Korkmaz Yeni Reklam – Nostalji, Reklam Yorumları

Korkmaz Yeni Reklam – Nostalji, Reklam Yorumları

January 30, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Bu hafta baya yeni markayı misafir ettim, etmeye devam ediyorum.. Önceki yazılarımla ilk kez Madame Coco, Katılımevim, Jolly Tur, Tatilbudur, TEB gibi markaları sayfama taşıdım. Korkmaz yeni reklam filmiyle ilk kez misafir oluyor. Konuşalım.

Korkmaz Yeni Reklam: 5’li Analiz

Korkmaz 2022 Reklam Yorumları

Öncelikle elbette Türk Sineması modunu konuşalım. Neden kullanmışlar? Yeni bir ürün için. Eski ürün yerine bunu yaptık. Bu yaratıcı bir yaklaşım olabilir ama şunu sormak gerek. Hedef kitle kim? Bu kitle nostaljik Türk sinemasından anlar mı? Ne anlar? Anne ve babalarımız belki vay be reklamlar böyleydi falan diyebilir ama french press kullanan kitle ne der?

Peki reklamın merkezinde ne var? Yenilenen ürün hem çay hem de kahve yapıyor. İlk sorgulamam da böyle başlıyor. Çaydanlıkla çay demleyen çaykolikler üstünde kahve de yapar mı? Diğer bir ifade ile insanlar acaba çaycılar ve kahveciler diye ayrılıyor mu? Bence ayrılıyor. Ben kahve insanıyım mesela. Ürün stratejisine göre ayrılmıyor. Yenilikçi olduğu kesin ancak mesele insanların tercih etmesi, yani bir işine yarayacağını düşünmesi. Eğer tüketiciyi tanımlarken dediğim gibi tüketiciler hem çay hem de kahve içerler diye tanımladıysanız güzel bir ürün. Ben pek emin değilim.

Son olarak da şu da garip geldi bana. Tanıtım başlığında şu yazıyor: “Design Turkey 2021 İyi Tasarım Ödüllü “Korkmaz Aqua Çaydanlık Takımı”. Ben mi kaçırdım reklamda? Neden bunun reklamını yapmazsın ki? Siz de yakalayamadınız di mi son saniyelerde sol köşede çıkan kırmızı yazıyı. Evet yer vermişler  ama tüketicinin yakalaması mümkün değil benim gibi bir reklamı 10 kere analiz gözüyle izlemezse. Bence göze sokmalıydınız bu bir başarı…

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? evet

akılda kalıyor mu? yani. ödüllü olduğunu göze sokmanız gerekirdi.

tüketici ne alıyor? “ne firenç piresi ya çaydanlık al çay yeter bize”

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Ürünün kendisi havalı olmuş.

Korkmaz Yeni Reklam Verdi Puanı Sana

10 üzerinden 6

Bulaşıcılık Analizi

Firması 17/01/2022 tarihinde Youtube kanalına yüklemiş. 2 haftada 620 bin izlenme. Bence başarılı. Ne reklam yüzü var popüler, ne seslendirme…Sadece ürünü koymuşlar. Nereye gider bakalım:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? yok
  • toplumsal görünürlük? var sayılır. misafir olayında
  • akıllarda olan bir şey? yani çay ve kahve olmadan güne başlayan var mı?
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? en güçlü yanı bu bence. hem kahve hem çay mı? Korkmaz
  • hikaye? yok.

Toparlarsak normal bulaşıcılık seviyesini zaten yakalamış. 1.5 milyon olur mu? Olmaz. Ama bence geldiği nokta bir başarı. Bir uyarı ile bitirmek istiyorum: Resmi sayfanızda reklamını yaptığınız ürün vitrinde değil!! Slider içerisinde ama otomatik akmadığı için görünmüyor haberiniz olsun.

Teşekkürler. Görüşürüz.