Yeni Vodafone Reklamı – Oyuncuları Analizler

Yeni Vodafone Reklamı – Oyuncuları Analizler

August 11, 2021 2 By Reklam Dedektifi

Yeni Vodafone reklamı oyuncuları:

Yeni Vodafone reklamında Haluk Levent’e kusursuz müzik kulağına sahip Bager Çalışçı eşlik etmektedir. 

Yeni Vodafone Reklamı: 5’li Analiz

Vodafone Hayalleri Gerçekleştirmek Reklamı Yorumlar

Öncelikle reklamda ilgimi çeken elbetteki muhteşem yavrumuz Bager Çalışçı oldu. Böyle yeteneklerin ortaya çıkması beni o kadar mutlu ediyor ki! Çünkü sizler bizler yani şanslı olup ekrandan bu yazıyı okuyanlar biliyoruz ki bizden çok daha zeki, yetenekli, özel insanlar oralarda bir yerlerdeler. Sadece bizim kadar şanslı doğmamışlar. Bunu tüm kalbimle ve tüm dünya için söylüyorum. İşte bu sebeple her köşeye bir öğretmen gönderebilmek bu memlekete yapılacak en büyük iyilik olacaktır. Bager’i zaten müzik öğretmeni ortaya çıkarmış. Sayın hocam ellerinizden öpüyorum.

Diğer bir ilgimi çeken nokta ise yine yeniden tekrardan Sayın Haluk Levent’in karşıma çıkması. O kadar çok şey yapıyor ki son yıllarda…Sosyal sorumluluk denince aklıma Haluk Levent geliyor. Adım gibi eminim Bager’in kendi şarkısından ilham aldığını duyunca koşa koşa 5 kuruş almadan bu reklamda oynamış, hatta Bager ile temas kurup ona da yardım eli uzatmıştır. Düşünsenize! Yaklaşık 2-3 yıldır Haluk Bey bu işlerin içerisinde ve bence bir marka oldu. Ya diğerleri? Gerçekten ya diğerleri? Neyse…

Son olarak da, reklamdaki 5 G teknolojisi ile anlık kurulan bağlantı çok çarpıcı geldi bana. Bu en basit hayal gücü ile şu demek. Fazıl Say yarın öbür gün İstanbul’da konser verirken, müzik severler aynı konseri dünyanın diğer konser salonlarında da  çalan bir piyano karşısında izleyebilecekler. Elbette sanatçının vücut dili, hissi, mimikleri her şey ama bence bu teknoloji çok yaratıcı yerlere gidebilir!

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Evet. 5 G teknolojisinin tanıtımı. Akılda kalıyor mu? Haluk Levent ve Bager Çalışçı’nın muhteşem birlekteliği ile evet kalıyor. Tüketici ne mesaj alıyor? Bu yüksek bir teknoloji (şimdilik) olduğu için bu teknolojiye ihtiyacı olan mesajı çok net alıyor. Benim gibi günlük kullanıcılar ise reklamın duygusal bağından fışkıran seline kapılıyor ve “Haluk Levet yine, helal olsun” diyor.

Rakiplerden fark? Kesinlikle var. Hem sosyal sorumluluk yanı, hem duygusal yoğunluk, hem de yeni teknoloji tanıtımı. Tüketiciye faydası? Hayal etmeye başlayanlar olmuştur çoktan bu teknoloji ile ne yapılır diye. Reklamda kullandığınızı düşünsenize!

Çok kısa aklıma gelen şu oldu: Baba kız ilişkisinden yola çıkalım. Kızlar babalarına çookk düşkün olur. Baba işi gereği evden ayrılıyor ve kızı tabi ki çok üzgün. Annesi o gece teselli etmeye çalışıyor. Babası dağ başında ama vodafone sayesinde anneyle konuşuyor. Kızının zor uyuduğunu üzgün uyuduğunu biliyor. Derken babası çalıştığı yerde (babası gönüllü doktorlardan) bir eve hasta bakmaya gidiyor ve birden evdeki piyanoyu görüyor. Tatlı tontoş bir teyzem var. Gülümsüyor ve baba Vodafone 5 G teknolojisini kullanarak çalmaya başlıyor. Ankara’da saat uyku zamanı. Birden babasının piyanosu da çalmaya başlıyor. Kızımız birden sakinleşiyor. Gülümsüyor ve bir melek gibi uykuya dalıyor. Tam o sırada tonton teyzem de huzur içinde gülümsüyor.

“Vodafone teknolojileri ile, her nerede olursanız olun, kalpler arası bir köprü mümkün!

#vodafoneilemümkün

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Bager güzel çocuğumuz.

Yeni Vodafone Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 8. Tebrikler!

Bulaşıcılık Analizi

2 Temmuz 2021 tarihinde Youtube kanalına firması yüklemiş. 2.7 milyon izlenme ile çok yüksek bulaşıcılığa ulaşmış zaten. Bakalım mı?

  • sosyal bir kazanç var mı? var var. Haluk Levent olunca olmaz mı? ayrıca Bager’e uzanan bir el var. Bu reklam olmasa böyle muhteşem bir çocuğu tanıyabilecek miydik? AA güzel bir haber yapmış bile.
  • duygusal bağ? gayet o bağ kuruluyor.
  • akıllarda olan bir şey? Haluk Levent bence akıllarda. En son orman yangınları için helikopter kiraladı. Şaka gibi.
  • Toplumsal görünürlük? yok. bu başlık çok ilginç. bu firmalar neden bir zahmet toplumsal görünürlük kazandıracak ürünler yaratıp dağıtmıyor? Çok basit ama yapmıyorlar.
  • Hayatı kolaylaştıran bir bilgi? evet yeni teknolojinin demosu bir bakıma yapılmış. çok güzel yedirmişler reklama. tebrikler reklam takımı gerçekten.
  • hikaye? evet Bager’in hikayesi çok çarpıcı değil mi? Haberlere çıksa izlenir!

Bu durumda zaten çok yüksek seviye bulaşıcılık hiç şaşırtıcı değil. Neden 5 milyon değil biliyor musunuz? Final sahnesi maalesef güçlü değil o kadar. Mesela Arzum reklamında (Arzum yazıma buradan ulaşabilirsiniz) bitirişte şu söyleniyordu “Varsın annelerimiz Arzum almasın hiç dert değil yeter ki çocuklarımız mutlu olsun”. Anlatabiliyor muyum?

Haluk Levent’in ne güzel çaldın demesi ve Bager’in ne güzel çaldık Haluk abi demesi.. çok daha güçlü bir bitiriş olmalıydı! Belki de bir diğer faktör reklamın uzunluğu. Keşke 1 dkya sığdırsaydınız! Neyse tebrikler tekrardan.

Çok teşekkürler. Görüşmek üzere.