TrendyolMilla & Trendyol Man Reklamı – Sürpriz İkili

TrendyolMilla & Trendyol Man Reklamı – Sürpriz İkili

March 23, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Bir istisna yapsam sorun olmaz sanırım. Prime time TV reklamı değil bu sefer ki seçimim. Ama heyecan verici bir reklam ile karşınızdayım. TrendyolMilla & Trendyol Man Reklamı!. Neden mi heyecan verici? Çünkü reklamda oynayan iki ünlü oyuncu harika bir uyum ortaya koyuyorlar. Bazen, bu tarz reklamların neden olmadığını düşünürdüm. Bana cevap oldu. Ama gerçekten seçim iyi olmuş. TV’lerde olmaması ilgi çekici (bu şekilde ilgisiz ünlüleri bir araya getirerek).

TrendyolMilla & Trendyol Man Reklamında oynayan ünlüler:

TrendyolMilla & Trendyol Man reklamında ünlü oyuncular Melisa Şenolsun ve Deniz Can Aktaş rol almaktadır. 

Melisa Şenolsun kimdir?Deniz Can Aktaş kimdir?

Bu arada bu ilk değil. Trendyol bunu yapmaya başladı. Mesela Berkcan Güven ve Duygu Özarslan reklamı da var. Bence bu çift-ünlü olayına devam edilmeli. Tv reklamlarına da duyurulu! Aklıma gelenler:

  • Burcu Biricik – Alperen Duymaz
  • Ahsen Eroğlu – Kıvanç Tatlıtuğ
  • Yaprak Medine – Boran Kuzum
  • Elçin Sangu – Engin Öztürk
  • Farah Zeynep Abdullah – Uraz Kaygılaroğlu
  • Nesrin Cavadzade- Gökhan Alkan
  • Tuvana Türkay – İbrahim Çelikkol

Reklama geçelim.

TrendyolMilla & Man Reklamı: 5’li Analiz

Genel Yorumlar

Reklam başlar başlamaz ışık doğrudan karşılıyor. Yaz gelmiş belli. Koleksiyon da yaza hazırlık. O kadar ünlü olmalarına rağmen çiftimiz ne kadar doğal, genç ve güzel. Kıyafetlerden çok onları izliyorsanız merak etmeyin tek değilsiniz. Bu tarz reklam ve bu tür bir uyum bence kar topu etkisi yapıyor. İki ayrı kitle birleşiyor ve dağın yamacından piyasaya, sosyal medyaya akıyor. Kıyafetler özenle seçilmiş. Akıyor renkler. Göze batan, rahatsız eden bir şey yok.

Ayrıca, sosyal medyayı tercih etmek ne kadar zekice. Bu sebeple ben zaten bu yılın başından itibaren Bulaşıcılık Analizini katmıştım yorumlarıma. Çünkü olay artık TV reklamlarından Youtube reklamlarına dönmüş durumda. Sır veriyim mi? Siz bile Youtube kanalına bir şey yükleyebilirsiniz. Alternatif harika di mi? Trendyol da bu gücün farkında.

Müzik uyutmuyor ama kulak da tırmalamıyor. İyi seçim.

Tam bir sosyal deney oluyor Trendyol’un bu reklamları. TV vs. Youtube! Bakalım.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi, akılda kalıyor mu, tüketici mesajı alıyor mu, rakiplerden bir farkı var mı, tüketiciye faydası ne? 5 soru 5 cevap: Evet yeni koleksiyon tanıtılıyor. Bu reklamın devamında yapmaları gereken tek şey trendyola girmek ve kıyafetlere bakmak. ne kadar kolay değil mi? Evet akılda kalıyor. Melisa hanım ve Deniz bey yetiyorlar. Tüketicinin mesajı alması o kadar kolay ki. Dediğim gibi zaten youtube üzerinden bu reklamı gördükleri için reklamın altındaki linke tıklamaları yeterli. Bu inanılmaz bir model. “Anında görüntü”. Rakiplerden farkı da bu zaten. Tüketiciye faydası karışık. Yani ben kişisel olarak ihtiyacım olmayan hiçbir şey almam.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Neden bilmiyorum ama şık bir kıyafet de beyaz spor çorap görünür olunca hoşuma gidiyor. Annem geçen beni öyle görünce “kınadı” ama…Havuzun ordaki sahnede yakaladım…Bence bu yaz normale dönebilirsek bu beyaz çorap olayı moda olacak.

Bulaşıcılık Analizi

Dün Youtube kanalına yüklendi yani 22/03/2021. 4.300 izlenme. Hemen bakalım analize.

  • sosyal etiket, kazanç,statü? Yok.
  • duygu seli, duygusal bir bağ? Yok.
  • akılların ucunda yaz var mı? Yaz geliyor ne giyeceğiz var mı? Yok.
  • sosyal görünürlük? Yani tekrar kapatacaklarına göre pek yok.
  • hayatımda işe yarayan bir bilgi? hayatı kolaylaştıran? Zorlarsak alışveriş manyaklığı içinde yaşayanlar için olabilir. “Senem trendyolmilla reklam koydu Deniz Can var üstelik!”.
  • Hikaye? Yok.

Bu çerçeveden bakınca; çok düşük olan bulaşıcılığın çok düşük kalmasını beklerim. Büyük bir ama var! Özellikle Deniz bey çok çok popüler şu sıralar. Melisa hanım ise gerçekten düşünseniz aklınıza gelecek nadir “aykırı güzellik”lerden biri. Yani ikisinin uyumu için bu reklam izlenir mi? Olası. Eğer popüler görsel/yazılı basın bu çifti haber yaparsa olayın rengi değişebilir…Şu haliyle orta seviye bulaşıcılığa gelmesi zor (bulaşıcılık ölçümü için bu yazımıza bakın).

Görüşmek üzere. Teşekkürler.