Enpara Yeni Reklam – Hedef Değişmiş, Puanlama

Enpara Yeni Reklam – Hedef Değişmiş, Puanlama

January 16, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Enpara yeni reklam filmi ile karşınızdayım. İlgimi hemen çekti çünkü bir önceki reklamlarını sayfama taşımış (yazıma buradan bakın) ve garip gelen noktaları yazmıştım. Tamamen yine tesadüf ama yorumlarımız dikkate alınmış yeni reklamda. Konuşalım.

Enpara Yeni Reklam: 5’li Analiz

Enpara Reklamı 2022 Yorumlar

Bir öncekireklamlarını hemen sayfama taşımıştım çünkü Enparalı olmayanları uyuyan güzeller olarak sınıflandırmaları bana çok garip gelmişti. Bu bir çelişkiydi. Bir yandan yeni müşteri çekmeye çalışacaksın bir yandan çekmeye çalıştığın insanları olumsuz bir gruplandırmaya tabi tutacaksın.

Görüyorum ki yazım doğru bir noktaya parmak basmış. Bu reklamda hedef değişmiş. Müşteriler bir yana bırakılmış rakip bankalar merkeze alınmış. İsabet olmuş.

Diğer bir konu da rakiplerle ilgiliydi. Ona noktada değişiklik yok. Demiştim ki kim zaten havale/eft masrafı alıyor ki? 3 bankayla işlemler yapıyorum hiç biri almıyor. Ancakkkkkk… Yeni yılda çok ilginç bir mesaj aldım bankalardan birinden. Artık ücret almaya başlayabilirler. İşte bu tam olarak da Enpara reklamına katkıda bulunur. Eğer gerçekten diğer rakipler bu işlemlerden para almaya başlarsa Enpara bir fark yaratabilir. bunun dışında fark yaratamıyor. Bakalım.

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? evet masraf yok.

akılda kalıyor mu? yani

tüketici ne alıyor? “diğerleri alıyor mu sanki?”

rakiplerden farkı? bakalım göreceğiz yakında anlaşılır.

tüketiciye fayda? masraf olmaması tabi ki önemli. Ancak, bana gelen yeni mesajda 1000-50000 arası işlemlerde 1.55 TL masraf yazıyordu. Yani gerçekten insanlar bu masraf için bankasını değiştirir mi? Ama gelin görün ki kredi kartı kesintisi 150-200 Tl olabilmekte. Bu işte banka değiştirir. Keşke reklam en çok maliyetli işlemleri ilk sıraya alsa.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Yazı geçmemesi. Yeni fark ettim. Ama halay olayı bence olmamış. Banka işlemleri, bankaların yeni teknolojiler üzerinden rekabet etmesi bir yanda dururken halay çekmek nasıl bir imaj verir?

Enpara Yeni Reklam Verdi Puanı Sana

10 üzerinden 5.

Bulaşıcılık Analizi

Firması 6 gün önce Youtube kanalına yüklemiş. 2300 izlenme. Şaşırtmıyor beni. Bakalım:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? yok
  • akıllarda olan bir şey? yok
  • toplumsal görünürlük? yok
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? masraf yok
  • hikaye? yok

Çok düşük bulaşıcılık şaşırtıcı değil derken bu analizi yapmadan söyledim. Analiz doğruladı. Çünkü yeni söylediğin hiç bir şey yok. İlgi çekecek bir şey yok, dilden dile gidecek bir şey yok, gündem değil, havalı değil, sosyal bir etiketi yok…1 ay sonunda seviye değişmez hatta abartarak şunu öngöreyim: 100 bini geçmez.

Çok teşekkürler Görüşmek üzere.