Youplus Reklam 2021 – Gupse’nin Dönüşü Analizler

Youplus Reklam 2021 – Gupse’nin Dönüşü Analizler

October 9, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Youplus reklamı 2021 yılının soğuyan havalarına karşı “içimi ısındı” etkisi yapıyor. Yeni reklam yüzüne ve reklam ekibine teşekkürler. Hadi başlayalım.

Youplus reklamında oynayan kadın kim 2021

2021 yılında Youplus reklamlamlarının yeni reklam yüzü başarılı oyuncu Gupse ÖZAY oldu. 

Gupse Özay kimdir? Yakın bir zamanda bu yeni bölümü başlatmıştım biliyorsunuz. İçimden geçeni yazıyorum reklam oyuncuları için. Önceki bir kaç yazımda bazı oyuncular için keşke şöyle ters köşe yapsa, keşke kendini bulsa bir imzası olsa demiştim (Garanti reklamı – Fatih Artman, Akbank reklamı –  Serenay Sarıkaya örneğin). Gupse hanım için bu tür bir keşkem yok. İmzası belli.

Sadece işi biraz zor çünkü onun yer alabileceği projeler kolay çıkmıyor. Nereye baksanız ya aşk-dram ya psikopatlık ya da kestim vurdum öldürdüm. Nerede o Avrupa Yakası, Kardeş Payı…Biraz oturup gülsek olmuyor mu evde dinlenirken? Ama adım gibi eminim o proje geldiğinde Gupse hanım da geri dönecek. Ben kendi adıma sabırsızlıkla bekliyorum.

Youplus Reklamı 2021: 5’li Analiz

Youplus Yeni Reklam Yorumlar

Öncelikle ilgimi çeken elbette Gupse hanım oldu. Benzetmede hata olmaz; Kemal Sunal’ın günümüz kadın versiyonu. Binbir surat oluyor ve hep gülümsetiyor. Doğal bir yetenek.

Diğer ilgimi çeken de ürünün gördüğüm en iyi zamanlama ile ekranlara taşınması. Eminim şu konuşulmuştur “kış geliyor grip de geliyor, havalar da soğumaya başladı tam c vitamini zamanı değil mi?”.

Bir diğer benim için çok önemli konu Abdi İbrahim olması arkasında. Gurur veriyor bana.

Ama ilk gariplik de tam bununla ilgili. Neden tanıtımda youplus ile çıkıyorsunuz da Abdi İbrahim markası yok. Youtube yüklemenizde de yok. Derler ki o zaman Gupse hanım reklam sonunda neden Abdi İbrahim vurgusu yapıyor? Youplus gider, sheimmunance gelir… asıl olan Abdi İbrahim. Ona gözünüz gibi bakacaksınız. Doğru değil mi? Bana göre çok büyük hata bu.

Başka küçük bir konu, ben olsam suya attığı sahnede dolu kutu kullanırdım.

Son olarak da kararsız kaldığım bir konu var. Şimdi mottomuz ne: “her ihtimale karşı”. Bunu c vitaminine ek olarak çinko da var olayına bağlıyor reklam. Kararsızlığım şu: neye ne olur ne olmaz deriz? ya dur her ihtimale karşı deriz? Asıl ihtiyacımız olmayan çok da önemli olmayan bir şeye. Doğru değil mi? Yani şimdi biraz şey gibi hissettiriyor “ya ne olur ne olmaz lazım olmaz ama çinko da koyduk”. Yani bu iyi bir fikir değil. Çinko çok önemli. Ben olsam C vitamini ve şuna şuna iyi gelen çinko takviyeli falan diye sunardım. Propolis de çok önemli ayrıca.

Bence bir ürün her şeyi ile çekici olmalı. Bir ürünün imajını karizmasını bu tür bir sunum bence bozar.

Hiç bir tüketici parasıyla ikinci en iyiyi almak istemez. 

Devam edelim…

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Son zamanların en net reklamı. Evet net. Koşturuyoruz hayatın içinde ve bir sürü beklenmedik olay kapımızda. Enerji gerek ve tabi ki bağışıklık sistemi Arnold Şıvarzaneger (üşendim yazmaya) gibi olacak Mike Tyson gibi…

Akılda kalıyor mu? Gupse hanım teşekkürler. Evet.

Tüketici ne anlıyor? “Koşturmaca çoksa takviye atıyım. Hem de Abdi İbrahim yerli yani.”

Rakiplerden farkı? Bence son yıllarda Abdi İbrahim Getir gibi büyük düşünmeye başladı. İsveç firmasını satın alması çok ses getirmişti. Bu takviye konusunda pek rakip tanımayacak gibi geliyor bana. Uzmanlaşırlarsa tabi takviyeler konusunda.

Tüketiciye fayda? İlaç değil bu takviye. Bence insanların artık bunlara ilaç gözüyle bakmamasını sağlamak gerek. En büyük savaşınız bu, firmalara duyurulur. İlaç modundan çıkarın bu algıyı kırın hepinizin satışları ikiye katlar. Faydası var tabi. Yeni reklamı bu konuda bekliyorum. Bunu ilk kıran bence yürür.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Saçındaki kalem…O kalemlere bayılırım ben.

Youplus Reklamı Yeni Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

Firması tarafından diyemiyorum yükleyen YouPlus gözüküyor. Dedim ya insan buraya Abdi İbrahim yazar. Neyse 2 gün önce 07/10/2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. 91 bin izlenme. Çok düşük bulaşıcılıkla başlamışız yani. Nereye gider?

  • sosyal kazancım olur mu, bir cafede oturup suyuma bir tane atsam? hayır. Peki yağmur gibi sosyal sorumluluk projesi yağmaya başlamışken, Abdi İbrahim’e yakışmaz mı? 
  • duygusal bir bağ? evet eğlenceli
  • akıllarda olan bir şey? C vitamini, kış, grip…
  • toplumsak görünürlük? Havalı mı youplus atmak yani? hayır.
  • hayatımı kolaylaştıracak bir bilgi? Yani çinko ve propolis ararsam nerede bulacağımı söylüyor.
  • hikaye? yok.

Toparlarsak bana göre 500 bin üstü başarı sayılmalı. Yani orta bulaşıcılık seviyesinde kalır gibi.

Çok teşekkürler. Görüşmek üzere.