Reklam Dedektifi 1 Yaşında – İlginize çok teşekkürler!!

Reklam Dedektifi 1 Yaşında – İlginize çok teşekkürler!!

September 5, 2020 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Reklamdedektifi.com artık 1 yaşında. Aylık 800 ziyaretçimiz, 1100 görüntülememiz ve 60. 000 etkimiz var. İlginize çok teşekkürler. Yaklaşık %15’lik bir takipçi gurubumuz da oluştu. Aslına bakarsanız çok merak ediyorum kimler ilgi duyuyor sayfaya ama istatistikler bu kadarını maalesef göstermiyor.

Şimdiye kadar temel olarak 3 alanda yazılar paylaşmaya çalıştım. “Prime time TV reklamlarını” yorumladım ve puanladım. Hepsi için önceden belirlediğim bir kriteri kullandım ve ellimden geldiğince yapıcı olmaya da çalıştım. Öyle ki, 5 puanın altındaki reklamların bir çoğu için ikinci alan olan “Reklamı Yeniden Yaratı” oluşturdum. Son olarak da çok daha yakın bir zamanda “sıfırdan reklam fikirlerimi” sizlerle paylaştım. Hatta bazılarını firmalara bile gönderdim. Olumlu yaklaşan büyük markalar oldu. Bu harika çünkü hayalim bir gün reklam fikirlerimden birini prime time ekranda görmek. Bakalım daha 1 yıl oldu :)).

Son olarak da sizlerle bir gözlemimi paylaşmak istiyorum. Yaptığım bazı yorumların aslında yerinde olduğunu gösteren gelişmeler yaşandı, yaşanıyor. Elbette tesadüf olabilir ben de sizin gibi büyük markaların beni okuduğunu düşünmüyorum (yet). Ama yine de paylaşmak isterim çünkü benim için sevindirici. Bazı reklamları çok düşük puanlamıştım ve çok açık neden olduğunu her zaman yaptığım gibi belirtmiştim:

  1. Aleyna Tilki Loft
  2. e-bebek annelik bir mucizedir
  3. mavi black pro
  4. uludağ furutti koruyucu içermez
  5. kendimi kaybederim watsonsta
  6. clear bensu soral
  7. toshiba klima – sizi ve doğayı düşünen klima.

Bu reklamlar anında kayboldu. Hiç hatırlayan var mı? Sadece kaybolmak da değil örneğin Uludağ – Furutti için şunu demiştim “ya katkısız diyorsunuz reklamda hamburger ve kızarmış patates var”. Yeni Uludağ Furutti reklamında ne var? Halen dönüyor sıkça…Kepekli ekmek arası marul domates. Dediğim gibi elbette tamamen tesadüf de olabilir ama en azından bakış açımın doğru bir yönde olduğunu gösteren örnekler oldu bunlar. Bu dünyanın içinde olmayan bir amatör için fena değil!

Tekrardan ilginiz için aaa bir de yorumlarınız için çok teşekkürler. Nice yıllara!

SBK