Setur Reklamı – Reklam Yüzü, Reklam Yorumları

Setur Reklamı – Reklam Yüzü, Reklam Yorumları

February 8, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Setur reklamı hemen ilgimi çekti. Bir çok sebebi var. Mesela bitirişteki çağrı. Ayrıca ilk defa sayfama misafir ediyorum bu markayı. Başlayalım.

Setur reklam yüzü adam kim?

Setur 2022 yılında reklam yüzünü seçti: Salih Bademci.

Salih Bademci kimdir? 

Öncelikle Kulüp dizisindeki performansı ile bence milyonları etkileyen sinema oyuncusudur. Ayrıca, müzik yeteneği de bilinir. Bu yetenek Kulüp dizisine seçilmesinde rol oynamıştır. Bence çok özel bir oyuncu. Örneğin fantastik her türlü filmde rahat oynar. Psikopatı gözü kapalı oynar. Mayfa oynar…Böyle bakınca yerine kim var ki? Umarım yeteneği ve ışığı boşa gitmez.

Setur Reklamı: 5’li Analiz

Setur Reklamı Yorumlar

Öncelikle Setur ilk kez sayfamda yer alacak bu sebeple ilgimi çekti yeni reklam.

Kulüp dizisi nasıl ses getirdiyse Salih Bademci beyi ekranlarda görmek de ilgimi çekti. Reklam müziğini de o seslendirmiş. Cesurca.

Son olarak da reklamın enerjisi ve yazıların kullanıldığı sunumu ilgimi çekti.

Gelelim bana garip gelen noktalara. Öncelikle reklamın en çarpıcı yanı olan başlangıç sahnesinden sonra gelen reklam müziği ve aşırı mutlu hali Salih beyin garip.

Ayrıca, gerçekten nakaratta ne dediği belli değil. Anlaşılmıyor. Bu da yorucu oluyor. Yazılar ve mekanlar güzel uyumlu olmuş ama eğlenmekse kelimesindeki S’yi kırmızı ve büyük yapmak yaratıcı değil hatta anlamsız biraz. Se-sa ile kelime türetirseniz elbette s olur içinde. Özel bir durum mu yani ? Değil. O zaman kaliteyi olumsuz etkiliyor.

Hep soruyorum kendime yorumlarımda? Bu sahne olmasa reklam marka mesaj ne kaybeder? Sorun şimdi o yazılar ekrandayken S harfi kırmızı olmasa sıradan olsa ne değişir? Hiç diyorsanız katma değer yaratmıyordur.

Asıl gelelim TV’de reklamı ilk gördüğümde ilk ilgimi çeken en garip konuya. Bitiriş mesajına. “Sen de gelsene!”. Bunu ETS Okan Çabalar ile kullanmadı mı? Kullandı biliyorum. Yani uzun lafın kısası reklamın bana göre en garip yanı senaryosu olmuş.

Son olarak şunu da paylaşmak istiyorum: Reklamda geçen mekanların hiç biri Setur’un değil. Setur o mekanlara rezervasyon yapıyor ve bir bakıma aracı satıcı oluyor. Dolayısıyla mekanların ne kadar güzel olduğuyla Setur’un bir ilgisi yok. Setur olarak sen ne sunuyorsun müşterilere? Rakiplerin tek tek sıralıyorken (mesela Tatil Budur yazıma bakın) Setur reklamı hadi gelsene diyor.

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? değil. benim kendi çıkarımım şu oldu; işte güzel bir tatil istersen Setur.

akılda kalıyor mu? yani kalıyor Salih bey sayesinde

tüketici ne alıyor? “boynuna ne takmış?” “kimdi bu adam ya?”

rakiplerden farkı? yok. belirsizlik var reklamda. Salih bey işte yaratıyorsa fark yaratır.

tüketiciye fayda? belli değil

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Reklamın başlangıcı. Çerçevedeki adam!

Setur Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 6.

Bulaşıcılık Analizi

Firması 08/02/2022 tarihinde Youtube kanalına yüklemiş. 5 bin izlenme 5 saatte. Bakalım:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? Salih bey etkisi belki.
  • akıllarda olan bir şey? daha erken değil mi?
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok
  • toplumsal görünürlük? yok
  • hikaye? yok

Bu durumda soru basit: Salih Bademci 1 milyonluk reklam yüzlerinden biri olabilir mi? Bana sorarsanız reklam 1 milyonu 1 ayda bulamayacak. Bakalım.

Çok teşekkürler. Görüşürüz.