Atasay Yeni Reklam – Reklam yüzü, Yorumlar

Atasay Yeni Reklam – Reklam yüzü, Yorumlar

December 21, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Atasay yeni reklam filmi ilk izlenimde ışıltılı, abartı, ilgi çekici, süperrrr müzikli. Bu sayfa daha yeni başladığında Aralık 2019 yılında Atasay reklamını yorumlamışım. O zaman da “Tak sana yakışanı” sloganı varmış. Ve aynı müzik. Bana göre en başarılı ve yaratıcı sloganlardan ve reklam müziklerinden. Neyse çok konuştum. Başlayalım.

Atasay reklam yüzü kadın kim?

Atasay yeni reklam yüzünü buldu: Başarılı oyuncu Hande Erçel.

Hande Erçel kimdir? 

Atasay Yeni Reklam: 5’li Analiz

Atasay Yeni Reklam 2021 Yorumlar

Öncelikle şu harika reklam müziğinden bahsedelim. Düşük tondan otantik ezgilerle başlayıp sahneye göre ivmelenen ve “Taksana” anında rap moduna geçen reklam müziği. Çok çok başarılı. Tebrikler. Bu müziğe uygun kostüm seçimi de çarpıcı. İnce işçilik var.

Ayrıca reklamda yer alan sahneler de mesaj dolu geldi bana. Özellikle genç kadınlara yöneldiği çok açık ve bu kitleyi çaktırmadan tercihlere ayırıyor. Yani evet belli bir kitleye dönüyor reklam ama o kitledeki çeşitliliği de çok iyi işliyor.

Başka bir nokta sanırım Atasay bu reklamda rekor kırmış olabilir. Bir reklamda en çok ürün tanıtan marka ödülünü kesin alır. Sanırım bir Hande hanımın ayak parmaklarını kullanmamışlar. Tam bu noktadan garip gelen ve sorguladığım başlıklara geçelim.

Bu kadar çok ürün sunumu, bu kadar çok sahne ve kostüm içerisinde bana abartı geldi. Ben ortalama 5 kez izlerim reklamları. Aklımda tek bir takı kalmadı. Başı dönüyor insanın. Yani ürün tanıtımı çok başarılı demem mümkün değil. Atasay’dan çok, kostümlere ve müziğe ve elbette Hande hanıma yazar bu reklam. Bu da garip geliyor bana.

Başka garip gelen bir konu abartı sahneler. Mutfakta pasta yaparken … Şimdi evdeyken normal kıyafetlerle ağacı süslüyor ama mutfağa girince içinden bir başka kadın mı çıkıyor? Baştan aşağıya fantastik takılsanız tamam yada gerçeğe yakın takılsanız yine tamam. Ama biraz ondan biraz bundan bence olmuyor.

Yanlışsam düzeltin: olay tüketicinin kendini reklamda bulması ve gördüğü ürünü düşünüp “bana da çok gider bu ya” demesi değil mi? E ürün yok ortada, gerçek dışı sahneler var nasıl olacak?

Son olarak da bitirişe gelelim. Güzel bir kadın, ışıltılı, her yeri değerli taşlarla yapılmış takılarla dolu, müzik inanılmaz karizmatik derken “herkes kendi tarzına göre takılır ama her yerde Atasay takılır”. Daha güçlü çarpıcı olmalıydı büyük final. Ayrıca, Hande hanım güzel ve sempatik olmak zorunda değil büyük finalde. Güzel ve karizma olmalıydı mesela.

“Herkes farklı yansıtıyorlar tarzlarını. ama bence sen sen ol tak sana yakışanı!” Bunu söylerken bakış atıyor özgür güçlü kadın bakışı. Mesela deri ceketini düzeltirken yakalarından harika 2 yüzük kameraya yansıyor (10 tane yüzük değil 2).

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? farklı tarzlara uygun Atasay!

akılda kalıyor mu? evet. müzik ve kostümler fena.

tüketici ne anlıyor? “ya şu elbise nerden acaba?”.

rakiplerden ayrılan yan? sloganı ve müziği. tek geçerim rakipleri arasında.

tüketiciye fayda? yok. zorlarsanız ürün çeşitliliği denebilir.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Rap moduna geçince arkadaki ışıklandırma

Atasay Yeni Reklam Verdi Sana Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

Yeni reklamları erken görünce hoşuma gidiyor. Dün firmasınca Youtube kanalına yüklenmiş. 25 bin izlenme. Şaşırtıcı daha hızlı başlamasını beklerdim. Bir bakalım:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? müzik müzik bağlıyor
  • akıllarda olan bir şey? az bir kitle için geçerli olsa da yeni yıl hediyesi akıllarda tabi
  • toplumsal görünürlük? takı olayında bu bence çok önemli ama çok zor. öyle bir çizgin olacak ki dışardan bakan aa bu Atasay diyecek. İşte o zaman Atasay takmak havalı olur ve insanlar sosyal hayatta gördüklerinde imrenirler.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok.
  • hikaye? yok. zorlarsanız müzik ve slogandan bir bağlantı kurulabilir.

Toparlarsak ben halen daha güçlü başlamasını bekliyorum. Bakalım 1 haftada sürpriz yapıp 2 seviye atlar bence. Yani 500 bin – 1 milyon arası. Daha iddialı öngörüm de 1 ayın sonunda çok yüksek bulaşıcılık seviyesini görür. Bakalım.

Çok teşekkürler. Görüşürüz.