Yeni Maximum Kart Reklamı – Zeki Müren Yorumlar

Yeni Maximum Kart Reklamı – Zeki Müren Yorumlar

September 2, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Yeni Maximum reklamında oynayan adam:

2021 yılının yeni Maximum kart reklamında Zeki Müren’i Çağlar Çorumlu canlandırmaktadır. 

Çağlar Çorumlu kimdir?

Yeni Maximum Kart Reklamı: 5’li Analiz

Maximum Kart Zeki Müren Reklamı Yorumlar

Öncelikle yeni maximum kart reklamı elbette sanat güneşimiz Zeki Müren canlandırmasıyla ilgimi çekti. Babam, batı müziği enstrümanı olan kromatik mızıka ile sayısız Zeki Müren eseri seslendirmiştir. Videolarını youtube kanalına (70+70 kromatik kanalımız) ben yüklüyorum yaklaşık 3 yıldır. İyi ki yapıyorum arada gerçek müzik dinleme şansım oluyor. Dolayısıyla hemen koştum bu reklamı yorumlamaya.

Ayrıca, bu tür “çok yakında” reklamları hep ilgimi çeker. Tahminde bulunmayı severim çünkü. Örneğin en son Sleepy reklamı bunu yapmıştı ve ben tutturmuştum (yazıma buradan bakabilirsiniz).  Bu yazının sonunda da tahmin yapacağım tabi ki…

Ancak, her ne kadar Zeki Müren canlandırması içimi ısıtsa da ve reklam merak uyandırsa da bende, büyük resimde garip bir reklam olmuş. Neden mi? Zeki Müren gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarımızdan biri. Onun sınıfı Müzeyyen Senar, Safiye Ayla, Nesrin Sıpahi…Ayrıca aramızda değil! Bu kişiliği alıp reklamda spor yapıyor diye ters çevirmek uygun mu sizce? Stand up gösterilerinde bu tür isimler kullanılmıştır ama amacı insanları güldürmek olan bu showlarda dahi bunu göremezsiniz! Beni eski kafalı bulabilirsiniz ama hiç olmamış. Hiç komik gelmedi bana!

Bu durumda hep söylediğim şeye gelmiş Maximum kart reklamı ve açıkçası İş Bankası’ndan böyle bir hata hiç beklemezdim. İş Bankası’nın Ata’yı nasıl andığını biliriz. Gözlerimiz dolar. Bu yaklaşımdan bu yaklaşıma savrulmak zarar verir…Unutmayın İş Bankası yöneticileri sizin kitleniz çok belli. Düşük faizlerinize rağmen sizden gitmeyen kitlenin hassasiyetlerine bir bakın derim. Bu hassasiyetler içinde bence eskiye saygı ve özlem baya ağır basıyor.

Hep söylediğim şey şu “olumsuz hiç bir şey yaratmayın reklamda…markaya zarar verir.” Bence bu büyük bir hata olmuş. Son olarak da Zeki Müren denince aklınıza spor mu geldi?

Neyse… Bu reklamı İş Bankası üst yönetimi görüp kaldırırlarsa şaşırmam. Asıl reklamı, bundan sonra gelecek reklamı sokarlar akışa…Dur bakalım onda ne gariplikler çıkacak bu kafayla!

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Tanıtım bu…mesaj bekleyin geliyor. Akılda kalıyor mu? Evet, Zeki Müren saolsun. Tüketici ne alıyor? Genç kitle Çağlar Çorumlu’yu ilgi çekici bulur. Orta yaş ve üstü özellikle tecrübeli büyüklerimiz pek haz almaz bu reklamdan. Mesaj da almaz yani. Rakiplerden ayrılan yanı? Göreceğiz. Tüketiciye fayda? Göreceğiz.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Zeki Müren’in nezaketi ve herkese “efendim” diyerek seslenmesi (Canlandırma bile olsa).

Yeni Maximum Kart Reklamı Verdi Puanı

10 üzerinden 5.

Bulaşıcılık Analizi

Bir kaç saat önce yüklendi firması tarafından. Youtube izlenme 450. Bakalım hemen:

  • sosyal kazanç? yok.
  • duygusal bir bağ? hem var hem yok.
  • akıllarda olan bir şey? Göreceğiz ama kredi kartı çoğu aileyi uzun zamandır kurtarıyor.
  • toplumsal görünürlük? maximum kart tasarımı bence çok başarılı bu konuda. reklama dair özel bir şey olur mu gelecek reklamda göreceğiz.
  • hayatı kolaylaştıran bir bilgi? yok.
  • hikaye? oluşturmaya çalışıyorlar.

Bana sorarsanız düşük seviye sınırını zorlarsa şaşırırım. Dedim ya garip ve sorgulamaya çok açık bir reklam olmuş.

Çok yakında maximum kart reklamı ne çıkar?

Bitirmeden ne gelir bundan sonra? Düşünecekmiş efendim vurgusu çok fazla. Bir kredi kartı müşterisine bunu nasıl sunar? Gündemde ne var? AI yani yapay zeka. Yapay zeka geliyor ve kredi kartı ile yaptığımız harcamaları esas alan ve “düşünüp bir kaç konuda müşterilere yardımcı olacak” bir hizmetin tanıtımı geliyor.

Çok teşekkürler. Görüşmek üzere.