Maximum Reklamı 2021 Şok Yaratmaya Devam

Maximum Reklamı 2021 Şok Yaratmaya Devam

September 6, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. İlk reklamı bir kaç gün önce burada sayfamda yorumlamış ve hayal kırıklığımı ifade etmiştim. O yazımda (buradan okuyabilirsiniz), 2 öngörüde bulunmuştum. 1. Düşünen kart yapay zeka gelir 2. reklamda demiştim. Tuttu. 2. Bu kafayla devam ederlerse hayal kırıklığı büyür demiştim. Benim açımdan bu da tuttu.

Maximum Reklamı 2021: 5’li Analiz

Maximum Kart Reklamı Yorumlar

Öncelikle 2.26 saniye reklam nedir ? 30 saniyede yada 50 saniyede anlatamadığın ne olabilir? Belli ki 20. yıl için kesenin ağızını açmışlar. Ancak, özet geçmek için değer miydi? Yeni hiç bir şey söylenmiyor reklamda. Üstelik daha önce söylediğim gibi Güneş Sanatı’nı bu şekilde sunmanız etkileyici değil. Kime sesleniyor bu reklam? Ne gençlere ne Zeki Müren’le büyüyenlere? Kime?

Hiç uzatmadan size önerim Pati Kart kısmını alın son bölümü koyun (saygı gösterdikleri) hemen kısa versiyona geçin.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Yok ki!

Akılda kalıyor mu? Hayır akılda kalacak bir şey sunmuyorlar.

Tüketici ne anlıyor? Hedef yok ki kim ne anlasın?

Rakiplerden farkı? Yanlış hatırlamıyorsam Halk Bankası Kemal Sunal’ı kullanmıştı. Olduğu gibi hatta teknoloji yardımıyla olduğu gibi kullanmıştı. Çok mu zor? İş Bankası bunu yapacak kaynağa takımlara sahip değil mi? Değilmiş demek!

Tüketiciye fayda? Maximum kartın özellikleri sayılıyor aklında tutabilirsen!

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Son bölüm. “Büyük usta gibi olmadı. abi kimse onun gibi olamaz!”. Yapmanız gereken ilk saniteden bu sahneye kadar bunu yansıtmaktı.

Maximum Reklamı 2021 Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 4.

Bulaşıcılık Testi

2 gün önce 4/09/2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. 6300 izlenme. Şaşırdım mı? Yoo. Bakalım:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? olabilirdi ama yok.
  • akıllarda olan bir şey? yok.
  • toplumsal görünürlük? kredi kartı ile bu sağlanabilirdi ama yok. Örnek kredi kartını yanardöner yapın kışın bile göz alsın!
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok.
  • hikaye? olabilirdi…

Çok düşük olan bulaşıcılık seviyesi maalesef çok düşükte kalır gibi. Yazık olacak! Sanki üst düzey yöneticilerden biri Zeki Müren hayranı ve o beğensin diye bu zorlama reklam çıkmış. Bir de şarkı yapmışsınız gerçekten büyük hayal kırıklığı! Bir haberim var bu arada. Daha devamı gelecek gibi. Resmi siteden anladığım o!

Çok teşekkürler. Görüşmek üzere.