Herkes Onu Çitliyo – Kara Şimşek Çekirdek

Herkes Onu Çitliyo – Kara Şimşek Çekirdek

July 7, 2020 4 By Reklam Dedektifi

 

Gerçekten kendine özgü denince akla doğrudan gelecek kadın oyunculardan biri. Herkes onu çitliyo sloganını yaymayı başarabilir. Ayrıca, marka da reklamları bir kampanyaya çevirdi. Kara Şimşek çekilişi için tıklayın: herkes onu çitliyo com

Herkes onu Çitliyo reklamında oynayan kadın:

 Kara Şimşek çekirdek reklamında Gupse Özay oynamaktadır. 

Çitliyo Kara Şimşek Reklamı: 5’li Analiz

Reklam Yorumları

Öncelikle yeni bir reklam ama şunu bilin ki yeni bir marka kesinlikle değil. Çitliyo reklamları da yapılmış daha önce.  İlk 500’de yer alan bir yerli gurur. PEYMAN. İşte bu sebeple ilk ilginç nokta şöyle özetlenebilir “Nerelerdeydiniz??”. Bu reklamlar neden kampanyaya çevrilmedi, daha çok neden göz önünde değildiniz? Denecek ki youtube’u aç çitliyo yaz. İyi de tüketici olarak reklamları izleyen biri olarak ben diyorum ki “aa nerdeydiniz?” Bence bir anlamı var bu kadar reklama rağmen.  Bu yeni reklamda bir çok başarılı tercihler var… ama maalesef bu artılar eksiye dönüşüyor…Örneğin Gupse Özay tercihi…Reklam temasına bu kadar uyabilecek biri zor çıkar… Tema şu herkes çitliyo…ve o herkesi Gupse Hanımın binbir hali suratı sağlıyor…Bu yapılırken kostümler renkler geçiş yardımcı oyuncular tüm bu tercihler başarılı. Tercihler iyi yapılmışken bu eksiye dönüyor ve çok geride kalan yanlar da var. örneğin renkler o kadar çok ve yakın ki ürünü seçmek ne mümkün…ayrıca şarkı sözleriyle müziğiyle reklamın akışına kesinlikle yetişemiyor… hatta enerjiyi alıp götürüyor. Bakıyorsunuz Gupse Özay çoşmuş enerji dolu kıpır kıpır mutlu paso çitliyo, Müzik, alakası yok …offf reklam bitse de müziği kapatsak havası…Ayrıca motto ve bağlı olarak şarkının/reklamın sözleri çok geride. Bir yandan enerji var bomba bir sahneleme var bomba bir marka belli ki atlım yapmak istiyor güçlü çıkmak istemiş  müzik hiç olmamış sözler de… kapanış mottosu şu “herkesin dilinde çünkü herkes O’nu çitliyo” … gerçekten mi??? Bu mudur? İşte dilinde hani çitleyince dile değer ya oradan aynı zamanda deyim herkesin dilinde … biraz daha açayım artılar nasıl eksi olmuş…

5 Temel Kriterli Değerlendirme

Bunu yazmak çok garip geliyor ama akılda kalan bişey var mı??? garip ama yok…büyük ihtimalle sebebi herşeyden bombardıman olması…renkler bombalanıyor Gupse Hanıma verilen bin tane kişi, kişiler geliyo gidiyor mekanlar değişiyor bir ekranda 4 Gupse oluyor …Ben bu işin eğitimini almadım ve hep tüketici gözüyle yorum yapmaya çalışıyorum ama bir reklamda ön plana Gupse Hanımı çıkarmazsın ürünü çıkarırsın…Messi Pepsi reklamında oynuyor bir bakın anlarsınız demek istediğimi…Ürünü ayrıca arkasına siyah koyup beyaz ambalajla çıkarırsınız. Göze sokmak yani… Bu reklamda Gupse Hanımın bin bir hali var ürün yok. Sosyal deney yapın şunu duyarsınız “Ya Gupse yeni reklamda oynamış? Aa hangi marka ne reklamı çekirdek reklamı sanırım!!”. Son bir şey, aslında “kara şimşek” bu akılda kalma olayını başarabilirmiş. Gerçekten akılda kalacak birşey. Ama o zaman da şunu sormak gerek ben 41 yaşındayım kara şimşeği çok net biliyorum. Ama kitle ben değilim ki!! Gençler olsa gerek. Gençler de peki kara şimşek aynı akılda kalma etkisini yapar mı??? Devam edelim… Rakiplerden ayrılan bir yan var mı? Kuruyemiş devlerin olduğu bir pazar, neyle çıkıyor ürün pazara? Belli değil. Tadımın aynı ürünü var…alışkanlığı var…ben neden, çıtlıyo mu desem kara şimşek mi desem peyman mı desem bilemedim de, bu ürünü alıyorum? E tüketiciye bir fayda var mı? Çekirdek çitliyosun. Peki. Coca Cola reklamlarına bakın mesela. Basit gözlem ya. Ürün her yerdedir. Renk ön plana çıkarsa bilin ki kırmızıdır. Şekilse o bilindik şişenin şeklidir. Ortam ise ya çılgınlık yaparsın ya yemekte canın çeker ya sıcakta çıkar karşına ya da özel günlerde…hepsi sana bir coca cola atıyım der! Şimdi alın bu basit gözlemi bu reklama uygulayın… ya yazın ortasında güneşlenirken gerçekten çekirdek canı çeken var mı? 

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Gupse Hanımın saçını yaptırırken verdiği imaj, bizi götürdüğü yıllar…70 lerin ikon görüntüleri…kostüm Gupse hanım renkler sunum güzel olmuş. 

Çitliyo Kara Şimşek Reklamı Sana Verdi Puanı

Keşke Peyman devinin yaşadığını tahmin ettiğim heyecanı bu reklamda hissedebilseydik. Kolay değil bir adım var zor bir pazarda bir heyecan var…bazı şeyleri aşabilme daha iyisini yapabilme dünyaya açılma isteği var… keşke. 10 üzerinden 5.

Peymanın amiral gemisi çekirdek olamaz. Kaldı ki ürün farklılaştırması yapılamayacak bir ürünle pazardaki devlere karşı gelmek? Tadım= çekirdek. Bunu kırmaya çalışmak? Değecek mi ? Artık insanlar spora yöneliyor…gençler arasında moda gibi bir şey… üstüne bir de sağlıklı beslenme var ve salgınla bu pekişti… Bildiğim kadarıyla kuru meyve ürünleri var. En önemlisi sağlıklı meyve barları var Peymanın. Bu işte Amiral gemi…Buradan neden yürünmez ki? ayrıca dışarıda 6 yıl geçirmiş biri olarak iki farklı kıtada çekirdek mi kuru meyve mi? Kesinlikle incir kayısı üzüm çok net. Neden çekirdek?