Media Markt Reklamı – Kime Laf Atıyor, Analizler

Media Markt Reklamı – Kime Laf Atıyor, Analizler

November 5, 2021 0 By Reklam Dedektifi

İlk kez uzun soluklu bir Media Markt reklamı gördüm sanırım. evet evet gördüm ve ilgimi çekti hemen. Reklamı izledikten sonra büyük sanatçı Kemal Sunal’ı bir tek ben mi düşündüm?

Media Markt Reklamı: 5’li Analiz

Media Markt Reklam 2021 Yorumlar

Reklamın en iyi yanı giriş sahnesi. Gerçekten ilgi çekiyor.

Ayrıca, birilerini hedef alarak taş/laf atması da yeni bir soluk ve cesurca. Ve hak vermemek elde değil. Adamın/kadının gözüne sokuyorlar. Kasım da Kasım… İndirimmmm alın alış veriş manyağı olun…İndirimlerrrr… yer gök kasım olacak 1 ay.

Gelelim garip ve anlam veremediğim yanlara. Öncelikle slogan: “elektronik alış verişinde reklama değil uzmanına güven”. Ne anladınız ilk bölümden? Yani şey galiba bu e-ticaret sitelerinin reklamlarını sallayın. Reklamdan etkilenip alış veriş mi yapılır? Biz bakın kurumsalız!

  1. Evet tabi reklama bakıp alacaklar! Reklamın tanımı ne ki sizde?
  2. Siz geldiğimiz yeri ıskalıyorsunuz sanırım. Reklama falan güvenen yok. Satıcı isterse Niğde’de isterse Avusturalya’da olsun e-ticaret yapan herkes puanlamaya ve yorumlara bakarak alış veriş yapıyor. Reklama güven değil insanların puanlamasına ve yorumlarına güven var. Ayrıca, siz şöyle mi sanıyorsunuz? Doğrudan gelip sizden alıp çıkıyor insanlar? Yoo yine internetten bakıyor, yorumlar dahil. Baya kaçırmışsınız siz e-ticareti.

Başka bir gariplik, Kasım reklamlarına laf atıyorsunuz iyi hoş ama bu reklamın sonunda da şahane Kasım diyorsunuz? Garip değil mi? Ayrıca diğerleri indirim sunuyorken siz ne sunuyorsunuz?

Başka bir gariplik cep telefonu alacaklarmış. İyi de cep telefonu var elinde adamın?

Son olarak da, isterseniz 29 dakikada dükkandan alın ne demek? 25 olmuyor mu? 35 olursa ne oluyor?

Devam edelim…

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? evet elektroniği bizden al. işin uzmanıyız.

akılda kalıyor mu? evet giriş gayet iyi.

tüketici ne anlıyor? bence boş geçiyor çünkü istediği zaten indirimde bir şeyler almak. Media Markt reklamda diyor ki indirim yok ama işin uzmanı benim. İyi hoş da resmi site hiç bu reklamla alakamız yok diyor. Baksanıza indirim yer gök!

rakiplerden farkı? indirim yok

tüketiciye fayda? kurumsallık

GÖzden Kaçmayan Güzellikler

başlangıç sunum

Media Markt Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 5

Bulaşıcılık Analizi

3 gün önce 03/11/2021 tarihinde firmasınca Youtube kanalına yüklenmiş. Bu reklamla ilgili değil ama uzmanım derken yükledikleri reklamda markalarının geçmemesi? Neyse izlenme gayet iyi. 566 bin. Bakalım:

  • sosyal kazanç? yok.
  • duygusal bağ? bence ilk sahne olabilir.
  • akıllarda olan bir şey? evet Kasım indirimleri (her ne kadar indirim demese de)
  • hayatı kolaylaştıracak yeni bir bilgi? yok
  • hikaye? yok

Toparlarsak orta seviye bulaşıcılığa ulaşmaları çok çarpıcı. Ben olsam düşük seviyede bulaşıcılık derdim bu reklama. Hata yapmış olurdum. Bakalım.

Çok teşekkürler. Görüşürüz.