Maximum Yeni Yıl Reklamı – Zeki Müren, Yorumlar

Maximum Yeni Yıl Reklamı – Zeki Müren, Yorumlar

December 20, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Maximum yeni yıl reklamı ile karşınızdayım. Serinin 3. reklam filmi. Okuyucularım hatırlayacaklar ben bu reklam serisinde Zeki Müren’in çok yersiz kullanıldığı düşünenlerdendim. İlk reklamlarını bu sebeple sorgulamıştım (yazıma göz atın). Tam tersini düşünenler de var. Onlar Zeki Müren’in gençlere tanıtıldığını, Maximum kartın süper bir ivme yakaladığını ve reklamların Zeki Müren’i çok iyi anlattığını savunuyorlar. Neyse. Görüyorum ki bu yorumlar ağır basmamış ki büyük bir çaba ile daha uygun bir sunum/prodüksiyon/senaryo üretilmiş. Bakalım.

Maximum kart reklamlarında Zeki Müren’i kim canlandırıyor?

Maximum kart reklamlarında güneş sanatımız Zeki Müren’i, Çağlar Çorumlu canlandırmaktadır. 

Maximum Yeni Yıl Reklamı: 5’li Analiz

Yeni Maximum Kart Reklamı Yorumlar

İlk kez biraz da şans eseri denk gelerek benim yorumladığım bir reklamı yorumlayan bir Youtube kanalına göz attım. Açıkçası merak ettim. Benim tam tersimi savunuyorlar ve argümanlardan biri şu: yaşasaydı reklamda gösterdikleri şeyleri yapardı. Nasıl yani o yaşta nasıl yapacak? Diğer bir bakış açıları da zamanında Zeki Müren, Ajda Pekkan ile Alo reklamında oynamış. Yani? kimse Zeki Müren reklamda oynamazdı demedi ki!

Neyse. Ben kendi bakış açımı tekrarlayabilirim. Zeki Müren komik olmayacak kadar ağırlığı olan bir isim. Ondan komik işler yaratmak zorlama olur ve gerçeği büker. Bundan önceki iki reklamda özetle olan buydu. Kameralar karşısında tam bir efsane olan, asla ütüsüz kıyafetlerle, ince süsleri olmadan dışarı bile çıkmayan bu kadar titiz, insanlara karşı aşırı saygılı biri reklamda baş aşağıya spor yapacak öyle mi? Alış verişte insanların arasından Ginger ile geçecek yukarıdan bakacak onlara? He he…

Bu reklam diğer 2 reklamdan ayrılıyor. Bana sorarsanız olması gerektiği yerde Sanat Güneşi. Sevenleri ile piyano başında harika bir salonda bir kutlamada. Her zamanki gibi çok şık, nazik ve mutluluk saçıyor. Son derece saygılı. Diğer iki reklamdan çok farklı bir sunum. Etkileyici bence.

Ayrıca, klasik bir şarkı gayet iyi uyarlanmış.

Maximum kart reklamında çalan müzik ne?

Maximum kart yılbaşı reklamındaki müzik Zeki Müren tarafından seslendirilen “İnleyen Nameler” adlı klasikten uyarlanmıştır. 

Son olarak da ben reklamın bizi eskiye götüren kostümlerine, saç modellerine, otel lobisinde düzenlenen balo fikrine ve her yerin reklamda pırıl pırıl ışıl ışıl olmasına bayıldım. İçimi ısıttı bu reklam. Orda olmak istedim. Harika bir dönüşüm bence bu 3. reklam. Tebrikler.

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? yılbaşı fırsatları evet. zaten 1.11’den sonra tanıtım başlıyor.

akılda kalıyor mu? özellikle TRT yılbaşı programlarını hatırlayan varsa evet! genç nesiller çok bilmez bilseler de dinlemezler.

tüketici ne alıyor? “Ahh ahh o eski yıl başları” “Zeki Müren kim ya? Ne alaka?”

rakiplerden farkı? bence bu 3. reklam eleştirileri bitirir ve Maximum kart hanesine +10 yazar.

tüketiciye fayda? kampanya.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Uzun boylu kızın önce oturması (başka oturan yokken) sonra Zeki Müren tarafından dans davet edilmesi.

Maximum Yeni Yıl Reklamı Puanı

10 üzerinden 8. Tebrikler.

Bulaşıcılık Analizi

Reklam firması tarafından 10/12/2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. 5.5 bin izlenme. Bu arada farklı düşünenler şunu da dile getiriyorlar. Çokça konuşuluyor bu bile önceki reklamların başarısını gösterir. Gerçekten çok konuşuluyor gösteriyor izlenme oranı. Neyse bakalım nereye gider:

  • sosyal kazanç sağlar mı? hayır.
  • duygusal bağ? evet. özellikle onu hatırlayanlar için.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? evet kampanya bilgisi.
  • akıllarda olan bir şey? yıl yıl geliyor işte.
  • toplumsal görünürlük? olabilir aslında ama nasıl kullanacaklar?
  • hikaye? evet. ben başını sorgulasam da iyi düşünülmüş bir hikaye var.

Toparlarsak reklamın patlama yapmadığı, yapmayacağı belli. Çok düşük olan bulaşıcılık seviyesi değişmez bence. Max 250 bin yani.  Bu yine de reklamın ne kadar çarpıcı olduğunu değiştirmez. Sadece kitle daraltılmış ve asıl interneti ve sosyal medyayı aktif kullanan kitle dışarıda kalmış. Resmi sitesine bile bir güzellik gelmiş!

Çok teşekkürler ve görüşmek üzere.