Yeni Sprite Reklamı 2021 – Şaka Gibi Puanlama

Yeni Sprite Reklamı 2021 – Şaka Gibi Puanlama

August 30, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Yeni Sprite reklamı 2021 yılının en büyük şokunu yaşattı. Neredeyse 2 ay önce çıkmış. Daha önce görmediğime üzüldüm çünkü bir çift lafım olacak. Başlayalım.

Yeni Sprite Reklamı 2021: 5’li Analiz

Yeni Sprite Reklamı Yorumlar

Öncelikle şuradan başlamak gerek. Aynı durumu Doritos reklamında da görmüştüm (yazıma buradan ulaşabilirsiniz) ve sorgulamıştım, benzer bir tepkiyi vermiştim. Arkadaşlar reklamın içinde insanlara, etrafa zarar vermek nerden çıktı? Siz kendinizde misiniz? Anladım reklam dışardan geliyor da …Bilmiyor musunuz milyonlarca çocuk/ergen hatta reşitler bu sosyal medyada gördüklerini taklit ediyor. Lütfen ya küçücük bir çocuğun kafasıyla duvarı kırması ve bayılması neyle açıklanır? Normalleştirilir mi bu tür şeyler? Komik mi? Cool mu? Trend mi? Bunu yapmayın yarın öbür gün bir çocuğa bir şey olursa üzülürsünüz. Yapmayın bunun bir parçası olmayın.

Bu bile yeter daha fazla reklamı yorumlamamak için ama adil davranmak için standardımı değiştirmeyeceğim. Başka bir sorgulamam da şarkısıyla ve senaryo ve sloganla ilgili. “Günün ağırlığını at” diyorsunuz sonra çantayı koltuğa bırakıyor ve o kadar ağır ki o çanta, küçücük çocuk kafasıyla duvarı kırıp bayılıyor! Tam o sırada şarkıda  “yükünü at kafa rahat” diyor tam çocuk kafasını duvara vurduğunda… Ciddi misiniz siz? Oturup çocuğun kafasını duvara vurmasına göre bir de rap mi yazdırdınız? Pes…Gerçekten bravo inanılmaz yaratıcı bravo ya!

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? hee net küçüklerin elinden Sprite al onlara zarar ver…aferin süper mesaj

akılda kalıyor mu? ne kalacak akılda 230 reklam yorumladım görmedim böyle bir yaklaşım.

tüketici ne mesaj alıyor? açıp okusunlar yorumları…ne mesaj alacak ya. mazlumun göğe çıkarıldığı bir kültürde bu reklam nasıl bir duygu yaratır düşündünüz mü?

rakiplerden farkı? ….neyse

tüketiciye faydası? …

Gözden Kaçmayan Güzellik

Yok abicim bu reklamda böyle bir şey.

Yeni Sprite Reklamı 2021 Puanı

10 üzerinden 1. Coca Cola nasıl böyle bir işe girdi hayret ya!

Bulaşıcılık Analizi

2 ayda maalesef 450 bin kişi izlemiş. Çoluk çocuk azdır umarım. hiç uzatmayayım zaten okuyucularım ezberledi analiz kriterlerini.

  • yok
  • yok
  • yaz olduğu için biraz akıllarda.
  • olabilir
  • yok
  • yok

Zaten 1 ay çoktan bitmiş ve ben düşük bulaşıcılıkta kalır derdim. 2 ayda orta bulaşıcılıkta kalmış.

Teşekkürler. Görüşmek üzere.