İstegelsin Reklamı – Oyuncuları Yorumlar Analizler

İstegelsin Reklamı – Oyuncuları Yorumlar Analizler

November 4, 2020 0 By Reklam Dedektifi

Reklam yayından kaldırılmış durumda!

İstegelsin reklam oyuncuları?

İstegelsin reklamlarının yeni reklam yüzleri; evli çift Hazal Kaya ve Ali Kaya’dır. 

İsteGelsin Reklamı Genel Değerlendirmesi

Başka bir süper ciftin yer aldığı yeni İstegelsin reklamı. Çiftimiz Hazal Kaya ve Ali Kaya. Uyumları, rahatlıkları ve tabi ki göz renkleri hemen belli oluyor. Çiftlerin yer aldığı bazı diğer reklamlar da aklıma geliyor: Siemens, Bosch, Easy Fishoil.

Gelelim reklama. Artık o kadar çok market alışverişini eve getiren var ki ben fark görmemeye başladım. Sadece bu hizmeti İstegelsin gibi firmalar değil neredeyse tüm marketler de veriyor. Hal böyle olunca en temel soru bu reklamda farklı ne var? Anlaşılan o ki uzmanları seçecek ürünleri ve soğuk hava depolu araçlarla dağıtılacak. Tamam da uzman seçsin derken ürünler paketli ürün? Yani en azından reklamda kullandıklarınız bu durumda. Soğuk hava derken kaç saat sürecek ki dağıtması? Online sipariş verdiğimde özellikle de gıda ürünleri istediğimde hız önemli değil mi? Ayrıca Migros’un bile böyle araçları yok mu? Acaba, sizler toptan alım yapan KOBİ’lere yönelik bir stratejiyle, onlara mesaj gönderen bir reklamla mı çıksaydınız bu acımasız pazara?

5 Temel Kriterli Değerlendirme

Akılda kalan net bir mesaj var mı? İstegelsin market alışverişini eve getiriyormuş. Gel gör ki bu reklamı uzaktan gören göz ucuyla bakan bunu rakip firma reklamı sanır. Çünkü rakipler patlamış durumda ve reklam kampanyaları da ses getiriyor. Rakiplerden ayrılan bir yan var mı? Maalesef. Fark yok akılda bu markaya dair kalan bir şey yok. Tüketiciye faydası belli ama önemli mi? Uzman seçecekmiş ve soğuk hava depolu araçlarla teslimat olacakmış. Günlük market tüketicisi bunları fark bile etmez. Yanlış odak noktası. 

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Çiftimizin gözleri ve kırmızı gömlek. Kişisel olarak sayfalarını da beğendim bir bakın derim 

İstegelsin Reklamı Sana  Verdi Puanı

Ya tüm rakipler reklam üstüne reklam yapıyor bizim de yapmamız gerek havasında sanki yapılmış bir reklam. Hâlbuki çarpıcı olsa, farklı bir şey söylese, akılda kalsa reklam adama çağ atlatır. Maalesef. 10 üzerinden 4.