Getir Reklamı 2022 – Yeni Reklam Yüzü

Getir Reklamı 2022 – Yeni Reklam Yüzü

January 16, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Getir reklamı 2022 tabi ki ilgimi çeker. En sevdiğim iki kadın vokallerden biri var. Diğeri muhteşem Şebnem Ferah. Getir reklamları hep sayfamda yer aldı ayrıca. Hadi başlayalım.

Getir yeni reklamında oynayan kadın kim?

Getir 2022 yılında başlattığı yeni kampanyasını yeni bir reklam yüzü ile tanıtıyor: Muhteşem Sertap Erener. 

78 doğumlu biri olarak Sertap Erener başımıza gelen en güzel şeylerden biri. Aynı Şebnem Ferah gibi hayatımıza o kadar çok şarkı kattı ki. Bu iki sanatçının değerini tam anladığımızı sanmıyorum ama benim dönemime sorun “en iyi kadın vokaller kimdir ?, bu iki isim %90 falan çıkar. Sizi seviyorum, iyi ki varsınız.

Getir Reklamı 2022: 5’li Analiz

Getir Sertap Erener Reklamı Yorumlar

Öncelikle yeni bir soluk olmuş bu kampanya ve yeni reklam yüzleri. Benim daha önce Getir için en büyük sorgulamam, çok uzayan hikayeydi. Çocuk kıza aşık ama hep araya birileri giriyor hikayesi. İsabet olmuş. Bir önceki reklamında bu değişikliği yapmışlardı (yazıma buradan bakın). Bu zirve olmuş.

Ayrıca, slogana odaklanmaları da yerinde olmuş. Daha önceki yazımda slogan olayını Yemek Sepeti bitirmiş demiştim. Gerçekten inanılmaz kim bulduysa. “Aklındaysa kapında.”. Getir de sloganına odaklanmış gözüküyor. Tesadüftür ama beni okuyorlar sanırım. (bırakın muylu olayım biraz okuyorlardır belki gerçekten). Bu amaçla kampanyada “Mutluluk nedir?” diye soruyorlar. Slogan çünkü Getir Bir Mutluluk!.

Bu mutluluktan yola çıkıp sipariş verilmesi pıt diye gelmesi yaratıcı bence. Ama asıl ilginç olan disco ball olayı. Yani havalı olmuş da nereye oturtacağımı bulamadım. Tarih desem disco ball eskidir. Anlam desem Türk sinemasında başa gelecek kötü işin habercisidir. Geyik desem pimp my ride yapıp dikiz aynasına asılan işarettir. Neyse bulamadım.

Son olarak da Sertap Hanımın sesinden reklam müziğini dinlemek iyi geldi. Hayranıyım çünkü yapacak bir şey yok.

Devam edelim…

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? yani. getir bir mutluluk olayına çevirmek istemişler ama…

akılda kalıyor mu? yani…

tüketici ne alıyor ? “A Sertap Erener’e bak yaşlanmıyor hiç.”

rakiplerden farkı? yok. sloganı mutluluk getir ama bence bu tüketici için elle tutulur bir fark değil. bu düzeydeki bir firma bunu düşünmeli. diyebilirler ki Coca Cola da tadını çıkar diyor. Evet de onun rakibi yok. Ne dese fark yaratır dolayısıyla. Getir kendini aynı işi yapan ve her gün artan rakiplerinden ayırmalı. ben olsam bunu da sloganla yapardım. Mesela çabuk sipariş getirmek di mi olayınız? Yarın öbür gün en büyük riskiniz çabuk paket taşırken yapılacak kazalar. Ben yerinizde olsam işte bu gerçeği avantaja çevirirdim.

“Getir. Deliver Responsibly”.

tüketiciye fayda? tak diye sipariş veriyorsun pat diye geliyor.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Sertap hanımın bitmeyen gençlik enerjisi.

Getir Yeni Reklam Verdi Puanı Sana

10 üzerinden 6.

Bulaşıcılık Analizi

6 gün önce yüklenmiş. 2500 izlenme şaşırtıcı değil mi? Dediğim gibi yeni söylenecek bir şey yoksa markası oturmuş firmalar bu reklamlara boşa girmesin. Ünlü isim değiştirerek heyecan yaratamazsınız. Bence boşa para. Bakalım nereye gider:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? yok. Sertap hayranları belki.
  • akıllarda olan bir şey? yani
  • toplumsal görünürlük? yok. Getir’den sipariş vermek halen havalı değil.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok
  • hikaye ? yok.

Kafamı kurcalayan konu; Sertap hanımın 1 milyon etkisi yapmayacak gibi bu reklamda. İşte bu durumda reklam yüzü değil reklam mercek altında olmalı. Defalarca örnek verdim bu sayfada. Kıvanç Tatlıtuğ sosyal sorumlulukta oynasın max 300-500bin izlenir. Mavi’de oynasın milyonlar. Adam yoksa aynı adam.

Bana sorarsanız çok düşük olan bulaşıcılık seviyesi sabah akşam TV ekranlarında çevirseler 500 bini geçmez. Aynı şeyi söylüyorlar çünkü.

Şunu deneyin. Teşekkür reklamı yapın. Bakın dünyadayız ve kimlere hizmet ediyoruz. . Teşekkürler bizi bu noktaya GETİRdiğiniz için!”

Kaçıyorum diğer yazıda görüşürüz. İyi bir hafta olsun.