Vestel Retro Reklamı 2022 – Nefissss

Vestel Retro Reklamı 2022 – Nefissss

May 6, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Vestel, Retro reklamı ile 2022 yılının en iyi tasarım ve reklam müziği dallarında çookkkk iddialı olduğunu gösterdi. Böyle bir ödül var mı bilmiyorum buarada. İçimden geldi yazdım çünkü reklamın özeti bu. Ürünlere bayıldım, reklam müziği gıpır gıpır r n roll! Başlayalım.

Vestel Retro Reklamı: Genel Bakış

Vestel Yeni Reklamı Yorumlar

Hemen baştan şunu yapıştıralım: çok tarz ve yaratıcı bir reklam. herşey yerli yerinde. teknoloji çağdaş yaşamla retronun bağını kuruyor. renkler cıvıl cıvıl. çocuklar, gençler, tarz sahibi kişiler ön planda. Bu da başarılı çünkü hedef kitleyi çok çok iyi seçmişler. Ve o kitlenin seveceği bir tarz ile çıkıyorlar.

Ayrıca, reklam müziği de güzel. Çoğu reklamdaki saçma sapan senaryo falan yok. Müzik nakarat şeklinde, söylenmesi gerekeni söylüyor. Daha önce Vestel sayfama misafir olmuştu (yazıma bakın) ve ben açıkçası çok memnun kalmamıştım reklamdan. Büyük ihtimalle bu tarz tutar ve bunu gördüklerinde bundan yürürler. Yani ünlü birinin çıkıp komik olmaya çalışması artık biraz klasik oldu. Vestel ciddi RnD yapan bir firma bunun karşılığını reklamda vermeli. Yaratıcı, yenilikçi…

Bu reklam ekibini görmek isterdim dışarıdan. eminim içlerinde retro denince anlayan ve hatta hayatına uygulayan birileri vardır. sanki güçlü bir kadın eli deymiş bu reklama.

tebrik ederim bence kendi mahallenizde tebrikleri toplarsınız.

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? gayet net. yeni retro serisini tanıtıyor.

akılda kalıyor mu? evet son zamanların en tarz reklam filmi bence.

tüketici ne alıyor? “çok tatlıymış ya” ” bayıldım buzdolaplarına baksak mı?”

rakiplerden farkı? çok net değil mi? rakipler sürekli teknolojiye ioT olayına yürürken Vestel tarz yaparım dedi.

tüketiciye fayda? belli değil. Üşenmedim resmi sayfalarına baktım biraz hayal kırıklığı oldu fiyat konusu. Daha ucuz beklerdim (bibakın). 

Gözden Kaçmayan Güzellikler

bir sürü hangisini yazsam. ben beğendim gerçekten reklamı. sanırım en çok aklımda kalan güzelliği küçük kızın baktığı fırın.

Vestel Retro Reklamı aldı Puanı

10 üzerinden 8.

Bulaşıcılık Analizi

Firması 6 gün önce Youtube kanalına yüklemiş. 460 bin izlenme. Bakalım nereye gider 1 ayda:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? müziği ve retro havası hoş
  • akıllarda olan bir şey? evet tabi hep diyorum ya düğün zamanı, ev değiştirmeler falan…
  • toplumsal görünürlük? şuan yok ama bu seriye kişisel olarak ben de bayıldım. yarın öbür gün havalı bir şey olur bakın görün.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok
  • hikaye? yok

Toparlarsak çok yüksek bulaşıcılık seviyesi zor gibi. Yani 1.5 milyonu devirmek. ama nedense başaracaklar gibi geliyor. Bekleyip göreceğiz.

Teşekkür.