Biskolata Mood Reklamı – Ayrımcılık, Puanlama

Biskolata Mood Reklamı – Ayrımcılık, Puanlama

November 3, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Biskolata Mood reklamı kendimi sorgulattı bana. Yok yok biskolata erkeği olabilir miyim diye değil. Ayrımcılık kafamda yer etmiş mi diye. Başlayalım analatacağım.

Biskolata Yeni Reklam: 5’li Analiz

Biskolata Mood Reklamı Yorumlar

Öncelikle reklama bir bakalım sonra ayrımcılık konusuna geleceğim. Reklamda ilk ilgimi çeken senaryo oldu. Şöyle: “Ben fırtına olsam karşımda dağ olabilir misin? Aşk bir uçurum olsa gözünü kapatıp bırakır mısın kendini? Her şeyim olmak için derinlerde bulabilir misin beni? Öyleyse heyecanım ol. Ben böyleyim.”

Ne anladınız? Kopuk, aşk kokuyo heyecan gençlik falan ama anlam bütünlüğü yok akmıyor. Gel gör ki bu sözler görselle birleşince sanki etkileyici gibi geliyor. TV’nin işte gücüne bir örnek bence.

Başka bir gariplik kadın saklanıyor reklamda. Varla yok arası. Ama sürekli adamı test ediyor ve sorular sorup aslında taleplerini ve kendi istediği aşkı tarif ediyor. Sözleri her kim yazdıysa aşk böyle bir şey olamaz benden söylemesi. Bencillik aşkın kobra ısırığıdır. Reklamda bence bir kararsızlık ve görseli senaryoya uydurma savaşı var.

Biskolata reklamlarında erkek olayı var çünkü kitle çikolata seven kadınlar. işte tam da bu noktada geldik ayrımcılık muhabetine.

Daha önce bir çok reklamda kadınların, özellikle gençlerin kültüre uygun olamayan kullanımını sorgulamış biriyim. En son bunu Boyner reklamı için yaptım (Boyner yazıma buradan bakın).   Gelelim kendimi sorguladığım noktaya? Yarı çıplak erkekler bizim kültürümüze çok mu uygun? Bakın dikkat edin benim kadınlarla ilgili sorguladığım reklamlar en fazla 1 hafta kalıp kaldırıldı. McDonalds reklamı, Penty reklamı, en son Browni Intense reklamı, bakın görün yeni Boyner reklamı… Ama biskolata reklamlarında böyle bir şey oluyor mu? Ünlü gazeteciler Biskolata Erkeğimiz var hahayt demiyor mu? Kadın olsalardı ?

İşte tam olarak ayrımcılık da burada. Kadın olunca kültür çalışıyor erkek olunca?

Neyse kendi adıma bunu sorgulamam mutluluk verici. Kişisel gelişimim için önemli bir mücadele.

Son olarak da şunu belirterek kapatıyım bu bölümü. Reklam bana zerre etkileyici gelmedi. Mesela şelaleden atlama sahnesi estetik bile değil.

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? bence yok.

akılda kalıyor mu? kalan bir şey var o da Biskolata ve erkekler fikri. Onu çok da katkı sunmadan bu reklam tazelemiş diyelim.

tüketici ne anlıyor? “çikolatalı bisküvi güççük olandan. bırak bisküvü falan adama bak”

rakiplerden farkı? erkek kullanmaları. bu çok zekice.

tüketiciye fayda? yiyenlere sormak gerek nasıl hissediyorsunuz diye. bence süper bir reklam olur ayrıca.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Doğa

Biskolata Mood Reklamı Verdi Sana Puanı

10 üzerinden 5.

Bulaşıcılık Analizi

2 hafta önce firması Youtube kanalına yüklemiş. Gayet iyi 1.7m ile belli ki çok yüksek bulaşıcılığa ulaşmış. Biraz sorgulamak gerek bunu. Bir bakalım:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? yani sudan ıslak çıkan yarı çıplak erkek belki bir etki yapıyordur.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok.
  • toplumsal görünürlük? bence var. Biskolata yemek bir mesaj olmaya başladı bu erkek olayından dolayı.
  • akıllarda olan bir şey? yok.
  • hikaye? var. Biskolata erkeği muhabeti.

Toparlarsak 1.7 milyon izlenme başarı. Ünlü biri yok. Çarpıcı bir reklam değil. Özel denecek bir olay yok. Peki ne var? Yarı çıplak yakışıklı erkek. Yorumu size bırakıyorum. Demek ki neymiş? Bastırdığın her şey daha çok ilgi çeker…

Peki nereye gider? 5 milyon? Daha 2 haftası var…Bana sorarsanız 1 ay sonunda 2 milyonu geçerse sürpriz olur.

Teşekkürler. Görüşmek üzere.