Lay’s İle Yaz Keyfi Başlasın

Lay’s İle Yaz Keyfi Başlasın

September 12, 2019 0 By Reklam Dedektifi

Genel Değerlendirme: Demet Evgar ın yer aldığı 2019 Lays reklamları bizimle. Çok doğru bir kişi seçimi. Enerjik, özgür, neşeli ve başarılı bir kadın!. Göz rengi de reklam boyunca kullanılan sarı rengine anlam katmış. Bu serinin ilk reklamı Lays in farklı ve ilgi çekici ürünlerini tanıtmak üzere kurgulanmış. Uzun sürmesinin sebebi de bu (ortalama 30 sny yerine 1.14 sny). Öne çıkan sloganlar yaz keyfi Lays ile başlar ve Lays ile hayat çıtırında… Reklamın devamında da Lays in yazın sıcağında yenmesi gereken bir şey olduğuna bizi ikna etme çabası var…hatta Lays yiyerek serinleme şansı bile veriliyor…Cacık tadında Lays ile… Demet Evgar bu reklamda olmasa … Demet Evgar’ın alıp götürdüğü bir reklam filmi olmuş…sahnesi, mimikleri özellikle, enerjisi, gök kuşağı gibi olan görüntüsü …

5 Temel Kriterli Değerlendirme: Açık ve net bir mesaj var: yazın Lays yenir, yaz gelince insanın aklına Lays gelir. Bu mesaj tüketici için anlamlı ve akılda kalan bir mesaj mı? Faydası ortada mı yazın Lays yemenin ya da Lays i tercih etmenin? Ferahlamak için bundan sonra akla Lays gelecek eğer bu reklam sizde bir bağ kurduysa. Aklınızda kaldıysa mesela yazın 40 derecesinde şıpır şıpır ter akarken Antalya Kaş ta “garson afedersin bana bir Lays getir lütfen yanıyorum ya bu gün çok sıcak” diyeceksiniz. Akılda kalan tek şey Demet Evgar ve onun sahneleri…Lays e 3 yazacaksa bu reklam Demet Evgar a 13 yazar. Menajeri senaryoyu görünce çok mutlu olmuştur…

Gözden Kaçmayan Güzellikler: Buzdolabının içinden çıkan delikanlının 2. Lays i alınca Demet Evgar ın tepkisi… Ayrıca sahnelerin renk cümbüşü olması ve ortaya çıkan enerjinin ekrandan izliyene yayılması.

Sonuç Değerlendirme: Eğer bu reklamda yapılan dramatize ederek akılda kalmak değilse, ki değil ciddiler, çatı olarak koyulan “yazın sıcağında aklına Lays gelsin” mesajını hiç bir tüketicinin anlamlı bulması mümkün değil. En basit kurallardan biri verdiğin mesaj anlamlı değilse sorun yaşarsın. Güven zedelenirse bağlılık zedelenir. 10 üzerinden 4.

Biz Olsaydık Reklamı Nasıl Yapardık: Demet Evgar 6 ayrı sahnede gözükücek. Her biri küçük kareler gibi 2*3 matrix şeklinde ekrana yerleşecek. Bu sahneleme müzik piyasasında doğmuş sonra Akbank reklamlarında da kullanılmıştı. Her kare sahnede farklı bir Lays kullanılabilir. 6 tane yoksa 2 sahneye 1 olur 3 sahneye 1 olur. Sahne 1: Sevgilisiyle (yakışıklı tatlı bir tip) film izlerken adam gözünü kırpmadan izliyor ama bir yandan da Lays yiyor sürekli. Demet harika mimiklerinden biriyle gıcık oluyor. Sahne 2: Arkadaşlarla toplanmışlar evde. Demet in keyfi yerinde Lays çıkarıyor tam açıp yiyecek arkadaşı alıp (ev sahibi iyi niyetle) tabağa döküp masanın ortasına koyuyor. Diğerleri el atıyor. Demet gıcık oluyor. Sahne 3: Demet öğle arası asansöre biniyor hemen çantadan Lays çıkarıyor tam o sırada asansöre patron biniyor. Saygı gösterisiyle Lays i saklıyor gibi. Patron Lays ten alıyor. Sonraki katta iniyor patron. Demet gıcık oluyor aynı bakış. Sahne 4: Demet parkta açık havada oturuken tabi ki Lays kucağında afacan bir çocuk gelip dikiliyor karşısında ne ne var der gibi bakarken Demet, karşıda oturan annelerin ona baktığını görüyor. Zorlama bir gülüşle Lays ten çocuğa veriyor. Çocuk bir avuç alıyor anneler gülümsüyor çocuk giderken dönüp pis pis bakıp hepsini azına atıyor. Demet iki parmağını gözüne götürüp çocuğa gözüm üstünde hareketini yapıyor. Sahne 5: Bakkaldan çıkıyor mutlu Demet. elinde Lays i var. Tam o sırada yaşlı bir teyzem geliyor yanına karşıya geçecekken koluna giriyor Demet in. Sol taraftan yaklaşıyor teyzem be Demet in elindeki Lays i alıp sağ elinde tutuyor. Kafa gidiyor Demet in Lays teyzeme geçince ama napıcak karşıya geçiriyor teyzemle. Yaşlı teyze bişey demeden farkında değilmiş gibi yürümeye devam ederken Demet arkasından eee Lays teyzecim der gibi ama tabi bişey yapamıyor… Gıcık oluyor yine. Sahne 6: Demet bir telaşla bavulunu yapıyor. Sanki uzaklara gitmek ve orda Lays lerini gönül rahatlığıyla yemek ister gibi. Lays in bütün çeşitlerinden koyuyor. Yakın çekimde çok özen gösterdiği iki paket var: Cacıklı ve peynirli. Yeni ürünler yani. Onları diğerlerinden ayrı komik el çantasına koyuyor özenle… Sonra haritada uçak nokta nokta uçar gibi yapıyor papua yeni gineye iniyor. Girişte komik bir gümrük görevlisi bavulunu açtırıyor ve açılınca altın bulmuş gibi (Lays sarısını biraz parlatalım bavul açılınca) seviniyor. Tek tek alıyor Lays leri bavuldakileri.. Demet gıcık oluyor. Tüm 6 sahne 6 kutu dolunca tam ortadan büyük bir sahne geliyor: Demet otel odasının kapısını kapatıyor komik el çantasına sarılmış bir şekilde. kapıya yaslanırken (bu noktada reklam sesi geliyor “Paylaşılması gıcık eden lezzet! Üstelik şimdi Cacık ve İzmir tulum peyniri tadında”) Yeni iki ürünü elinde tutarken birini açıp keyifle azına atıyor çıtır çıtır ses geliyor. Ohh beee dediği anda kapı çalıyor. reklam bitiyor.