Uludağ Maden Suyu Reklamı – Garsonlar, Puanlama

Uludağ Maden Suyu Reklamı – Garsonlar, Puanlama

January 17, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Uludağ maden suyu reklamı ekranlarda dönmeye devam ediyor. Devam ediyor dedim çünkü 7 ay öncesinin reklamıymış. Aslında Uludağ benim izlediğim markalardan biri (en son yazım burada). Ancak bunda geç kalmışım. İlgimi çekti çünkü garson olayını çözemedim. Konuşalım.

Uludağ Maden Suyu Reklamı: 5’li Analiz

Uludağ Reklamı Yorumlar

Hemen ana konuya gireceğim. Reklamın merkezinde lüks bir maden suyu yaratma çabası var. Bu aslına bakarsanız baştan zor bir hedef. Yurt dışında evet bu yaygındır ve sağlıklı yaşamak gazlı su içmek anlamına gelebilir. Bizde bunun karşılığı maden suyu. Ancak bizde maden suyu neden içilir herkes biliyor. Maden suyunu yumuşatmanız bu gerçeği değiştirmez. Miden rahatlasın gaz çıkar diye içilir. Böyledir yani. Yani en baştan sakat başlayan bir amaç ve reklam bence.

Buna bağlı olarak lüks gazlı su olayını tanıtırken askılı garson kullanılması da garip. Çok garip. Başka bir anlatım bulunmaması… Mekanı ve çalışanlarını lüks göstermek yerine bu ürünü tüketen insanları ayrıcalıklı kılmanız gerekmez mi? Ferrarin yoksa gidip elini kolunu sallayarak alamazsın. Ayrıcalıklı bir müşteri kitlesi yani. Bu reklamda ayrıcalıklı olan ise mekan. O kadar çok garsonları ön plana çıkarıyorsunuz ki (mekan lüks yani) gerçekten ister istemez takılıyor insan.

Son olarak da hadi diyelim ki yurt dışındaki havayı yaratmak istediniz. Pipet ile gazlı su içmek nedir ya? Hiç Avrupa’da Amerika’da böyle bir şey gördünüz mü? Kokteyl değil ki bu…İnsanlar alkollü içecekleri pipet ile içer çünkü “tadı için yavaş yavaş nazikçe içiyorum sarhoş olmak uygun bir davranış değildir” demektir.

Nereden bakarsan bak garip bir reklam.

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? değil. garsonlar net

akılda kalıyor mu? garsonlar kalıyor

tüketici ne alıyor? “maden suyu mu bu?” “maden suyunu hangi dingil kamışla içer ki?” gerçekten ya reklam ekibi şunu sorsun kendine. bizim aramızdan maden suyunu pipet ile içen var mı?

rakiplerden farkı? ürünü farklı yerleştirmek istemişler ama…

tüketiciye fayda? keşke kültürümüzün bir parçası olsa …mümkün değil

Gözden Kaçmayan Güzellikler

şişe güzelmiş

Uludağ Maden Suyu Reklamı Puanın

10 üzerinden 4.

Bulaşıcılık Analizi

95 bin izlenmiş ve 7 ay olmuş. Bakalım yine de:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? yok
  • akıllarda olan bir şey? yok
  • toplumsal görünürlük? yerleştirebilirlerse olur.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok
  • hikaye? yok

Çok düşük olan bulaşıcılık seviyesi şaşırttı mı?

Teşekkürler. Görüşürüz.