Matrixli Sakız Reklamı – Doğal Lezzetttt nedirrrrrr?

Matrixli Sakız Reklamı – Doğal Lezzetttt nedirrrrrr?

April 14, 2020 0 By Reklam Dedektifi

Oyuncular

Reklam fikrini Matrix filminin şu sahnesinden esinlendik. Belli bir marka düşünmedik isteyen markayı seçebilir :). Öncelikle reklamın olmazsa olmazları efsane sanatçılarımız Sezai Usta ve oğlu (Kardeş Payından) . Sezai usta : Cypher. Sezai Ustanın oğlu Boomcu Onur: Agent Smith.

 

Reklam Senaryosu

Sezai usta çok şık loş ışıklarla bezenmiş restorana girer. hemen dikkatini kırmızılar içindeki sarışın süper çekici kadın çeker. tam o sırada kadın azına sakız atar. bir başka masada iki yaşlı çift süper zengin görünümlü sırayla sakız atarlar ağızlarına. son masada ise bir aile vardır. orta yaşlarda bir çift ve yanında ikizleri 9 yaşlarında. İkizler de aynı anda sakız atarlar. Hepsi çok donuk mimiksiz görünürler ve Sezai ustayı gözleriyle izlerler.

Sezai usta Matrixteki gibi giyinmiştir. masaya geldiğinde rahat tavırlarla oturur ve karşısında boomcu onur agent smith görünümlü oturmaktadır. Sezai usta konuşur “bunların hiç birinin gerçek lezzet olmadığını biliyorum. o şak şaklar yalan.” der. Tam o sırada garson koca bir tepsiyi masaya bırakır. Sakızın tüm çeşitlerini sunar. O sırada önündeki sakızlardan birini (reklam sahibi sakız markasıdır masaya gelen diğerleri rakipler ) azına atar gözleri parlar bir tane daha bir tane daha yanağı şişer 4 sakızdan… şak şak çiğnemeye başlar…”uyandığımda hiç bir şey hatırlamak istemiyorum ama bu şimdiye kadar tattığım en güzel şey bu kalsın” der. Tam o sırada sarışın kadına bakar ve kadın aynı donukluğu ile balon yapmaya çalışır ve olmaz yarım yırtık bir balon suratında patlar. Sezai usta büyük bir zevkle balonu şişirir ve o haliyle boomcu onura yani agent smithe bir şeyler söylemeye devam eder. “bundan koy her çeşidinden koy bu sakız ne kadar güzel yaaaa” der. zar zor anlaşılır tabi. Tam o sırada balon patlar ve doğal meyveler agent smithe doğru ağır çekimde (kuşun sahnesi gibi) gider. Bizim boomcu onur agent smith zamanı durdurup bir anda bir şeyler söylemeye başlar ama ağır çekim olsa da dedikleri anlaşılmaz… tam bu anda reklam tanıtım ekranına geçer ve meyve aromalı sakız çeşitlerini gösterir …sezai ustanın sesinden “doğal lezzet nedirrrrrrrrrr?” duyulur. Sakızın markası görünür…(artık marka neyse)

Bu ikinci sakız reklamı senaryomuz oldu. İlkine de bakın!