Amazon 2022 Reklamı – Arkadaşım Eşek

Amazon 2022 Reklamı – Arkadaşım Eşek

April 17, 2022 2 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Amazon 2022 reklamı elbette ilgimi çekti. Hem şarkısı hem de o ufaklık. Çok ilginç. Konuşalım

Amazon reklamında çalan şarkı ne?

Amazon, 2022 yılı reklamında Barış Manço’nun “Arkadaşım Eşek” şarkısını kullanmış. 

Amazon 2022 Reklamı: Genel Bakış

Amazon Reklam Yorumları

Amazon ülkemize ilk girdiğini açıkladığında sevinmiştim çünkü rekabet arttıkça hep müşteri kazanır (o yazıma göz atın). Bu reklam bunun doğrulanması. Sabit ve düşük bir ücrete bedava ve gerçekten hızlı kargo. Belli sayıda alışverişe %10 kafadan indirim. Şimdi rakipler de buna göre +1 imkan sunacak ve bu böyle gidecek. Bize yarar yani.

Gelelim reklama. İlginç dedim çünkü reklam kesinlikle ülkemiz için hazırlanmamış. Pony cins attan ve reklamdaki kızın tipinden belli. Ayrıca kapıya köpek kapısı da olsa olsa Amerikalılar içindir. Gel gör ki bu reklamı Barış Manço’nun halen çocuklarımızın dinlediği “Arkadaşım Eşek” şarkısı ile verdiklerinde bir anda sanki bizim için yapılmış bir reklam oluveriyor. Zekice.

Acaba her ülkeye uyarlanacak bir reklam anlayışı doğuyor mu? Doğacak çünkü artık markalar her yerde satış yapıyorlar. Süper zor olur ve süper yaratıcılık ister.

Reklamda garip gelen kısım Amazondan kapı siparişi verilmesi. Anlaşılmıyor. Bana zayıf bir bitiriş gibi geldi. Tam duygu patlaması yaşanıyor tek başına Pony orda kalınca…Devamında kız kapı siparişi veriyor. Benim gibi herkes eminim ikinci bir pony bekledi. Hatta kafasından Amazonda pony bile satılıyor mu geçti? Ama hayal kırıklığı oldu…

Devam edelim…

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? evet Amazon Prime avantajları

akılda kalıyor mu? yani Pony Amerikada süper ilgi çeker ama bizde bunun karşılığı kuzudur.

tüketici ne alıyor? “ee süper ayda 8 lira bedava kargo”

rakiplerden farkı? nokta atışı yapması ve reklamlarında alışverişi bir çözüm olarak sunması. Git saçma sapan boşa al demiyor. Bak pony üzgün onun için al diyor.

tüketiciye fayda? belli değil mi?

Gözden Kaçmayan Güzellikler

bilmiyorum bulamadım

Amazon 2022 Reklamı Verdi Puanı

10 üzerinden 6

Bulaşıcılık Analizi

Firması 14/04/2022 tarihinde yüklemiş Youtube kanalına. 60 bin izlenme. Bakalım nereye gider 1 ayda:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? eh işte kuzu olmalıydı
  • akıllarda olan bir şey? yok
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? evet
  • toplumsal görünürlük? evet en iyiden alıyorsun. ayrıca gördüğüm en başarılı logo. T shirt yaptırsalar satar o kadar yani.
  • hikaye? yok

Toparlarsak çok düşük seviyede olan bulaşıcılık sürpriz yapmaz. Dediğim gibi bizim için üretilmemiş. Üst sınır 200-300 bin olur. O da şarkıyı aratırlar.

Görüşmek üzere.