Tatilbudur Yeni Reklam – Reklam Yüzü, Yorumlar

Tatilbudur Yeni Reklam – Reklam Yüzü, Yorumlar

January 18, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Bir anda tatil reklamları patladı. dışarda donuyoruz ekranlarda içimiz ısınıyor…mu? Tatilbudur yeni reklam filmi de yerini almış. 25. yıl kutlaması da var, belli etmeseler de. Bakalım.

Tatilbudur yeni reklam yüzü kim?

Tatilbudur 2022 yılına yeni bir reklam yüzü ile merhaba dedi: Mert Fırat.

Mert Fırat kimdir? 

Bakarsanız çok başarılı bir oyuncu ve tiyatrocu. Genelde duygusal romantik komedi kombinasyonlarında karşımıza çıkıyor. Ancak ben kafamda Mert bey ile ilgili karakteristik bir resim çizemiyorum. Çok büyük sinema tiyatro hayranı değilim bilgim çok sınırlı ancak Mert beye yapışan bir karakter yok. Bu iyi mi bilmiyorum ama dünya starlarına bakın hepsinin yapışan onlarla anılan bir karakteri vardır.

Aslında uzmanlaşma ve iş bölümü Adam Smith’den gelir ve iktisatta temeldir. Her şeyi yapma, bir şeyi çok iyi yap. Oyuncular için de böyle midir? Oyuncu binbir yüzlü mü olmalı bu yaklaşımın tersine?  Dansel Washington komedi filminde de oynamalı mı? Bence hayır. Oyuncuların da bir karakterde uzmanlaşması süper olur. O karakter senaryoda yer aldığında ve o karakterle anılan kadım/adam olduğunda içimiz rahat etmeli. O filmi keyifle izlemeliyiz. amaç bu değil mi zaten? İzleyene iyi vakit geçirtmek.

Tatilbudur Yeni Reklam: 5’li Analiz

Tatilbudur Yeni Reklamı 2022 Yorumlar

Ben bu sayfada çokça, rezervasyon hizmeti sunan markanın reklamını yorumladım. Halen devam ediyorum (en son yazıma göz atın). Ortak gördüğüm gariplik rakiplerinden farklarını ortaya koymamalarıydı. Neticede hepsinin sunduğu hizmet aynı. Rezervasyon yapıyorsun otelden komisyon alıyorlar. Tüketici tercihini demek ki başka şeyler belirliyor!

Tatilbudur bu noktayı çok iyi kavramış. Reklamını bunun üzerine kurmuş. O kadar odaklanmış ki 25. yılları olduğunu anlamıyorsun bile. Tebrikler mesajı bozmamışlar. Mesaj şu: Erken rezervasyonda %50 indirimin var ve 4-5 ay sonra ödüyorsun. Erken rezervasyon bizim işimiz diyorlar.

Bence sunum da başarılı. Tüketicinin sesi oluyorlar: Tüketici acaba ne yaparsak tatilbudur der? Mert beyin hayat verdiği 3 tipleme ile reklam gayet rahat mesajını veriyor.  Ayrıca arkaya konan Led ekranlara bayıldım. Bence çok yaratıcı bir sunum olmuş. Tebrikler. Bunu bir sonraki reklamda yere koyup adım attıkça farklı görüntüler versenize. Bomba olmaz mı yürürken hop erken rez çıkıyor hop deniz kıyısı hop %50 indirim hop otel falan…Yürüdükçe tatil ayağınızın altında gibi… Gelelim garipliklere!!!

İlk olarak sadece erkek kullanılması garip. Buna dikkat eden bir kitle var küçümsemeyin bu konuyu. Sosyal deney yapalım mı o kitle var mı yok mu? Reklam ekibi işe giderken trafikte bir baksınlar tek kadın sürücü sayısına? Son 2-3 yılda patlama var mı yok mu? kendi ekiplerindeki kadınlara da sorabilirler. Yani kitlenizin yarısı kadınlar bende söylemesi.

Diğer bir gariplik bakış açılarını havada bırakmaları. çok güzel tüketici odaklı, çok güzel empati ve çok güzel odaklanmış hizmet. iyi de 4-5 ay sonra öde dediğinizde bu bakış açısıyla aklınıza ne gelir? Ya bu kadar süre insan ölür de kalır da iptal edebiliyor muyuz? Bu olmazsa olmaz soru değil mi erken rezervasyonda? Reklamın sonuna okunması zor küçük kutular içinde koymuşsunuz evet ama bu bilgi sizin bakış açınızdan ana senaryoda olmalıydı. Havada bırakıyorsunuz. Tüketici diğer rakip markanın reklamında sizin sunduklarınızı görüp ücretsiz iptal bilgisini alırsa sizce kime gider? Basit hata maalesef.

Devam edelim…

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? evet.

akılda kalıyor mu? evet çok güçlü değil ama

tüketici ne alıyor? “iptal edebiliyor muyuz peki?”

rakiplerden farkı? bunu diğerleri de sunuyor sadece bu reklamda baş tacı etmişler.

tüketiciye fayda? enflasyon 60 a doğru gider yaza gelmeden. Yani şimdiden aldığın tatil bu durumda ucuza gelir çünkü paranın değeri her geçem gün düşmeye devam edecek.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Dediğim gibi LED ekran çok iyi fikir. Bu sayede arkada bir genç bomba atlayışı yapabiliyor.

Tatilbudur Yeni Reklam Verdi Sana Puanı

10 üzerinden 6.

Bulaşıcılık Analizi

Firması maaş günü 1501/2022 tarihinde Youtube kanalına yüklemiş. 204 bin 3 günde. Bakalım çok düşükten nereye gider.

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? yok. Mert beyin etkisi neyse o.
  • akıllarda olan bir şey? tatil kimsenin aklında değil inanın.
  • toplumsal görünürlük? yok. bu konuda markalarımız o kdar zayıf ki. Tek bir istisna var onu da gururla söylüyorum ben önermiştim; Vava Cars. Aldığın arabayı kamyona koyup cam çerçevede hediye pakati yapıp evine gönderiyorlar. Yani Vava Cars’tan araba almak yavaş yavaş havalı olmaya başlayacak.
  • Hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yani kampanya bilgisi
  • hikaye? yok ama sanki olur gibi. Mert Fırat çok uzun süre İş Bankası Maximum karta sadık kaldı. Şu Zeki Müren tercihi (katılmıyorum) gelene kadar. Bu marka ile de en azından yaz bitene kadar takılırlar.

Toparlarsak, bence 1 milyonu geçmez. Zamanlaması kötü. Kim gidip de ortamlarda tatilden bahseder. Gündem bu mu? Şimdi tatil diyene ne gözle bakılır? Bulaşıcılığı 1 milyona gelirse de Mert Fırat’ın etkisi olur.

Görüşürüz. Teşekkürler.