Yeni Bepanthol Reklamı – Derma Ailesi Analizler

Yeni Bepanthol Reklamı – Derma Ailesi Analizler

September 25, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Bepanthol reklamlarında oynayan kadın 2021:

2021 yılında Bepanthol, yeni reklamlarında reklam yüzü olarak Aslı Enver ile anlaştı. 

Aslı Enver kimdir? 

Sanırım Aslı hanım denince akla halen İstanbullu Gelin geliyor. Hiç bir fikrim yok neden ama benim aklıma bitmemiş bir oyuncu kimliği geliyor. Aslı hanımı nereye koyabileceğimi bilmiyorum. Sempatik ve güzel kadın rolleri mi? Doğal ve içten reklam oyuncusu mu? Komik mi, deli gibi cesur mu, güzel ama erkek gibi sert mi…kim yada kimler gözünüzde canlanıyor Aslı Enver denince? Bende bu yok işte. İçimden bir ses yakın bir zamanda bambaşka Aslı Enver’li bir film gelecek diyor. Bilmiyorum bakalım. Umarım herkesin hayatta ne yapmak istediğini bulmaya çalışması gibi o da sahnede kim olduğunu bulmaya çalışıyordur.

Yeni Bepanthol Reklamı 2021: 5’li Analiz

Bepanthol Derma Ailesi Reklamı

Reklamda ilgimi çeken bir şey diye başlamak yerine içimden geleni dürüstçe söylemek istiyorum: reklamda bir gariplik var. Yerine oturmayan bir şey ya da doğal olmayan ya da …bir şey var. Rahatsız ediyor ama adını koyamıyorum. Rahatsız eden sahneler ve detaylar şunlar:

  1. “Yüzümüze bakmaya doyamıyoruz.”. Öyle mi? Narsis miyiz biz?
  2. Kaşıktan yüze bakmak nedir ya? Hayatınızda bunu gördünüz mü? Böyle biri ile yemekte olsanız ne düşünürsünüz o kişi hakkında?
  3. “Yüzümüze bakmaya doyamıyoruz, yüzümüze bakmanın en iyi yolu”. Kelime oyunu öyle mi? İlk reklamdan beri kalite çıtası koymaya çalışmıyor muydunuz? Film sahneleri, etkileyici sahneler, helikoptereler, lazerler falan. O çıtadan kelime oyununa mı geldik?
  4. Ben hiç aynadan güzellik odaklı bir reklam görmedim. Bilemem ama bana sorsanız kendi güzelliği varken ayna ne derim?
  5. Hep yazılarımda söylediğim 3-5 şeyden biri kişileri gerçekten koparmayın reklamlarda derim. Aslı Enver sahnede herkesin aklına gelen “o karakter” daha olamamıştır belki ama biraz sosyal medya kullananlar kendisinin ne kadar sempatik, güler yüzlü ve iyi biri olduğunu bilir, anlar. Siz reklamda ne yapıyorsunuz? Aslı hanım lavaboya geldiğinde cildine bakıp üzgün görünen bir hem cinsi var, onun derdine ortak olmak yerine kendi cildine bakıp göz kırpıyor! Gerçekten mi? Bu tür insanlar mı sizin kitle?
  6. Son olarak da o kadar garip çekimler var ki Aslı hanım sanki gitmiş her türlü operasyonu geçirmiş biri gelmiş gibi duruyor. Bu kadar doğal bir kadından bunu nasıl çıkardınız bilemiyorum.

Uzatmayayım rahatsız edici bir reklam. Son zamanlarda gördüğüm en…

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? net bepanthol kullan cildin böyle olsun. mesaj net de kim yüzü öyle gözüksün ister bilemem!

Akılda kalıyor mu mesaj? hayır. akılda kalacak bir yanı yok.

Tüketici ne mesaj alıyor? Bilemiyorum. rahatsız olanlar da olur. ayrıca yılların Bepantholünden Estee Lauder ya da Loreal çıkmaz. Gene yöneticileri bilir tabi.

Rakiplerden farkı? Çok garip bir reklam. bence farkı bu oldu. benzer güzellik peşinde koşan markaların böyle bir reklam yapması mümkün değil.

Tüketiciye fayda? Cildi nemlendiriyormuş. O kadar havalı cümlelere bakmayın vazelin ile aynı sonuç.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Bende yok. bu reklamın değil ama slogan çarpıcı bence. “Her gün Yeniden Her Gün Yenilen”

Bepanthol Yeni Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 3.

Bulaşıcılık Analizi

Dün 24/09/2021 tarihinde firmasınca Youtube kanalına yüklenmiş. 544 izlenme. Çok kötü başlangıç. İlk günde yüzbinlere çıkan çok reklam yorumladım bu sayfada. Bakalım değişir mi?

  • sosyal kazanç? ne kazancı, aynada üzülün kadının arkasından göz kırpıyor.
  • duygusal bir bağ? bende bağ var ama olumsuz baya. Bin kere yazdım sıkıldınız okumaktan biliyorum ama …Olumsuz olan/olabilecek her şeyi uzak tutun markadan, üründen…Bunun en güzel örneği bir ebebek reklamı vardı (o yazıma göz atın). Kalktı zaten hemen.
  • toplumsal görünürlük? olabilir kadınlarımız çantalarına atabilirler.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yani…bepanthol kremi falan hayatında duymadıysan olabilir.
  • akıllarda olan bir şey? yoo. yaz değil kuru kış gelmedi.
  • hikaye? vardı…önceki reklamlarda vardı. bu ne bilemiyorum. Bana sorarsanız reklam takımını değiştirdiler. Ya da aynı reklam takımı üyeler değişti.

Sonuç olarak bu reklam Aslı Enver ile kıpırdar. O da çok fark yaratmaz bence. 500 bin olursa iyi sonuç derim.

Çok teşekkürler. Görüşmek üzere.