İstegelsin 2022 Reklamı – Olmuyor, Yorumlar

İstegelsin 2022 Reklamı – Olmuyor, Yorumlar

January 18, 2022 2 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Sonda söyleyeceğimi başta paylaşayım. Yok olmuyor gerçekten olmuyor. İstegelsin 2022 reklamı yine yeniden tekrar olmamış. Neden mi?

İstegelsin 2022 yeni reklam yüzü kadın kim?

İstegelsin 2022 yılında yeni reklamlarında  Seda Bakan ile yola devam ediyor. 

Seda Bakan kimdir? 

Seda hanım efsane dizilere imza attı. Reklamların da aranan yüzü. Harika bir gülümseme ve ışıltı var çünkü. Ancak bunlar artık büyük bir adıma evrilmeli. Zamanı geldi. Sinema filmi. Yoksa yükselen başarı eğrisi artık düşüşe geçecektir. Mesela şöyle bir senaryo olsa: Seda hanım pro bir erkek avcısı ve bu konuda kaybetmiş kadınlara koçluk yapıyor. Benzeri bir filmde Will Smith oynamıştı. Erkekler için yapmıştı. Kadınlar için neden olmasın?

İstegelsin 2022 Reklamı: 5’li Analiz

İstegelsin Yeni Reklam Yorumlar

Neden olmuyor anlatayım: Önceki reklam kampanyasında bu kadar sert ve ürkütücü reklam yüzü olmaz demiştim (yazıma bakın). Pat diye Seda hanım, bir çocuk bir de papağan geldi (bu yazıma bakın). Sonra bunlar katıldıktan sonra tam rahatladım olacak bu iş dedim bu seferde çamur atma geldi. Yaw ne gerek var siz iyi yaptığınızı söyleyin tüketici takdir eder dedim. Hop bu yaklaşım da şimdi gitti. Ama yerine ne geldi?

Bu psikolog olayı kullanılmadı mı? Başka bir şey bulamadınız mı? Hastalığın ismi “indiremios bulamios”… Gerçekten mi? Hande hanım bile garipsemiştir de işini yapıp çıkmıştır. Sonra tedavi neymiş istegelsin. Bitiriş “e süper istiyim gelsin”. Böyle olmaz. Bu bakış açısıyla olmaz. Gerçekten olmaz. Sizin kitlenizin iletişimi bu mu? Yapmayın ya. Üzülerek söylüyorum sıfırdan başlamak gerek. Bu ekiple olmuyor işte boşuna zorluyorsunuz.

Tatilbudur Mert Fırat ile 3 günde 230 bin çekiyor siz ekranların en çok aranan yüzlerinden biri olan Seda Bakan ile 912 çekiyorsunuz. Bunları gördüğüm için olmuyor diyorum.

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? değil. aslına bakarsanız marka süper indirimler yapıyor ve 365 gün çalışma sözü veriyor ama reklama zorla koymuşlar gibi.

akılda kalıyor mu? hayır

tüketici ne alıyor? “ne bayık reklam ya zorla mı gülcez”

rakiplerden farkı? belli değil.

tüketiciye fayda? indirimler aslında…

Gözden Kaçmayan Güzellikler

koltuk güzelmiş

İstegelsin 2022 Reklamı Verdi Puanı Sana

10 üzerinden 4.

Bulaşıcılık Analizi

14 Ocak 2022 firması Youtube kanalına yüklemiş. 1000 izlenme. Olmuyor işte. Bakalım:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? yok
  • akıllarda olan bir şey? yok
  • toplumsal görünürlük? yok
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? ikinci planda kalsa da var. 365 gün ve indirimler
  • hikaye? yok.

Çok düşük olan bulaşıcılık bence değişmez 1 ay sonunda. Yani max 250bin.

Teşekkürler. Görüşürüz.