Yeni Golf Reklamı – Yorumlar Analizler

Yeni Golf Reklamı – Yorumlar Analizler

March 26, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Yeni Golf Reklamı: 5’li Analiz

Genel Yorumlar

Yeni Golf reklamı iki haftadır ekranlarda. Birazdan yazacaklarımın pek bir anlamı olmayacak. Sebebini hemen devamında paylaşacağım.

Yeni Golf size ne sunuyor? Reklamdan anlaşılan “yeni dijital Golf” bizlerle. Peki neymiş rakiplerde olmayan ve yeni dijital Golf’da olan? Işıkların ayarlanması sanırım. Yani aslına bakarsanız reklamda size sunulan çok da etkileyici, yeni bir şey değil. Hatta ne sunulduğu arabanın makyajlanması dışında çok belli de değil. Bu yazdıklarımın çok anlamı yok. Çünkü siz bu reklamı görünce bunları düşünmeyeceksiniz ve Golf almak isteyeceksiniz. Sebebi çok basit:

Golf araba modelleri arasında belki de en güçlü marka!

Yani sadece “yeni golf” almak istiyorsunuz, isteyeceksiniz. Tam olarak da reklamda size verilen bu. Kimse arabadan çok bahsetmek istemiyor reklamda. 55 sny süren reklamın neredeyse 40 saniyesi size bir efsane markadan bahsediyor. Ve bu yeterli oluyor. Bu şuna benziyor. Mercedes alacak biri yeni model çıktığında yeni ne varmış demiyor. Yenisini almak istiyor ve alıyor.

İşte tam bu sebeple marka olmak, yaratmak çok çok önemli. Marka olduğunuzda rakipleriniz küçülüyor ve tüketicinin rasyonel insan modeli tarih oluyor. Kim demiş size dünyanın her yerinde tek taşla evlenme teklif edilir? Elmas dünya üzerindeki 10 puan sertliğe sahip, yani en sert TAŞ! Bu kadar. Ama onu bu hale getirenlere şapka çıkarmak gerekir. Hepimize aldırdılar mı? Evet. Aynı şekilde neden hamburger ya da patates kızartması deyince aklınıza Coca Cola geliyor?

Marka gücü olmasa yani gçzleriniz kapalı bu reklamı dinleseniz hiç Golf denmese! Senaryoya bir daha kulak verin derim. Örneğin; “Biz ona efsane diyoruz siz ise hayatımın aşkını bulduğum yer.” Nasıl yani? Mecaz mı olay? Hayatımın aşkı aslında Golf işte? Bu mudur? Başka, “Biz ona Golf jenerasyonu diyoruz” çocuk gelip babasını top oynarken yıkıyor? Bu da mı mecaz? Ne alaka? “Bize göre o bir ikon (çocukları göstererek) size göre ise büyüklerin oyuncağı”? Yok beni aştı bu senaryo. Uzatmayayım koptum çünkü. Çözmem mümkün değil. En sonu bomba. 35. sny kadar bizce sizce diye geliyor, sonra da şey “bizim ne dediğimiz önemli değil Golf’ü Golf yapan sizsiniz”. Çok acayip. Sadece dinleseniz bu ne ya dersiniz. Golf olunca hayranlık oluyor di mi?

İlgimi çeken son bir nokta var. Bu geçmişe dönme ve eski filmleri gösterme “yeni Golf” reklamına özgü bile değil. Aylar önce bu sayfada yeni Pejo 208 reklamını yorumladım (o yazım için tıklayın) ve aynı şey vardı. Sanırım olay şu eskiye git ki yeni modelin farkı daha iyi görülsün. Bana göre boşa kürek. Tesla’nın geçmişi yok ama bütün dev markaları geride bırakmış durumda.

Yeni Golf 2021 Fiyat Listesi:

Resmi sitesinden fiyat listesine ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz!

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj nedir? Yeni Golf makyajlandı ve çıktı. Aklıda kalıyor mu? Kalmayacak bir şey yok ki yenisi çıktı işte. Tüketici mesajı alıyor mu? Alır alır da arabayı alır mı? Golf sevenler var bunu bire bir bilen biriyim. Ama böyle bir patlama olur mu? Olmaz. Rakiplerden ayrılan bir yan? Yok. Tüketiciye bir fayda? Işıkları ayarlıyorsun işte. Bunu daha önce bir arabada gördüğümü hatırlamıyorum. Ama bizim Konutkent dolmuşlarında çok olur bu ışıklandırma.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Çocukların saçları.

Yeni Golf Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 5.

Bulaşıcılık Analizi

Reklam Youtube kanalına 15 Mart 2021 tarihinde yüklenmiş. 676 bin izlenme. Hadi bakalım hemen.

  • sosyal bir kazanç? sanmam en son ki skandaldan sonra hiç girmemişler bile.
  • milletin aklında araba almak var mı? Yani ülkemizde bu hep var ama bu aralar çok değil.
  • duygusal bir bağ? yok.
  • sosyal görünürlük. Yani araba sonuçta sokaklarda göreceğiz ve “wayy güzel olmuş” deme şansı var insanların.
  • hayatımı kolaylaştıran bir bilgi ? Yok.
  • hikaye? Yani hafif işte efsane eskiden geliyor, eski görüntüler.

Bu durumda 2 haftada yüksek bulaşıcılığa ulaşmasının sebebi bana göre marka ve araba olması. Çok yüksek olur mu 2 haftası kalmış 1 ayı doldurmaya. Olmaz!

Bu arada size 1 yıl önce çıkan reklamın orijinalini buldum ve tam olarak kafamda soru işareti olan her şeye cevap verdi. O kadar farklı ki! Neden bu kadar fark var anlamıyorum. Fanta Saçmalamaktan Korkma reklamında da aynı durum vardı (yazıma buradan ulaşın).

Görüşürüz. Teşekkürler.