Atasay Reklamı 2023 – Bir Atasay Ailesi

Atasay Reklamı 2023 – Bir Atasay Ailesi

January 13, 2023 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Bir kaç gün önce tanıtımını koymuştum (bir bakın) ve sonunda çok beklemeden Atasay reklamı 2023 yılına damga vurdu. Tek taş pırlantanın da nerede olduğunu anladık masanın altına düşmüş. Nasıl orasını kurcalamayalım çok. Konuşalım.

Atasay reklamı oyuncuları 2023:

Atasay Pırlanta yeni reklam filminde Sumru Yavrucak, Ahmet Mark Somers, Samet Kaan Kuyucu, Songül Haydarpaşa, İpek Çiçek,  Serkan Şenalp, Güneş Gürpınar, Burak Sarıkahya, Seren Deniz Yalçın, Gökhan Koçaş rol almaktadır. 

 

Atasay reklamında evlilik teklifi:

Atasay yeni reklamında evlilik teklifini Samet Kaan Kuyucu, Songül Haydarpaşa’ya yapıyor.

Atasay Reklamı 2023: Genel Bakış

Atasay Ailesi Reklam Yorumları 

Çarpıcı olan kısmını söyleyebilirim hemen. Baştan. Bu kadar popüler ve ünlü ve başarılı insanı 1 reklam için masada otursunlar diye oynatmazlar. Sevgililer gününden önce kesin yeni reklam gelecek ve bu bir hikayeye dönüşecek. Göreceksiniz. En az bir yıl aynı hikayeyi işleyecekler. Bence bu benim hep neden bir hikaye çıkaramıyorsunuz soruma cevap. Çıkarmak üzere çok ciddi bir hazırlık yapılmış. Bu bence hem çok heyecan verici hem de çok çarpıcı. emeği disiplini arkasındaki düşünsenize. 

Ayrıca, bu yeni moda sanırım eskiye gidip eskiden bir hayat kesitini canlandırmak. H&M yaptı, Karaca yaptı, Atasay yapıyor… Bakalım moda olacak galiba. Bence iyi çünkü herkes bunu yapamaz. Yaratıcı ekipleri bir görelim bakalım.

Son olraka da bazı “pek olmamış” dediğim noktalar.

Bu kadar geniş bir aileyi daracık odaya sokmak etkiyi köreltmiş.

Tek taşın yere düşmesi alakasız

Evlilik teklifi olmamış.

Bence 2 erkekten çok kadınlar üzerinden dönmeliydi reklam. Ayrıca tek taş ve evlilik olayı daraltmış. Daha yaratıcı olup ürün yelpazesinin hepsini ortaya koymak gerekirdi. So Chick reklamı (yazıma göz atın) çok iyi yapmış bunu mesela.

 

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? yani biraz derin ve ben bu derinlik olayının ülkemizde dikkatli kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Anlıyorum aile kadar kıymetli…ama işte kitle önemli sizin “aa çok net anlaşılıyor” demeniz değil.

akılda kalıyor mu? kesin. ama biliyor musunuz bir şey eksik reklamda. Bu kadar oyuncu sahne pırlantalar ev masa falan kostümler… çarpıcı değil bir şey eksik kalıyor.

tüketici ne alıyor? “oha herkesi toplamışlar” “kim bu tipler ya”

rakiplerden farkı? rakipler şuan düşünsün disco ball nasıl olur reklamda diye… Atasay resmen kayıtlara geçti ve kendini diğerlerinden çok net ayırdı.

Tüketiciye fayda? belli değil.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Kostümler çok iyi

Atasay Reklamı 2023 Verdi Puanı Sana

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

1 gün önce firması Youtube Kanalına yüklemiş. Veeeee 1.7 milyon izlenme. Bakalım:

  • akıllarda olan bir şey? yani sevgililer günü aklınızda ise o kadar aklınızda
  • duygusal bağ? evet aile yemeği ve evlilik teklifi
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok
  • toplumsal görünürlük? yani
  • hikaye? çok belli ki devamı gelecek. Bu kadar çok popüler insanı bir reklamda masaya dekor olsun diye oynatmazlar. Her türlü sevgililer gününden önce yeni reklam gelir. 
  • ünlü etkisi? var. daha ne yapsınlar
  • marka gücü ve yeni bir ürün? marka gücü var ve ürünler çok anlaşılmasa da yeni bir hikaye var. üstelik heyecan verici.

Zaten çok yüksek bulaşıcılık seviyesine gitmiş. 1.5 milyonu devirmiş. Şaşırtıcı değil. Peki 1 ay sonunda ne olur? Bence yeni bir 10 milyon gelebilir. 

Atasay Reklamı 2023 Aman Dikkat

  1. Temel ilkeler (genel ahlak, kamu sağlığı, şiddete hayır, istismara hayır, ayrımcılığa hayır, özel hayat, korku salma, endişe yaratma, güvenliği bozma). Temiz. 
  2. Reklam bu. Örtülü reklam olmaz! Çok açık bir şekilde reklam olduğu anlaşılacak. Temiz
  3. Doğruluk ve dürüstlük. Temiz. 
  4. Karşılaştırma yap çamur atma.  Karşılaştırma yok.
  5. İspatlamazsan! İspat gerektiren bir durum var. Anladığım kadarıyla zaten bunun ispatı da ürünün etiketinde var. 
  6. Taklit kötü şey. Değil
  7. Fiyat son ne olur? Fiyat yok.   

TİCARİ REKLAM VE HAKSIZ TİCARİ UYGULAMALAR YÖNETMELİĞİ – T.C.Ticaret Bakanlığı 

Teşekkürler. Görüşürüz.