Bosch Reklamı 2021 – Oyuncular Yorumlar

Bosch Reklamı 2021 – Oyuncular Yorumlar

May 11, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Bosch reklamı 2021 yılında da reklamlarına devam ediyor. Basamak basamak IOT teknolojisine geçiş yolda. Bosch reklamlarının diğer değişmeyen yanı reklamlarda harika bir çiftin rol alması.

Bosch reklamında oynayan çift:

Bosch reklamlarının reklam yüzleri Leyla Lydia TUĞUTLU ve şükrü ÖZYILDIZ oldu.  

Bosch Reklamı 2021: 5’li Analiz

Bosch Reklamı Yorumlar

Şöyle bir an düşünün. Kapatın gözlerinizi ve evde kullandığınız tüm elektrikli eşyaların cep telefonunuzdan kontrol edildiğini hayal edin. Aklınıza ilk gelen sorun ne olurdu? Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, hatta fırın, mikrodalga…Birinin bunları doldurması gerek di mi? Kim dolduruyor? Biz. Eee doldurduk ama sonra 2 düğmeye basmak yerine cep telefonunu açıp 10 tuşa basıp çalıştır mı dememiz bekleniyor? Bu işin gideceği yer ev robotlarıdır boşa kasıyorlar bana sorarsanız. Bu robot olayının ilki piyasaya düşmeye başladı bile. Şu yuvarlak minik şeyler sürekli evin içinde süpürge yapıyor.

Ayrıca garip gelen başka bir konu da reklam sloganı: Mükemmel Uyum. Çiftimizin uyumu gerçekten pırıldıyor da reklamdaki IOTs (internet of things) ile ne ilgisi var? Karar vermek gerekir reklam mesajınız ne olacak?

Havada kalan ve garip gelen başka şeyler de var. Son sahne “ee bizde böyle”. Şimdi bu zorlarsanız Bosch’un ağızından “biz ilerletiriz işleri bizde böyle” demeye çalışıyorlar. Ben ne alaka diyorum. Ayrıca, neden Leyla hanım diz çöküyor ki? Şükrü Beyin diz çöküp o tabağı vermesi gerekmez mi?

Son olarak da şunu düşündüm ve garip geldi. Bosch’un rengi ne desem size? Yok!. İyidir kötüdür demiyorum ama Almanlar bunu sanırım bilerek yapıyorlar. Mercedes’in rengi ne?

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Değil. Açık olsa bile kullanıcı dostu değil. Makinayı dolduran benim sonra gidip cep telden başlat diyorum. Garip değil mi gerçekten? Akılda kalıyor mu? Hayır. Bence çiftimizin dansı (makinayı boşaltırken) daha akılda kalıcı. Tüketici ne mesaj alıyor? “Oho bu çok paradır” “Ya tamam da dolduran benim neden 2 düğmeye basmıyorum ki”. Rakiplerden ayrılan bir yan. Yok. Tüketiciye faydası? Yok.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Ev işlerini beraber yapmaları.

Bosch Relamı 2021 Sana Verdi Puanı

10 üzerinden5.

Bulaşıcılık Analizi

Bosch reklamı 19 Nisan 2021’de Youtube kanalına yüklenmiş. 2 haftada 8.300 izlenme. Bakalım analize.

  • sosyal bir kazanç sunuluyor mu? hayır.
  • duygusal bir bağ? hayır. hatta biraz üst perde havası var.
  • akıllarda bu aralar beyaz eşya var mı? hep yazıyorum sanırım düğün zamanı.
  • toplumsal görünürlük kazandırır mı? hayır.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? Bulaşık makinesini cepten başlatabiliyormuşuz.
  • hikaye? yok. ilginç olan uzun zamandır çiftimiz bu reklamlarda ama devam eden bir hikaye var mı deseniz? Yok.

Çok düşük olan bulaşıcılık seviyesi 2 hafta sonra da aynı seviyede kalır. Bulaşıcılık analizi yazıma buradan ulaşın. 

Teşekkürler. Görüşürüz.