Garanti Yeni Reklamı – Oyuncular Marmara Analizler

Garanti Yeni Reklamı – Oyuncular Marmara Analizler

September 25, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Garanti Bankası yeni reklamı da sesimi duydu…O kadar mutluyum ki…Sosyal sorumluluk projeleri havada uçmaya başladı. Eti, Mavi, Garanti… Diğer Bankalar da gelir! İzomorfizm.

Garanti bankası yeni reklamında kim oynuyor? 

Garanti reklamlarının yeni reklam yüzü başarılı oyuncu Fatih Artman oldu. 

Fatih Artman kimdir?  İzninizle reklamlarda oynayan ünlü yüzler için de bundan sonra bir kaç yorum yapmak istiyorum. Aslına bakarsanız diziler için ayrı bir sayfa açmak içimden geçiyor ancak dizileri izleyecek ve hakkıyla yorum/analiz yapacak vaktim yok. Bu sebeple bazen reklam oyuncuları için aklımdakileri paylaşmak istiyorum bu sayfamda. Yeni bir mini-bölüm gibi düşünün!

Fatih Artman genelde eğlenceli rollerde karşımıza çıkıyor. Behsat Ç sanırım en iyi örneği.  Menajerimi ara diğeri. Yani sempatik, heyecanlı, esprili bir kişilik gibi… Bu reklamda onu görünce aklıma gelen ilk şey şu oldu: Dram ve/veya duygusal ağır film/dizilerde de çok rahat oynar. Bazı insanların yüzleri onlar bile fark etmeden bunu anlatır. Benim gördüğüm eski bir bağımlı, eski bir savaş gazisi, eski bir mahkum…hepsini oynar ve bu karakterlerin hepsinin içerisinde aslında değerleri olan ama bir noktada hayat tarafından kırılmış pırıl pırıl bir ruh çıkarabilir… siyahı yüzüyle oynarken, beyazı gülüşüyle vücut diliyle… Bence gidecek çok yolu var daha. Bakalım.

Garanti Yeni Reklamı 2021: 5’li Analiz

Garanti BBVA Reklamı Yorumlar

Anlamışsınızdır. İlk ilgimi çeken Fatih bey oldu…dağınık saçları, düşünceli ve biraz üzüntülü hali, ama umut veren bakışları… Çok iyi ya!

İkinci olarak elbette Garanti Bankasının da sosyal sorumluluk kervanına katılması beni çok mutlu etti. Bu ara yıldız yağmuru gerçekten. Yerli yabancı ülkemizin ekmeğini yiyen firmalar sırayla sosyal sorumluluk reklamlarıyla ekranlarda boy gösteriyorlar. Eti, Mavi, Garanti, Levis, Finish, H&M…

Ayrıca, Garantinin ilk reklamını da bu sayfada yorumlamıştım. Devam reklamlarını seviyorum çünkü kendimi tartma şansım oluyor. Genelde söylediklerim çıkıyor. Güzel bir duygu. Üstelik bu işin eğitimini almamış biri olarak içten gelen bir bakış açım var sanırım.

Şunu da söylemeden geçemem çünkü yarım saat uğraştım ve sonuç alamadım. Kendi müzik kulağıma güvenerek diyorum ki şarkıyı seslendiren Hande Meyhan!  Nasıl güzel bir ses…

Garanti bankası reklam müziği:

Garanti Bankasının yeni reklamında Cem Karaca ile anılan “Deniz Üstü Köpürür” şarkısını Hande Meyhan seslendirmektedir. 

Son olarak da şunu söylemem gerek; reklam senaryosu böyle olur. Tak tak tak…Çok güzel gerçekten…Bıdı bıdı yapan ve kafa karıştıran, şişiren yok…o harika ses var…sonra zamanı gelince Fatih beyin sesi…Bilgi veriyor ve şarkıya bağlayıp bitiriyor “Memleket Sevdasıyla”. Bayıldım bu reklam takımına bayıldım…

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Evet Garanti Bankası memleket sevdası peşinde.

Akılda Kalıyor mu? Şarkıyı yeniden seslendiren o sanatçı ve 9 kere toplam sadece 7 saniye gözükse de Fatih Artman… Baş rolde ben yokum dediğine bakmayın.

Tüketici Ne Mesaj Alıyor? Üzülüyor denizlerimizin haline ama içi ısınıyor. Aferin diyor. Marka ile bağ kuruyor.

Rakiplerden farkı? İlk olmak hep fark yaratır.

Tüketiciye faydası? Memleket sevdası…

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Yunus balığının evindeki huzuru.

Garanti Yeni Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 8. Bir kere daha tebrikler reklam takımı.

Bulaşıcılık Analizi

Bu güzel reklam 21/09/2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. 466 bin izlenme. Çok sevindim bu güzel başlangıca. Bakalım nereye gidebilir:

  • sosyal bir kazanç? evet.
  • duygusal bir bağ? Fatih bey ve Hande hanım çok teşekkürler.
  • akıllarda olan bir şey? tabi ki…çevre, doğa, yangınlar, deniz kirliliği…
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok.
  • toplumsal görünürlük? bana sorarsanız olacak. dernekler bunu sağlayacak. reklamda bilgi yok ama…
  • hikaye? yok.

İçimden 5 milyon yazmak geliyor. Keyifliyim, heyecan duydum yazarken. Ancak, analiz ve tecrübem der ki çok yüksek bulaşıcılığa gider ama sınır 2 milyon olur. Umarımmmmm yanılırım!!!

Çok teşekkürler. Görüşmek üzere.