QNB FİNANSBANK 2018 Bayram Kredisi

QNB FİNANSBANK 2018 Bayram Kredisi

June 10, 2019 0 By Reklam Dedektifi

Genel Değerlendirme: Çok rekabetçi ve gözde bir pazar olan bankacılık pazarında, son dönemdeki reklamlarıyla QNB Finansbank dikkatleri üzerine çekiyor. Bu reklam da dönemsel olarak “Bayram” için hazırlanmış. Öne çıkan bazı noktalar şunlar: Son zamanlarda QNB nin öncülük ederek kullanmaya başladığı “Time Freeze Effect”  teknolojisi yine kullanılmış. “Kal geldi” mottosu ön plana çıkarılmış. Finansçı hanım tabi ki gene sahnede, o güler ve profesyonel yüzüyle..Görsellik ferah rahatlatıcı, kafa karıştıran mesajlar, havada kalan sorular yok.. Sahne tek, ayrıntıları dikkatle seçilmiş. “Bayrama özel 3 ay ertelemeli bayram kredisi” reklamda geçen açıklama.  

5 Temel Kriterli Değerlendirme: Rekabetin çok güçlü olduğu bir pazarda kendine özgü, net bir mesaj vermek çok önemli.. Ürün/hizmeti rakiplerden en iyi ayıran ve bu ürün/hizmetin faydasını dolandırmadan açık ve sade veren kazanır. Tüm bu özelliklere sahip mesajın akılda kalması, dilden dile dolaşması için de dramatize edilmesi gereken ve tüketicide karşılığı olan bir iletişim türü (görsel, yazılı, sesli) bulunması kaymaklı ekmek kadayıfı olur.

Bu çerçeveden bakılınca; bayramlarda masraflar atar. Bunun için ihtiyaç kredisine ihtiyaç duyanlar bakın artık cepten bir tıkla alabilecek kadar kolay QNB Finansbanktan krediyi almak. Üstelik, 3 ay sonra ödemeye başlarsınız. Mesaj net ve açık. Tüketiciye sunulan fayda belli. Time Freeze Effect teknolojisi kendine özgü. Finansçı hanım kendine özgü. Ancak, cepten kredi almak ne kadar özel bir hizmet? Ayrıca, “kal geldi” mottosu kullanılmış. Bir zamanların dilden dile dolaşan bu deyiş pek olmamış. Hatta biraz zarar vermiş. Bu kurumsal bir kimliğe uyacak bir söyleyiş değil ve artık yok olup gitmiş durumda. Bayram sahnesi dramatize edilmiş ve teknolojinin yardımıyla evli çift ve gelen yaklaşık 20 çocuk havada uçuyor nerdeyse. Adamın mimikleri güzel, izleyiciyle bağ kuruyor. Kadın o kadar değil. Tüm bu kendine özgü araçlar ve unsurlar varken kendine özgü akılda kalan bir mesaj çıkmamış.

Gözden kaçmayan güzellikler: Adamın uçan çocuklar ve aklındaki masraflardan doğan yüz ifadesi. İlk kameraya giren mavi gözlü dili dışarda çocuğun “şeker azmi”. En sonda uçan kız çocuğunun kırmızı ayakkabısı. En çok da uçarken bizim harçlıkları unutma diye çığıran tombiş tatlı çocuk.

Sonuç değerlendirme: Güzelliklerle dolu, teknolojiyi, empatiyi yansıtan bir reklam. Mesaj net ve açık. Fayda ortada. Ancak, kendine özgü, akılda kalacak bir mesaj, mesajı destekleyen bir görsel şölen, dramatize edilmilş bir an yok. “Kal geldi” uygun olmamış çünkü.. İçerik akılda kalmıyor..

10 üzerinden;

6.5