Head and Shoulders Reklamı – Oyuncuları Yorumlar

Head and Shoulders Reklamı – Oyuncuları Yorumlar

June 5, 2019 0 By Reklam Dedektifi

Head and Shoulders reklamı, reklam yüzleriyle çok ilgi çekiyor. Aynı bu yeni reklamda olduğu gibi. Head and Shoulders reklam oyuncusu son zamanların en tanıdık yüzlerinden!

Head and shoulders reklamında oynayan kadın:

Head and Shoulders reklam yüzü Serenay Sarıkaya’dır. 

 

Head and Shoulders Reklamı: Genel Değerlendirme

Reklam garip bir akışla başlıyor. Serenay Sarıkaya saçlarını köpük köpük yıkadıktan sonra antremana başlıyor. Antrenman esnasında zerre zorlanmak, terlemek ya da takım arkadaşlarıyla iletişim kurmak yok. Antrenman sırasında giydiği kıyafet mavi seçilmiş ve ön plana çıkan hareketler estetikten çok uzak.

İkinci sahne olarak Serenay bir gösteri hazırlığı içinde. Bir anda ortaya arkadaşlarıyla oluşturduğu takım ruhu çıkıyor. Gösteri sona erdiğinde bitiriş hareketi ön planda ancak neyi temsil ettiği belli değil. Çünkü balerin kıyafetine benzer bir kıyafet, modern dans figürlerini andıran bir hareket ve tamamen önden arkaya tamamen örülmüş yakın çekim gösterilen bir saç… O kıyafetle o bitiriş hareketi uyumlu mu? Daha önemlisi o saç modelini yakın çekim yaparak bir kuaför reklamı mı yoksa jöle reklamı mı yapılmaya çalışılıyor?

Çok fazla birbirinden kopuk, düzensiz, soru işaretleri yaratan sahneler…

Beş temel kriterli değerlendirme

Head&Shoulders yılların birikimi, çok net ve kendine özgü bir mesaja sahiptir: “Kepeğe karşı etkili”. Clear markası bu anlamda belkide karşısına çıkacak tek alternatiftir.

Peki şuan konuştuğumuz reklam bu mesajı veriyor mu? Bizce hayır! O zaman mesaj ne? Açık, kendine özgü, rakiplerinden ayırt etmeye yarayacak bir mesaj yok denecek kadar zayıf. Büyük ihtimalle erkeklerle anılan bu ürünü kadınların tüketimine de sunmak amaçlanıyor. Gayet doğal! Nüfusun yaklaşık %50’sinin kadınlardan oluştuğu dikkate alındığında 40 milyon potansiyel tüketiciden bahsediyoruz. Bu sebeple verilmek istenen mesaja ilişkin degerlendirmemiz şu ki; “Bakın kadınlar da erkekler gibi hayatın içindeler, etkileyici, yetenekli ve güçlüler. Onlar da mesajını Head&Shoulders’ı tercih ediyorlar!”

Daha önce de belirttiğimiz gibi açık, kendine özgü bir/bu mesaj ortada yok. Dramatize edilerek tüketiciyle kurulmuş bir bağ ya da akılda kalacak görsel bir şölen yok. Aksine, bir çok akışta kopuk ve bağlantısı kurulamamış sahneler var. Bu durum soru işaretlerini artırıyor. Verilmek istenen mesajı gölgeliyor. Hepsinden önemlisi bu reklamda kadınların Head&Shoulders kullandıklarında elde edecekleri faydaya dair bir işaret yok. Aynı reklamı tek alternatif Clear yapsa neden Head&Shoulders alsınlar ki?…

Gözden kaçmayan güzellikler

Antrenman sırasında Serenay Sarıkaya’nın sağ dirseği ile ekrana gelen yazıyı düzelttiği sahne yaratıcı ve güzel olmuş.

Sonuç değerlendirme

Kadınlara ilişkin çizdikleri profil güzel ve yerinde. Gözden kaçmayan yaratıcı bir sahne var.

10 üzerinden: 4

Not: Serenay Sarıkaya ” Çok mu çok maviyiz” sloganı ve Mavi reklamlarıyla bu sektörde iz bırakmıştır. Onun kıyafetini tamamen mavi seçmek, Mavi’nin hanesine yazmak demektir.

Head and Shoulders Reklamı: Biz olsak ne yapardık

Oturma odası, mavi beyaz eşyalar. Televizyon açık, Nil’in “Tektaşımı kendim aldım” şarkısı çalıyor. Genç kadın (ana karakter) sandalyenin üzerine çıkmış avizenin ampulünü değiştiriyor. Genç adam (kadının eşi) sandalyenin yanında durup kadına “ne yapıyorsun ben yapardım” iması ile bakıyor. Tam o sırada evin kedisi görüntüye giriyor ve adamla göz göze geliyorlar. Kedinin surat ifadesi adama pis pis bakıp kınama şeklinde. Adam anlam veremiyor.

“Akşama misafirlerimiz var, alışverişe çıkalım canım” diyor genç kadın. Devam eden sahnede adam evden çıkıyor, evin önünde duran mavi arabasına yönelirken genç kadının ona gülümsediğini ve ardından arabanın şoför koltuğuna oturduğunu görüyor. Adam, gıcık oluyor ve biraz da sinirleniyor ancak birşey demeden yan koltuğa oturuyor. Adam tam kemerini taktığı sırada, araba hareket etmeden önce, kendine doğru gelen çok yaşlı kolkola yürüyen amca ve teyzeyi görüyor. Saftirik bir surat ifadesiyle onlara bakıyor, yaşlı teyzeyle gözgöze geliyor ve yaşlı teyze gözlerini hafif kısarak doğrudan adama bakarken başını iki yana sallıyor, adamı kınıyor. Adam iyice sinir oluyor.

Üçüncü sahnede adam markette yaramaz bir çocuk edasıyla, şimdi görüşürüz der gibi Head&Shoulders alıyor ve kamera Head&Shoulders şampuanını yakın çekime alıyor. Devam eden sahnede çiftimiz kasadalar. Genç kadın adamın önünde. “Dur canım dur, ben hallettim.” diyerek kredi kartını kasiyere vererek ödeme yapıyor. Çiftimiz marketen çıkarken hafif kilolu, mavi gözlü biraz aksi kasiyerle genç adam göz göze geliyorlar. Kasiyer kız biraz uzun adama bakarak gözlerini kısıyor, adam kasiyere bakarak en sonunda ” Ne var!” tepkisini mimikleriyle gösteriyor.

Son sahnede; adam o yaramaz surat ifadesini tekrardan takınarak Head&Shoulders’ı duşa koyup banyodan çıkarken, genç kadın banyoya giriyor. Adam başını sallayıp “şimdi göreceğiz, hadi bakalım” ifadesiyle ilerlerken “Canım geç kalma, misafirler birazdan gelir” diyerek pis pis sırıtıyor. Devamında kapı çalar. Adam mutlu bir surat ifadesiyle kapıyı açar kapıda ilk görünen siyah kot, deri ceket giymiş bir kadındır ve kafasındaki motosiklet kaskını ağır çekimde çıkartır ve saçlarının ne kadar hacimli, parlak ve sağlıklı olduğu kameraya yansır. Tam o esnada misafirler, deri ceketli kadın ve arkasından gelen kocası ve ev sahibi adam ağır çekimde üst kata çıkan merdivenlere doğru bakarlar. Ağır çekimde genç kadın saçları yakın çekimde olarak havalı ve mutlu bir şekilde aşağı doğru iner. Genç kadının eşi gördüğü saçlar karşısında büyük şaşkınlık içerisinde kalır., tam o sırada evin kedisiyle göz göze gelir, kedi yine adama pis pis bakar. Genç kadın ve deri ceketli kadın önden salona doğru giderken saçlar ön plandadır ve şu mesaj duyulur: “Head&Shoulders! Tabi ki onlar için de!”