Beko Reklamı 2021 – Demlik Analizler

Beko Reklamı 2021 – Demlik Analizler

September 20, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Beko Reklamı 2021: 5’li Analiz

Beko Çaydanlık Reklamı Yorumlar

Öncelikle yeni Beko reklamı kesinlikle yeni bir soluk oldu. Yaratıcı bir fikir ile reklam dünyasına renk katmışlar. İkili sunum da ilgi çekiyor. Bir yanda çay makinesini yöneten süper disiplinli bir takım ve başlarında bir kadın! Diğer yanda ise eğlenceli komutları terine getiren takımlar. Ortam Star Trek! Bilindik.

Siyah ve beyaz sunum. Bunu aslında Hababam Sınıfında da görmüştük yıllarca. Mahmut hoca bir yanda hababam diğer yanda. Güzel seçim olmuş yani. Bilindik bir hikaye.

İlgimi çeken bir diğer konu da  detaylara verilen önem. Bu bence çok çok önemli. Mesela bardaklar ince belli. Mesela 4 kişi, 4 arkadaş bir arada (çay=sohbet). Mesela ısıyı arttıran ekipte X Men’den tanıdığımız karakter var. Dikkat ettiniz mi? Cengiz beyle piyano…3 nota! Bunu bile düşünmüş ekip.

Yani baştan aşağıya ince ince işlenmiş bir reklam.

Garip gelen çok az nokta var. Örneğin reklamın biraz uzun olması. Son Cengiz bey ile kapak açılma sesi sahnesi akışı bozuyor. Katma değeri çok da yüksek değil. Bırakın sürpriz olsun tüketiciye. Ayrıca o kadar güzel tanıttınız ki, reklam sonu tanıtım konuşması fazla. “Çay yapraklarını tam zamanında ayırır?” gerek var mı mesel? Reklam Cengiz beyin sahnesine kadar yükseliyor sonra bitiriş yapılmadığı için düşmeye başlıyor. Yani 2.11 saniye reklam olur  mu?

5 Temel Kriterli Değerlendirme

Mesaj net mi? Uzatmasalar çok daha net olacak. Sizin yerinize harika bir çay demleyen çay makinesi yaptık.

Akılda kalıyor mu? Düşürmeseler çok daha iyi kalacak. Bir noktadan sonra zorlama geliyor ama kalıyor akılda.

Tüketici ne mesaj alıyor? “Bak bu bomba oldu. Acaba kaç para?”

Rakiplerden farkı? Reklamlara bakarak şunu söyleyebilirim bu bir ilk sanırım.

Tüketiciye fayda? Yüksek. Bir çok kişi çay demelemeyi bilmez ve hatta çay markası değiştirirler dem olmayınca. Bu makine hallediyor. Ayrıca, kim kalktığında hazır çay istemez ki?

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Tabi ki bitki çayı modunda gelen horon ekibi. A bir de çaydan yudum alan kızın sempatikliği, gülüşü.

Beko Reklamı 2021 Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

6 gün önce 14/09/2021 tarihinde Youtube kanalına eklenmiş. 2.6 milyon!!! Bummmmmmm..Bakalım nereye gider Arzum’un 10 milyon rekoru geçilir mi?

  • sosyal kazanç? Açık değil ama üstü kapalı var. Zaten Koç bunu hep yapar. Heforshe kampanyasını özümsemişler. Tebrikler KOÇ GRUBU. Şu da belli oluyor bu kadar büyük bir organizasyon değerlerini kılcal damarlara kadar iletiyor. Ne yönetim!
  • akıllarda olan bir şey? E çay yani!
  • toplumsal görünürlük? Misafir eş dost gelirse baya olur.
  • Duygusal bir bağ? var eğlenceli.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? tam 12’den.
  • hikaye? Var. Çok akıllıca yapmışlar. Devamını çekmeden. Star Trek var, X Men var, Karadenizden çay var, Hababam anlayışı var… tebrikler reklam ekibine bu kadar yaratıcı hikaye oluşturulabilir!

Böyle bakınca 2.6 milyon yine de patlama. Bence konu çay olduğu için. Reklam yeni bir soluk getirdiği için. Bu şeye benziyor araba reklamlarının min 1 milyon çekmesi gibi. Ya da deterjan reklamlarının. Çok yüksek bulaşıcılığa erişmiş ve daha 20 günü var 1 ayı tamamlamak için. Ben 5 milyonu geçebileceğini sanmıyorum.

Çok teşekkürler. Görüşmek üzere.