Head&Shoulders Yeni Reklam – 7 1 7 Anlayabilirsen

Head&Shoulders Yeni Reklam – 7 1 7 Anlayabilirsen

December 26, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Head&Shoulders yeni reklam filmi beni güldürdüğü için ya da kafa yakabilen bir reklam olduğu için ilgimi çekmedi. Neden böyle bir adıma acaba ihtiyaç duydular sorusu ilgimi çekti. Ayrıca Head&shoulder Serenay Sarıkaya reklamı benim ilk reklamımdı Haziran 2019 yılında. Başlayalım.

Head&shoulders Yeni Reklam: 5’li Analiz

Head&shoulders Yeni Reklam Yorumlar

Öncelikle Youtube resmi videoda açıklamada yazan şu :”Head&Shoulders’ın en güçlü kepek karşıtı formülü ile tanışmaya hazır mısın? 😎 Yeni Head&Shoulders 7 Fayda 1 Arada, multipower teknolojisi ile kepeğe yol açan farklı saç derisi sorununa karşı aynı anda savaşır ve tam 7 fayda sağlar!💪🏻”. Ne anladınız? Keğe karşı savaşır önler falan di mi? Reklamda peki ne diyor? “7 saç problemi için tek çözüm”. Hangisi doğru pardon? Bence bir an önce düzeltin yanıltıcı bilgiye girmesin.

Zaten bu sebeple kendi kendime güldüm. Reklamı çekenler ve hatta tanıtanlar bile anlamamış ki. 7 1 de 1 7 de hepsi birlikte multi power her şeye iyi gelen şampuan yaptık. Ne anladınız? Üzerine onlar da yanlış anlamış komik geldi. Sonuç olarak kepeğe karşı iyi gelmiyor mu bu ürün? Nesi zor ki o kadar?

Bu beni asıl konuya getiriyor. Reklamdan tam anlaşılmıyor ve emin olmasam da soru şu: Kepeğe karşı olayını bırakıyor mu bu dev marka? Bırakıyorsa neden? Neden 7 ayrı saç sorununa soyunsunlar ki? Hiç mantıklı değil. Bütçe böl, araştırmayı böl, odaktan uzaklaş enerjini böl!! Bir gariplik var bu reklamda baştan aşağıya. Dur bakalım daha çok yeni ama firması müdahale edecek mi?

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? yok değil kafalar karışık bence.

akılda kalıyor mu? hayır

tüketici ne alıyor? “ne diyo lan bunlar? hahahah”

rakiplerden farkı? doğruysa her şeye iyi gelen şampuanı bulmuşlar daha ne olsun!

tüketiciye fayda? daha ne olsun 7 1 7 multipower işte.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Bilemedim

Head&shoulders Yeni Reklam Verdi Paun Sana

10 üzerinden 3

Bulaşıcılık Analizi

Firması 20/12/2021 tarihinde Youtube kanalına yüklemiş. 400 izlenme 1 haftada. Bakalım

  • sosyal kazancım? yok
  • duygusal bağ? yok
  • akıllarda olan bir şey? yok
  • toplumsal görünürlük? yok
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yani her şeyin şampuanı tabi efsane olur
  • hikaye? yok.

Yani çok düşük bulaşıcılıkta kalır. Çok çok ilginç bir reklam gerçekten mrk ediyorum bir şey çıkacak mı arkasından!! Resmi sitesine baktım 7 farklı sorun değil olay. Olay kepeğin yol açacağı 7 sorun ile savaşıyor. İsmi bence Head&shoulder Cengaver olsun.

Görüşmek üzere. Çok teşekkürler.