Opet Yeni Reklamı Voleybolcular

Opet Yeni Reklamı Voleybolcular

July 28, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Opet yeni reklamı Milli Takım ile ekranları dolduruyor. Öncelikle ve gururla Tokyo Olimiyatlarında ülkemizi temsil eden Kadın Milli Voleybol Takımımızın her üyesine gönülden teşekkürler. Başarılarınız sadece madalya ile ölçülemez. Küçücük kızlarımızın her park alanında voleybol oynamasını, geleceğe hayallerle ve güvenle bakmasını sağlayan sizlersiniz.

Opet Yeni Reklamı Voleybol: 5’li Analiz

Opet Milli Takım Reklamı Yorumlar

Opet yeni reklamı milli voleybolcularımıza yer verirken tam olarak yukarıdaki mesajı vurguluyor. Yani onların başarısı kapıları açıyor: kadınlarımız iş dünyasında zaten hak ettikleri imkanları bulmaya devam ediyor. Daha önceki bir çok yorumumda tam olarak şunu söylemiştim: “Kadınları hedefleyen kazanır”. Opet tam olarak bunun farkında.

Sayfamda yer verdiğim daha önceki Opet reklamlarında da buna dikkat çekmiştim (en son yazıma buradan ulaşabilirsiniz).  Opet yeni reklamı sadece kadınların çalıştığı (reklam filminden çıkarıyorum) bir Opet istasyonunda geçiyor ve tek tek çalışanlarını tanıtıyor. Tanıtımdaki vücut dili o kadar güzel ki…Çok zor olan kısmı bence buydu ve reklam ekibi başarıyla yönetmişler.

Gayet sade nokta atışı reklam. Önce Opet ve kadın çalışanlar. Onların öz güvenli, enerji dolu ve mutlu vücut dilleri. Devamında Kadın Milli Voleybolcularımızın başarıyla harmanlanmış, benzer hareketleri.

Bu sunum şuna benziyor. Basit mantık. Opet tüm kadınlarımızı destekler. Opet’te çalışanlar ve Milli takım oyuncuları kadındır. Opet Kadın Milli Takımının sponsorudur. Bam bam bam…Tebrikler reklam takımı.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Gayet net. Kadınların tamamı Opet’i tercih ederse şaşmam. Akılda kalıyor mu? Kalmaz mı? Daha yeni Çin’i yani önceki olimpiyat şampiyonunu devirdiler. Kaldı ki Opet bu yola çoktan çıktı dediğim gibi. Şimdi bana deseniz ki hangi marka denince akla kadın geliyor? Çok net Opet! Çok doğru bir yoldalar. Zaten Koç Gurubunun bu konuda neler yaptığını dünya biliyor. Kocakalpler.org sayfamızdan HeForShe projesine göz atın derim. Projeye tek tıkla hemen destek olabilirsiniz.

Tüketici ne anlıyor? Dediğim gibi kadınların 1 nolu tercihi olmak üzere Opet. Hatta bence oldu. Rakiplerden farkı. Bu işte “kadın denince akla gelen marka”. Tüketiciye faydası? Etik ve manevi faydası var. Kadınlar sadece iş alanında değil her alanda haksızlığa uğradıklarını biliyorlar. Ayrımcılığa konu olduklarını fark etmiyorlar mı? Tabi ki evet evet. Bu sebeple bu haksızlıkları ortadan kaldıran her marka onlar için faydadan ötesini sağlıyor. Yapın basit bir anket ya da raporlama kadınların tercihini görürsünüz:Opet. O kadar eminim.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Dediğim gibi reklamda kadın çalışanların vücut dili çok iyi ayarlanmış. Hepsi güzel.

Opet Milli Takım Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 8. (pozitif ayrımcılık dahil edilmiştir)

Bulaşıcılık Analizi

Opet yeni reklamı Youtube kanalına 3 gün önce 25/07/2021 tarihinde yüklenmiş. 370 bin olmuş bile. Bakalım:

  • Sosyal bir kazanç sağlar mıyım Opet’ten alırsam? Aynen sağlarsın. Eşitsizliğe, ayrımcılığa, kadınların haksızlığa uğramasına karşıyım!
  • Duygusal bir bağ? Bu reklamın zayıf yanı. Çok daha güçlü olmalıydı.
  • Akıllarda olan bir şey? Evet tabi. Reklamın zamanlamasına dikkat edin. Olimpiyatlar başladı.
  • Toplumsal görünürlük? Pek yok ama Opet kadın müşterilerine ufak hediyeler dağıtabilir. Olimpiyatlar boyunca. Öneririm şiddetle.
  • Hayatımı kolaylaştıracak bir bilgi? Yok.
  • Hikayesi ne? Şimdilik yok ama Opet’in devam ettirdiği bir proje bu. Keşke bir hikaye ile sunsalardı. Kadın Milli voleybolcularımız bir tarih yazarsa ki yazabilirler Çin’i devirmek inanılmaz, o zaman Opet’in ikinci bir reklamı çıkar. Benden söylemesi bir hikaye yapın. Maçlardaki anları derleyin ve kadın çalışanlarınızın televizyonda bu maçları nasıl izlediklerini gösterin yeter.

Toparlarsak yüksek bulaşıcılık aslında zor. Ama hep söylediğim gibi (denendi doğrulandı) konu kadınlar olunca bu reklam da 1 milyonu bence devirir.

Görüşmek üzere. Çok teşekkürler.