Türk Telekom Yeni Reklam – Yorumlar Analizler

Türk Telekom Yeni Reklam – Yorumlar Analizler

January 22, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Türk Telekom yeni reklam filmi ile karşınızdayım. Açıkçası ilgimi çekmesinin tek sebebi teknolojinin kullanım şekli. Bir önceki Akbank yazımda da aynı çarpıcı durumdan bahsetmiştim. Konuşalım biraz.

Türk Telekom Yeni Reklam: 5’li Analiz

Türk Telekom Reklam Yorumları

Sanırım artık teknolojinin üst seviye kullanımı bir minimum gereksinim olma yolunda. Aklıma gelen ilk örnek yeni dönen Akbank reklamı. Yapı Kredinin Vada’sı unutulmasın ayrıca. Şimdi de Türk Telekom reklamı. İnternet çeker mi diye başladıkları reklamın sonunda küçük bir dokunuş uçakların havalanması ilgimi çekti.

Kitle de güzel seçilmiş. Çekirdek aile. Mantıklı sanırım en çok internet kullanan iki kitle reklamda. Çocuklar ve genç yetişkinler.

Ayrıca, yıllar boyunca rakip bir firmanın tek hakim olduğu bir hizmette ben de varım demek cesurca. Her yerde çekerim. Hep söylerim rekabetten en çok müşteri kazanır.

Gariplikler de var reklamda. Karavan o kadar büyük ki. Mangal yapmaya kim karavanla gider. Haftasonu için. Bir tık abartı geldi. Arabayla gitseler reklam mesajına bir fark yaratır mıydı? Hayır. Dolayısıyla takım elbette bilerek seçmiş karavanı. Bir sebebi karavanlara artan ilgi. Yani akılda kalsın ve ilgi çeksin diye seçmişler bence. Ama pek olmamış.

Diğer gariplik daha önemli. Çocuk belli ki liseli bile değil. Ya da en fazla lise 1. Bu kadar küçük yaşta anne babanın ailece yapmaya çalıştığı bir etkinliğe “oyuna giremeyeceğim ya” diye tepki göstermesi yanlış, olumsuz. O oyunu oynaması bile yanlış da…

Hep söylerim reklama olumsuz bir duygu/düşünce oluşturabilecek şeyler konmamalı. 

Son olarak da, kankalarıyla oyunda beraber takılıyorsa o oyunun uçak oyunu olması çok az bir ihtimal ve o oyunun VR gözlükleriyle oynanması da pek mümkün değil. Reklam ekibinde Diablo’cu WOW’cu kimse yok belli ki.

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? evet. her yerde çeker internet.

akılda kalıyor mu? çarpıcı bir reklam değil.

tüketici ne alıyor? “acaba fiyatlar ne? Bizimki de çekmiyor ucuzsa buna geçelim bari”

rakiplerden farkı? alt yapı gücü.

tüketiciye fayda? zaten internetin bedava olması gerek ama …her yerde çekiyor olması çok büyük katkı olur.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

karavan

Türk Telekom Yeni Reklam Puanı

10 üzerinden 6.

Bulaşıcılık Analizi

Firması 3 gün önce Youtube kanalına yüklemiş. 660 bin uçmuş. Bakalım:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? yok
  • akıllarda olan bir şey? internet belki de hiç bu günlerde olduğu kadar lazım olmadı insanlara. bir nefes bir hayatın saçmalarıklarından kaçma yolu.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? her yerde çeker
  • toplumsal görünürlük? yok
  • hikaye? yok. Aslına bakarsanız bir önceki Türk Telekom reklamını da sayfama taşımıştım. Çok da beğenmiştim. Genel olarak sağlam reklamlar yapıyor. Bir hikaye çıkarsa süper olur.

Bu haliyle belli ki Türk Telekom ilgi çekiyor. Çok uzun zaman monopol gücü altında ezilen bizler yeni bir marka arıyoruz. Slogan bu duruma cuk oturuyor. “Değerli hissettirir”.

Bana sorarsanız bu reklam çok yüksek bulaşıcılığa ulaşır yani 1.5 milyonu devirir. Bakalım.

Görüşürüz. Teşekkürler.