İş Bankası Yeni Reklamı – Gittikçe Kötüye

İş Bankası Yeni Reklamı – Gittikçe Kötüye

March 22, 2022 0 By Reklam Dedektifi

İş Bankası olmazsa olmazlardan benim için. İş Bankası yeni reklamı evlilik sezonunun açıldığının habercisi. Gel gör ki reklam için söylenecek çok şey var. Özeti şu: İş Bankası reklamları gittikçe kötüye gidiyor. Kadınlar günü reklamı da hayal kırıklığıydı. Başlayalım.

İş Bankası Yeni Reklamı: Genel Bakış

İş Bankası Reklamı Yorumlar

Öncelikle İş Bankasına olan kişisel bağım sebebiyle bir kıyak geçip mümkün olduğunca cımbızla yazmaya çalışacağım. Küçük bir ayrımcılık yapıyorum biliyorum idare edin.

Reklam senaryosu kopuk. Evlilikle ilgili geleneksel sahnelerden giriş yapıp “neyse ki canım aşkım iş cepten hepsini halletti” diye bağlıyor. Neyse ki???? Neyi bağladı anlamadım ki? O sahnelerde gözüken her şeyi damat gelin mi alıyor? Evlilikten bahsediyorsunuz reklamı yapan hiç evlenmemiş sanırım. Ya da bu kadar zorlamayla anca bu kadar bağlamışsınız konuyu iş cebe.

Neden erkek egemen bu reklam? Kız bir kere bile konuşmuyor ama her şeyi hallediyor öyle mi? Futbol terimleri falan… He he bu işlerin hepsini erkek yapıyor siz o kafayla devam edin. Ev eşyalarını gelinliği masa düzeni pastayı falan erkek seçiyor.

Reklam neden 1 dk? Ne söylemeye çalışıyorsunuz da 1 dkya anca sığıyor? Ben söyleyeyim ne olduğunu. Hazır alıştı İş Bankası hep uzun reklamlara uzun reklamdan devam. Bu reklamda söylenen şu: iş cepten evlilik kredisi alabilirsin. Bunun için mi 1 dklık reklam? Kaç para bu prime time reklamların saniyesi? Bunu söylemek için mi? Bravo.

Detaylara girmemek için kısa keseceğim ama şunu söylemem gerek: İş Bankasının renkleri nerede? Çocuğun gömleği ile beyaz t-shirtü demeyin 1 dk içinde 10 saniye, doğru düzgün görülmüyor bile. Ayrıca, kahvenin içine her şeyi koyuyorlar ne? Ne mesela? Ne alaka? Geleneksel evlilik sürecindesin neden tuzu bozuyorsun ki? Olumsuz bir duygu yansıtmaya gerek var mı? Neyse durayım burada…Yok şunu da söylemem gerek: kirli dağınık sakalla biri komik olmaz. Siz hiç modaya uygun davranan saftirik birini gördünüz mü?  Ayrıca bu İş Bankası reklamı temsil ettiği bazı ilkeler miraslar var…Onların arasında kirli dağılmış sakal çıkmaz!

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? evlilik için kredi. bu kadar.

akılda kalıyor mu? hayır

tüketici ne alıyor ? “ne itici bir reklam” “iş bankası iyice kaliteyi düşürdü”

rakiplerden farkı? düğün sezonuna ilk adım atan olmak

tüketiciye fayda? belli değil. 1 dk reklam yapmışlar kredi hakkında tek harf yok

Gözden Kaçmayan Güzellikler

toplu foto

İş Bankası Yeni Reklamı Verdi Puanı

Hiç tahmin etmezdim ama 10 üzerinden 3.

Bulaşıcılık Analizi

İş Bankasınca 21 mArt 2022 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. 1100 izlenme. Şaşırdık mı? Bakalım daha 1 ay var nereye gider:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? yok
  • akıllarda olan bir şey? düğün sezonu
  • toplumsal görünürlük? yok
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok (bence şuna bakın)
  • hikaye? yok

Yani şaşırtıcı değil. Bu şekilde devam ederse…Neyse yeterince yorum yaptım. Öngörüyü yaparak kapatalım. 250 bini geçmez. Çok düşük bulaşıcılık seviyesinde kalır.

Teşekkürler. Görüşmek üzere.