Emotion 2021 Reklamı – Şarkı Burcu Hanım Yorumlar

Emotion 2021 Reklamı – Şarkı Burcu Hanım Yorumlar

March 28, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Emotion 2021 reklamı şarkısıyla ve büyük bir çıkış yakalayan kadın oyuncusuyla ekranlarda.

Emotion reklamında oynayan kadın:

Emotion reklamında, Kırmızı Oda dizisiyle büyük bir başarı yakalayan kadın oyuncu Burcu Biricik rol almaktadır. 

Burcu Biricik kimdir? 

Yeni dizileri yolda Camdaki Kız ve Fatma. Heyecanla bekliyorum. Reklama geçelim.

Emotion 2021 Reklamı: 5’li Analiz

Genel Yorum

Daha önce de Emotion reklamlarında oynayan Burcu hanım bu sefer “binbir surat” karşımıza çıkıyor. Çünkü reklam senaryosu her kadının, esmer, sarışın, güçlü, çalışan doğal olarak terleyeceğine vurgu yapıyor. Emotion reklam müziği de gerçekten orijinal olmuş ve reklamla birlikte verdiği mesaj aynı. Uyum güzel. Ayrıca Burcu hanımın duru güzelliği de bu reklama çok uygun. Diyor ki reklam: “Yani terlemek çok doğal ve Emotion kullanarak Burcu hanım gibi yenilenmiş bir güzellik olarak hayata devam edersiniz.”.

Kişisel olarak “Kadınların” her sahnede sunulması hoşuma gitti. Hayatın her yerinde kadınlar yorulur ve doğal olarak terler. Tebrikler. Kesin reklama kadın eli değmiş.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? evet “doğal olarak” herkes terler. Çözüm basit ve doğal “Emotion kullan. Kim olursan sarışın esmer, neşeli, çalışkan, güçlü….Emotion kullan”. Mesaj akılda kalıyor mu? Kalıyor evet. Görseller çok farklı, çeşitli ve etkili. Mesela çalışma masası çok ilgimi çekti. Yatıyor sandığımız Burcu hanımın birden yürümesi ve üzerindeki havalı kıyafet. Hele o yumruklar! Tüketici mesajı alıyor mu? Son zamanlarda farklı yazılarımda (molped, sleepy natural gibi) sıkça söylediğim şey: Hedef kitlenizi kadınlar seçin. Durdurulamayacaklar!. Bu reklam da aynen bunu yapıyor. Kadınların gözünden hayatı anlatıyor ve kadınların dünyasından onların ihtiyaçlarını ve isteklerini yansıtıyor. Siz hiç ellerini yukarı kaldırıp kendini temiz, doğal, yenilenmiş, harika hisseden erkek gördünüz mü? Kadınlar hisseder işte. Reklam da tam bunu veriyor. Ayrıca, mesajlar da var. “Korkma”.  Dedim ya kesin bir kadın parmağı var. Rakiplerden ayrılan yanı? Benim aklımda kalan kısmı doğal özlerden olması ve alüminyum içermemesi. Bu bana katkısız Uludağ Gazoz reklamını hatırlattı (Uludağ Gazoz yazım için tıklayın). Fark yaratıyor. Tüketiciye faydası? Aynı cevap. Doğal özler ve alüminyum içermemesi, gözeneklerin kapanmaması.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Led lambalarda çok duru, yenilenmiş bir güzellik yansıtılması. Ayrıca, o güçlü, kararlı yumruklar. A bir de reklam müziği var gerçekten güzel.

Emotion 2021 Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 8. Tebrikler.

Bulaşıcılık Analizi

Reklam 26/03/2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. 286 görüntülenme. Hemen bakalım analize:

  • Sosyal bir kazanç? Bir etiket? Evet kadınlara net mesajlar verdiği için evet. Kadınlarla omuz omuza gibi!
  • İnsanların aklının tepesinde terlemek, ter kokusuyla mücadele ve bunun gibi rahatsızlık yaratabilecek şeyler var mı? Aynen var!. Havalar 15-20 derecelere gelmeye başladı. Zamanlama çok iyi reklamda. Hem sıcak havalar kadınlarımıza bu ihtiyacı hatırlatacak hem de Burcu Biricik yeni dizilerde boy gösterdikçe markayı hatırlatacak.
  • Duygusal bir bağ? Yani çok kuvvetli değil ama mesela kum torbasına “dalması”, led lambaların altındaki elbisesi genç kadınlar tarafından paylaşılabilir kendi aralarında.
  • Sosyal görünürlük? Ürün olarak mümkün değil ama o muhteşem “iki kolu yukarıya kaldırma ve taptaze hissetme” hareketi toplumsal hayatta taklit edilebilir.
  • İnsanların hayatında işe yarayacak bir bilgi? Evet. “Yok yok Ayşecim ondan değil Emotion al alüminyum içermiyor, daha sağlıklı” denebilir.
  • Hikaye var mı? Yok.

Tüm bunları birlikte değerlendirdiğimde bir ay içerisinde reklamın 1 milyonu devirmesini bekliyorum. Bakalım.

Görüşmek üzere. Teşekkürler.