Uludağ Gazoz Reklamı 2020 – Koruyucu İçermez

Uludağ Gazoz Reklamı 2020 – Koruyucu İçermez

December 24, 2020 0 By Reklam Dedektifi

Uludağ Gazoz Reklamı 2020: 5’li Analiz

Genel Değerlendirme

Uludağ markamızın prime time reklamı karşımızda. Öncelikle şunu paylaşmak istiyorum okuyucularımla. Bu kanalda daha önce Uludağ Frutti – Koruyucu İçermez reklamını yorumlamıştım. O yazımda bir çelişkiye dikkat çekmiştim. Reklamda özet olarak;  “Fast food” kullanılmasının, aynı reklamda verilmek istenen haklı mesaj ile “koruyucu içermem”, çelişki yaratır demiştim. Tamamen tesadüf diyen olabilir ama bu şekilde bir çok reklama katkı sunmak çok güzel. Yeni reklamda Uludağ Gazoz da koruyucu içermiyor mesajı var ve bu mesajı verirken duru bir hanımefendi, doğa ve kepekli ekmek arasında sağlıklı ürünler var. 

Gelelim Uludağ Gazoz 2020 reklamına. Uludağ Gazoz ülkemizin belki de en bilinen gazoz markası. Dolayısıyla marka gücü ortadayken bu reklamda verilmek istenen tek mesaja odaklanılıyor. Başarılı bir şekilde. Koruyucu içermeyen Uludağ Gazoz. Mesajı öne itmek için genç, çok sağlıklı ve duru gözüken bir hanımefendi seçilmiş, açık bir parkta huzurla bankta oturuyor. Öğle arası Uludağ Gazozunu içerken harika sağlıklı bir sandviç yiyor. Marka gücünü arkana al, yeni bir şey söyle ve bunu reklamın ana mesajı yap. Temiz iş hem de 18 saniyede. Bam bam bam. Reklam takımına bu ders mahiyetinde çalışmaları için teşekkürler. 

5 Temel Kriterli Değerlendirme

Mesaj net mi? Evet. Şekersiz, koruyucu madde içermiyor Uludağ Gazoz. Rakiplerden ayrılan bir yan? Evet çok net diyorlar ki Türkiye’de tek. Tüketiciye faydası? Tabi şekersiz ve koruyucu madde yok. Dramatize edilen, akılda kalan, ağıza yapışan, motto olan…Bu açıdan bakılırsa daha iyi olabilirdi denebilir. Ancak, bu kritere bakarken firma ve marka imajına da bakmak gerek. Uludağ firmasından/markasından bir Cheetos reklamı çıkmaz zaten. Çok net ağır takılıyorlar. 

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Öğle arasında bu şekilde yemek yemek! Keşke.

Uludağ Gazoz Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7.