Total Yeni Reklamı – İki Elin Enerjisi Yorumlar

Total Yeni Reklamı – İki Elin Enerjisi Yorumlar

May 21, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Total Yeni Reklamı: 5’li Analiz

Reklam Yorumları

TV reklamlarıyla ilgili en sevdiğim yan bu. Hiç konuşmadan bile o kadar çok şey anlatabiliyorlar ki. Bu sebeple hemen ilgimi çekti Total yeni reklamı.

Ayrıca, sosyal sorumluluk konularına ne kadar duyarlı olduğumu yazılarımı okuyanlar bilir. Her ne sebeple yapılırsa yapılsın sosyal sorumluluk projelerine ihtiyacımız var. En azından algının yönlendirilmesine yarar. Farkındalık çok önemli! Total firmasını gönülden tebrik ediyorum.

Yine sitem etme zamanım. Neden bu sosyal sorumluluk projeleri yabancı firmalardan fışkırıyor? Su sorunu, cinsiyet eşitsizliği, engelli sorunları, israf, kuraklık ve yok olan tarım alanları…Çok şey söylenebilir ama koca koca firmalar meydanı bırakmışlar dünya devlerine… Üzücü!

Reklamda ilgimi çeken diğer bir konu total istasyonu çalışanı beyefendinin ve benzin almaya gelen hanımefendinin “bu kadar güzel mi seçilir” dedirten güzellikleri.

Son olarak da dünyaca bilenen bir klasiği reklama göre ayarlamaları çok çok hoşuma gitti. Bu bana gerçekten bu reklamı keyifle, istekle yaptıklarını gösterdi. Tebrikler reklam takımı.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Maalesef güçlü değil. Son sahnede yazı ile mesaj ortaya çıkıyor. Örneğin reklamda hanımefendinin kullandığı uygulama büyük ihtimalle bahsedilen çağrı merkezi. Ben ilk izlediğimde göstermelik olduğunu sandım. Sonradan çıkarımda bulundum ve anlayabildim. Akılda kalıyor mu? Yani reklamın konuşma engellilerimiz için hazırlandığı, sosyal sorumluluk içerdiği akılda aklıyor ama sunulan hizmeti sunma tercihi doğru olmamış bence. Tüketici ne mesaj alıyor? Total markasının sosyal sorumluluk çerçevesinde duyarlı olduğunu görüyor tüketici.

Rakiplerden ayrılan bir yan? Sosyal sorumluluk konusunda yakın zamanda Shell reklamı dikkatimi çekmişti ve sayfamda yer vermiştim (Shell reklamı yazım için tıklayın). Çok güçlüydü o reklamdaki mesaj. Hatta o reklamı överken Opet reklamını bu eksen üzerinden sorgulamıştım (Opet reklamı yazım burada)  Total tam da sunduğu çağrı merkezi hizmeti ile ayrılıyor ancak bu güçlü yan iyi işlenememiş. Tüketiciye fayda? Tam olarak da ikinci planda kalan çağrı merkezi hizmeti! Buraya tıklayarak resmi sitelerinden bakın nasıl güzel bir proje! Keşke reklam biraz daha buna odaklansaydı.

Reklamda Gözden Kaçmayan Güzellikler

En başta söylediğim gibi oyuncuların yüzlerine bakınca insan huzur hissediyor. Ayrıca klasik müziğin uyarlaması.

Total Yeni Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 6.

Bulaşıcılık Analizi

Total yeni reklamı 10 Mayıs 2021 tarihinde Youtube kanalına firması tarafından yüklenmiş. 605 bin izlenme. Yani Orta seviye bulaşıcılığa 10 günde ulaşmış. Bakalım nereye gider.

  • sosyal bir kazanç? Evet. Total’den alıyorum çünkü sosyal sorumluluk projelerini destekleyen biriyim.
  • duygusal bir bağ? evet var. oyuncuların yüz ifadeleri bağı kurmaya yetiyor.
  • akıllarda bu ara duyma engelliler, benzin istasyonları var mı? yani!
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? evet var ama eksik ve zayıf maalesef.
  • toplumsal görünürlük? yok. Hizmet sektörlerinde bu iş zor. Ama bunu mesela çok lüks markalar yapıyor. Diyelim ki bir Ferrari aldınız sanki törenle getirip teslim ediyorlar.
  • hikaye? yok.

Bu durumda anlaşılan o ki, duygusal bir bağ kuran ve (hep söylüyorum) sosyal sorumluluk projeleri ile ekranlara çıkan reklamlar ilgi görüyor. 20 gün içinde bir patlama olur mu? Sanmıyorum. Çok yüksek seviye bulaşıcılığa ulaşırsa sürpriz olur.

Görüşmek üzere. Teşekkürler.