Vodafone Simple Reklamı – Yorumlar Analizler

Vodafone Simple Reklamı – Yorumlar Analizler

July 16, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Vodafone simple reklamı karşımızda. Hemen başlayalım.

Vodafone Simple Reklamı: 5’li Analiz

Vodafone Reklamı Yorumlar

Belli başlı 1 konu var reklamda. İlgimi çeken daha doğrusu garip gelen şu oldu: reklam ne anlatıyor? Seçim yapmakta zorlanan gençler görülüyor. Hayatın en güzel şeyi seçim yapabilme imkanı değil mi? Demek ki imkanın var! Diyelim ki seçim yapmakta zorlanan bir kitle var peki simple bunu nasıl çözüyor?

Seçmeme özgürlüğü diye bir cevap dikkat çekiyor! Nasıl yani? Seçmemek mi çözüm yolu? Arkasından 3 farklı tarife gösteriliyor. Hani seçim yapmak sorundu? Siz neden 3 tarifeyi ekrana koyuyorsunuz? Arkasından şu ön plana çıkıyor: Taahhüt yok, aşım ücreti yok!  %100 dijital %100 kolay? Yani ne anlamak gerek? Reklam bitti zaten şuan.

Özet olarak reklam bir sorunu dile getiriyor ve bu sorunu yaşayan kitleyi hedef almak istiyor. Reklamın sonunda ise nasıl çözdüğüne dair ufacık bir şey açıklamadan kafa karıştıran sözlerle reklamı bitiriyor.

Garip! İnanın kendi sayfalarında çok basit net anlatmışlar (buradan bakabilirsiniz)!

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Simple’a gel diyor da neden geleceğimiz belli değil. Sorunu ortaya koyuyorsanız mesaj çok basit değil mi? Sorunun çözümü olmalı mesaj. Reklamda bu var mı ? Yok. Mesaj net olamaz ki, yok çünkü. Akılda kalıyor mu? Yok ki akılda kalsın. Neymiş çözüm?

Tüketici ne anlıyor? Şöyle bir tespit var demek ki: milyonlarca kullanıcı çok daralmış durumda ve tarifesini firmasını değiştirmek istiyor ama karar veremiyor. Peki doğrudur market araştırmalarından bu çıktıysa ne diyelim! Ama o kitle varsa dahi o kitleye çözüm sunmuyorsunuz. Sadece şunu alıyor o kitle; sen gel merak etme kolayca çözülür.

Rakiplerden farkı? Bilemiyorum. Eğer taahhüt vermemek ve aşım ücreti almamak ise bu çok çarpıcı olur. Neden o zaman kafadan reklam bunların üzerine kurulmamış ki? Tüketiciye faydası? Reklamdan anlaşılmıyor. Sorun var sen gel çözeriz deniyor.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Kahve seçmeye çalışan adamın film karesinde televizyona geçişi.

Vodafone Simple Reklamı Sana  Verdi Puanı

10 üzerinden 4.

Bulaşıcılık Analizi

16 gün önce 1 Temmuz 2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. 177 bin izlenme. Bakalım.

  • sosyal bir kazanç var mı ucunda? yok.
  • duygusal bir köprü kuruyor mu reklam? hayır.
  • akıllarda olan bir şey? bilemiyorum araştırıp ne buldular ama ben insanların en büyük gündeminin telefon firması değiştirmek olduğunu pek düşünmüyorum.
  • hayatı kolaylaştıran bir bilgi, hizmet? belli değil.
  • toplumsal görünürlük kazanır mıyım? hayır.
  • hikaye var mı gidip anlatayım eşe dosta? hayır.

Uzun lafın kısası çok düşük bulaşıcılıkta olması sürpriz değil. Çok düşük seviyede kalır bence (Bulaşıcılık endeksi bu yazımda). 

Görüşmek üzere. Teşekkürler.