Getir Yemek Reklamı 2022 – Reklam Yüzü, Yorumları

Getir Yemek Reklamı 2022 – Reklam Yüzü, Yorumları

April 28, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Okuyucularım bilir, Getir sayfamda sıkça yer verdiğim bir marka (Getir yazılarım). En önemli sebebi gurur vermesi. Kolay değil Londra, Amerika…  Hadi başlayalım, Getir Yemek reklamı 2022 karşınızda.

Getir Yemek reklamında oynayan adam kim?

Getir Yemek 2022 yılında ilk reklam filmiyle yeni reklam yüzünü tanıttı: Oğuzhan Koç.

Oğuzhan Koç kimdir? 

Getir Yemek Reklamı 2022: Genel Bakış

Getir Yemek Reklam Yorumları

Çok söylenecek bir şey yok. Sıradan bir reklam. Bu kurguyu Akbank kullandı, Axess kullandı… yeni değil. Söylemler aynı…Görseller aynı…Yaklaşım aynı herkes mutlu oluyor yemeği gelince falan…

Şarkıya gerek yok. Slogan kısmı olsun yeter. Bu reklam olayında güzel ve yaratıcı olan tek şey sloganları. Yeni giriyorlardı ve yeni bir şey söylemek gerekirdi. “Yeniliğe acıkanlara Getir Yemek”. Onun dışında kafalar yurt dışında burası sorunsuz yerinde sayıyor. Reklamlar da tam bunu yansıtıyor. Sorun yok tamam yeni bir şeye de gerek yok modu.

Getir uzun soluklu hisse gibi. Türkiye’de temettü vermiyor şuan çünkü yatırım basıyor ve gurur veriyor. Yurt dışı oturunca asıl yenilikleri tanıtacaktır. Daha zamanı var. E haklılar hazır cepte bir market. Pasta ikiye bölünmüş. Nefis…

Neyse, devam edelim…

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? evet Getir yemekten sipariş ver.

akıllarda kalıyor mu? reklam bence çok sıradan. sanmam o yüzden.

tüketici ne alıyor? bence bir şey almıyor. yeni bir söylem yok. Getir üyesi getire rakiplerin üyesi rakiplere devam eder. pastayı büyütmek istiyorsan yeni bir şey sunman gerek.

Aylar önce Amazon Türkiye’ye girdiğinde ahanda şov başlıyor demiştim bir yazımda. Şimdi bakın Amazon teslimatı 1 günde yapıyor yetmiyor saat haberi veriyor yetmiyor arıyorlar “yarım saate sizdeyiz evde olur musunuz diyorlar”. anlatabiliyor muyum. Bu Getir Yemek için geçerli değil. Sıradan bir reklam. Aynı replik.

rakiplerden farkı? yok

Tüketiciye fayda? yok. aynı şeyi tekrarlıyorlar.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

o kadar insanı bir araya toplamak

Getir Yemek Reklamı Verdi Sana Puan

10 üzerinden 5.

Bulaşıcılık Analizi

Firması 2 gün önce Youtube kanalına yüklemiş. 191 bin izlenme. Bakalım nereye gider:

  • sosyal kazanç/statü? yok
  • duygusal bağ? yok
  • akıllarda olan bir şey? yok
  • hayatı kolaylaştıracak bilgi? yok
  • toplumsal görünürlük? ilk kez var demek istiyorum. Getir markalı bir şey taşımak bence artık havalı oluyor. Adamlar dünya markası olma yolunda. Böyle bakınca bu reklamda getir yemek havalı değil ama Getir ana marka havalı.
  • hikaye? yok.

Bu durumda bulaşıcılık patlamaz. Oğuzhan bey 1 milyon etkisi yapar mı? Yapar. Çünkü hep söylerim ünlü ismi hem reklam hem de marka parlatmalı. Reklam parlatmaz sıradan gereksiz maliyetli bir reklam. Ama Getir markası atıyorum en az 30 milyon kullanıcı demek. Uzun lafın kısası sürpriz çıkmaz ama 1 milyonu geçer. Çok yüksek bulaşıcılık sanmam. yani üst limit 1.5 milyon olur.

Görüşürüz