!

Reklamla ilgili garip gelen bir kaç yer var ama bir tanesi dikkatimi çekti. Son kapanış sözleri. Çok uzun olmuş ve bu kadar ince ayarlanmış bir reklama iyi bir kapanış sunmamış. “benim için saf güzelliğin arkasında banyo deneyimi”. Gerek yoktu. Ayrıca zaten Duru’nun mottosu belli “Gerçek Banyo Keyfi”. Hem çok uzun hem Alina hanımın sesinden etkileyici olmamış hem de tekrara girmiş. Şunu diyebilirdi Duru sloganından önce.

Doğadan, doğal olarak… “Duru. Gerçek Banyo Keyfi”.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Evet demekte zorlanıyorum. Sahne, mekan, kostüm her şey doğal bir ürüne işaret ediyor, hatta reklamın ortasında sağ köşede “silikon, paraben, sls içirmez” çıkıyor ama senaryo? Neden söylemiyor ki bunları içermediklerini? Aloe Vera ön plana çıkıyor da bunu içermeyen kozmetik – bakım ürünü mü kaldı? Fark yaratacak olan bu mu sizce? Ayrıca reklam başlığına bakın o da ayrı bir telden çalıyor. Bana göre hata yapılmış. Mesaj akılda kalıyor mu? Yani neyin akılda kalması hedeflenmiş tam anlaşılmıyor. Tüketicinin aldığı mesaj ne? Duru Duş Jeli diye anlayanlar bile sınırlıdır. Gerçekten duş jeli kullanımı var mı Türkiye’de? Duru denince benim aklıma doğrudan sabun geliyor. Rakiplerden farkı? Aslına bakarsınız doğal bir ürün olarak katkı maddeleri içermemesi yeterince fark yaratırdı! Tüketiciye faydası. Katkı maddeleri içermediği bilgisi var.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Ürünün etiketine de yerleştirilen % 0 işaretinin yaratıcılığı. Kim çizdiyse şirketim olsa doğrudan transfer ederdim! Ayrıca, elbise, saç, makyaj!

Yeni Duru duş Jeli Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

Bu gün kondu. 13 Mayıs 2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş (Duru tarafından). 132 izlenme, 6 saatte. Hemen bakalım.

  • sosyal kazanç sağlar mı tüketsek? hayır.
  • duygusal bir bağ? hayır.
  • akıllarda olan bir şey? ürün, şelale, Alina hanım? Pek sayılmaz.
  • Hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok.
  • kamusal görünürlük? Biri görüp taklit eder mi? hayır.
  • hikayesi? yok.

Analize göre çok düşük bulaşıcılık seviyesinde kalır. her zamanki gibi reklamda oynayan ünlü kişinin etkisini de almak gerek. Yine de bulaşıcılık seviyesi yüksek olursa şaşırtıcı olur.

Görüşmek üzere. Teşekkürler.